скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Опет неки дефицит пажње.

У остатку поруке сам ти објаснио дубљи историјски контекст популарности левих идеја у Србији.

- - - - - - - - - -

У Краљевини им јесте било супер.

Мислим, не знам, мојој фамилији је било супер, и највећем броју људи из Србије.

Твоји су вероватно одувек били Напаћени.

Никако. То је било популарно у одређеним круговима, међу тако неким залудним филозофима, не и у народу. То је оно што сам ја теби објаснила.

А ево и сам кажеш - 'у краљевини им (народу) јесте било супер'. Није прош'о ни минут да сам себи ниси ускочио у уста.

Нису Енглези успоставили комунизам, него су га Срби желели.

Шумадија је одавно била сва црвена, а гомила буржујских синова је снивала о Српу и Чекићу (Коча Поповић, Моша Пијаде).

Србе су на комунизам припремили још Пашићеви радикали, који су се одупирали покушајима Обреновића да модернизују земљу, хвалили су сваку особину "народа", нарочито оне назадне, били су болесно корумпирани, и као еталон пожељности су продавали дивљака у кожуху, јер им је то доносило гласове. Буквално су обећавали напаћеним слојевима народа да ће једног дана одрати буржује.

Тако да би, напредовањем СССР-а, Комунизација те Краљевине Србије била неизоставна.

Ниједан историјски догађај није од данас до сутра. Све има неку дубљу позадину.

Милошевић није хтео да сачува Југославију, него је хтео да влада. Југославијом, Србијом, Београдом, Дедињем, било му је свеједно.

Ниси управу. Да је Србија била црвена не би гласање било организовано са ћоравим кутијама. ;)

Нису Енглези успоставили комунизам, него су га Срби желели.

Шумадија је одавно била сва црвена, а гомила буржујских синова је снивала о Српу и Чекићу (Коча Поповић, Моша Пијаде).

Србе су на комунизам припремили још Пашићеви радикали, који су се одупирали покушајима Обреновића да модернизују земљу, хвалили су сваку особину "народа", нарочито оне назадне, били су болесно корумпирани, и као еталон пожељности су продавали дивљака у кожуху, јер им је то доносило гласове. Буквално су обећавали напаћеним слојевима народа да ће једног дана одрати буржује.

Тако да би, напредовањем СССР-а, Комунизација те Краљевине Србије била неизоставна.

Ниједан историјски догађај није од данас до сутра. Све има неку дубљу позадину.

Милошевић није хтео да сачува Југославију, него је хтео да влада. Југославијом, Србијом, Београдом, Дедињем, било му је свеједно.
Nažalost tačno je , komunjarsko razmišljanje je duboko ukorenjeno kod Srba upravo u tom zadružnom ,nerazvijenom,neobrazovanom etatističkom društvu u kom su živeli vekovima pod Osmanlijama , a onda posle ustanaka i pod domaćim gospodarima za koje su često govorili da su i pojedini Turci bili majka Mara .
Takodje tu je i nepostojanje svesti o državi , ne kao represivnom birokratskom aparatu nego nepostojanje svesti o javnom interesu -res publici pravu i zakonima ,pošto je usled vekovnog života u tim uslovima država shvatana kao nešto od čega treba sa jedne strane bežati , a sa druge strane maksimalno ga zajebati , izmusti i opljačkati ...a komunizam pogotovo kardeljevski sa svojom svačijom i ničijom svojinom je na takav mentalitet došao kao budali šamar .

Никако. То је било популарно у одређеним круговима, међу тако неким залудним филозофима, не и у народу. То је оно што сам ја теби објаснила.

А ево и сам кажеш - 'у краљевини им (народу) јесте било супер'. Није прош'о ни минут да сам себи ниси ускочио у уста.

Народу јесте било супер у краљевини, али су леве идеје биле широко распрострањене.

Захваљујући назадном деловању радикала још од средине 19. века, што је накалемљено на османлијски идентитет.

Дакле, 50ак година је сејано семе Левог Лудила.

Али наравно, криви су Енглези.

Енглези, чине народе напаћенима још од 16. века.

Јесу командовали, нисам то негирао. Једноставно, нису могли да како кажеш почисте србе у босни за 3-4 дана. Ни за месец. За годину, можда. Али онда идемо на терен шбб кбб а то је нагађање.
Има кривице и Милошевића али је исто толика кривица ако не и већа на руководству тадашње рск.

Ne, Nane ne znaš kakva je tamo bila situacija, TRSK nije mogla d aopstane nedelju dana bez pomoći iz Srbije, bili su u okruženju i jedino su imali onaj uski koridor preko RS. Da li se sćaš šta se desilo kad su vlasti RSK probale da se suprostave MIloševiću? Prve sankcije na prostoru Evrope, koje je Milošević uveo RSK. On je odlučivao o svemu i to je jedina istina.

Народу јесте било супер у краљевини, али су леве идеје биле широко распрострањене.

Захваљујући назадном деловању радикала још од средине 19. века, што је накалемљено на османлијски идентитет.

Благо теби... :lol:

Nažalost tačno je , komunjarsko razmišljanje je duboko ukorenjeno kod Srba upravo u tom zadružnom ,nerazvijenom,neobrazovanom etatističkom društvu u kom su živeli vekovima pod Osmanlijama , a onda posle ustanaka i pod domaćim gospodarima za koje su često govorili da su i pojedini Turci bili majka Mara .
Takodje tu je i nepostojanje svesti o državi , ne kao represivnom birokratskom aparatu nego nepostojanje svesti o javnom interesu -res publici pravu i zakonima ,pošto je usled vekovnog života u tim uslovima država shvatana kao nešto od čega treba sa jedne strane bežati , a sa druge strane maksimalno ga zajebati , izmusti i opljačkati ...a komunizam pogotovo kardeljevski sa svojom svačijom i ničijom svojinom je na takav mentalitet došao kao budali šamar .

Да, то би укратко било то.

Али видиш како је то компликовано, што си написао? Захтева да читаш историју, да познајеш антропологију и психологију и...

Ма не, мои ти, крив је Енглез Пиргави. Мрзи ме јер сам лијепа и добра и пркосна.

Да је остала Краљевина Србија, мало сутра би Енглезима пало на памет да ту успостављају 'комунизам'. А и да су хтели - не би се примио. Тако да, захвали краљу на далекосежној одлуци.

Узгред, зашто, онда, оптужујете Милошевића што је хтео да сачува Југославију, кад је и краљ хтео 'веће и јаче'?

t aprva Jugoslavija je bila nesrećna odluka, a drug, crvena, je bila zločin. U prvoj su Srbi bili Srbi, u drugoj su to ostali samo retki. Ogromna azlika, ali se slažem da bi bilo bolje da smo od početka ostali Srbija.

Nije, tesko se zivelo pod kraljem. Otud, te ideje su se lako "zapatile".

Не алудирам ни на шта осим оног што сам написао.

блодовано
Краљице. :cmok: :lol:

Али јесте тако, човек је из Пријепоља пореклом. Родио се у Босни.
Послат да преузме команду у Лици 1944. год.
Вероватно најпаметнији и најискуснији војвода. Он је чак и Ђујића спасио сигурне смрти и десетине хиљада људи из краја у ком је био главнокомадујући.

- - - - - - - - - -

Да, укорењено је сад након 80 година тортуре црвених.

Ovo je tako jugoslovenski.
Пошто си ти грађанин света- ниси компетентан, и нема никакву тежину то што тандрљаш.
Иначе, ја сам Србин, по црквеним књигама неких 250 година у рикверц, по оба родитеља, тако да- дроп дед...:lol:

Ћути, брљивко, не брукај се...:lol:
Не знаш ти ништа ни о том добу, о мени и мом пореклу још мање.
Моја два деде били министри и саветници краља Александра, учесници мартовских догађаја.
Не бенави, само зато што си напаљен.

Gramatiko, bem te ludu i ko te izmisli. :lol:

Ne, Nane ne znaš kakva je tamo bila situacija, TRSK nije mogla d aopstane nedelju dana bez pomoći iz Srbije, bili su u okruženju i jedino su imali onaj uski koridor preko RS. Da li se sćaš šta se desilo kad su vlasti RSK probale da se suprostave MIloševiću? Prve sankcije na prostoru Evrope, koje je Milošević uveo RSK. On je odlučivao o svemu i to je jedina istina.

Зашто ово није прихваћено? Изгледа много примамљиво кад су пореди са олујом.

потпуну монетарну независност, која би укључивала фискалну политику и засебну монету;
Крајина би била зона слободне трговине без царина, чиме би се охрабрио економски раст;
елементи државности би укључивали грб, заставу, химну и полицију;
11 општина у којима су Срби имали већину према последњем југословенском попису из 1981. године имале би посебан статус и чиниле би „Српску Крајину“;
Источна Славонија, Барања и Западни Срем не би били укључени у аутономну Крајину, али би имали одвојене процесе реинтеграције уз присуство међународних мировних снага;
Устав и закони Републике Хрватске би важили на територији Крајине, али би претходно морали бити одобрени од представника Крајине;
Крајина би имала изборе за председника Крајине;
Крајина би била демилитаризована, а хрватска војска би могла ући само на позив председника Крајине;
Ниједан званичник Крајине не би био одговоран ниједном званичнику Хрватске.

Ниси управу. Да је Србија била црвена не би гласање било организовано са ћоравим кутијама. ;)
Nije bila baš toliko većinski crvena al u to vreme krajem 45. već i jeste , a komunisti su radili to više iz obesti , bahatosti i uterivanja straha nego zato što nisu imali većinsku podršku .
Iako su okolnosti drugačije to je potpuno isto kao što danas radi SNS , iako imaju apsolutnu većinu i vlast na svim nivoima u zemlji ,opet ne mogu da podnesu ni da nemaju ni sve članove saveta mesnih zajednica u zadnjim Pizdincima u Srbiji iz svojih redova , nego čak i na tim beznačajnim izborima za te beznačajne volonterske funkcije krstare Andrej i Zvonko sa svojim falangama ,prete ,potkupljuju , pritiskaju .Samo još ćorave kutije fale ,pošto ovo nije vidjeno ni za vreme Slobe ni DOSa , još od 45. šta se sada radi .

Пошто си ти грађанин света- ниси компетентан, и нема никакву тежину то што тандрљаш.
Иначе, ја сам Србин, по црквеним књигама неких 250 година у рикверц, по оба родитеља, тако да- дроп дед...:lol:

Srbin ne podržava komuniste. Onog momenta kad pomisli da u levičarenju ima bilo čega dobrog, Srbin ili ide u crkvu da se ispovedi ili prestaje da bude Srbin.

Да, укорењено је сад након 80 година тортуре црвених.
Pa tako je bilo i oduvek ,kada je narod masovno glasao za Pašićeve radikale koji su govorili da je voz djavolja rabota koja će iskvariti Srbe i koji su pred svake izvbore mesovno prebijali ,a bogami i ubijali svoje političe protivnike isto kao što su i komunisti posle rata postupali prema ostacima opozicije , o korupciji epskih razmera i pljačkaškom odnosu prema javnim resursima da i ne pričam .

Ок, о'ш овако; "Деде моја два...":hahaha:

Druga blamaža u 24h. Samo napred druže.

- - - - - - - - - -

Evo ga jos jedan koji brka levicu sa komunizmom.

Dajte bre obrazujte se elementarno pre nego sto krenete da "solite pamet".

Oh izvini telignec'jo, komunisti nisu levica. Još jedared se izvinjavam. Izvin'te.

Ћути, брљивко, не брукај се...:lol:
Не знаш ти ништа ни о том добу, о мени и мом пореклу још мање.
Моја два деде били министри и саветници краља Александра, учесници мартовских догађаја.
Не бенави, само зато што си напаљен.

страшно. деде саветници Краља, а унук комуниста. и чудимо се што смо пропали. ако. и треба.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back