скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postavljate sebe na vrhovno mesto, pole position što bi reko jedan svetski putnik sa ovog foruma

не, левичари постављају себе на врховно место. тј. свој стомак.

а исправан редослед је следећи - Бог, Круна, Породица. па онда Ја.

Bolje je živeti sa siromašnim roditeljima nego sa bogatim strancima
Toti (odbijanje transfera Roma - Real Madrid)

Значи Србин из Добоја је странац ?

Дакле,мудри су били они стари људи.
Мој прадеда је говорио: ''Док је било Карла било је пара, док је било Фрање било је хране, дође бре и инестаде све''. :lol:

Скоро сам схватила да моја познаница из Ниша нема појма да су у Хр живели Срби. Мислила је ваљда да су то Хрвати протерали Хрвате оданде.
То ја нема наша борба дала, другови!

Акција Олуја се одигравала тако што су целокупном командовали Амери. То више није ни тајна. Хрвати су само били извршиоци на терену.
А Србима/војсци је пре тога наређено да се распусте и да се повуку.
Хрвати разуларени су ушли у Мркоњић и Кључ....и онда им је наређено повлачење. Амерички амбасадор Туђману наредио повлачење иначе неће остати ни ''Х'' од Хрватске.
Дошли су на 40 км од Бање Луке. А војсци РС било забрањено да делује.
То је читава прича.
Перо, не слушај ове форумске црвендаће. Они немају појма осим да пљују по својима. :lol:

Global Market (Rotšild Dolar - UN - NATO) ne nastupa emotivno već planski stabilno - može im se
Moramo da se pomirimo da se na Balkanu ginulo zbog Global Marketa
Jedinačne sudbine na žalost nisu bitne pa bio to Srin, Hrvat ili musliman
a toliki mešani i miješani brakovi

a da je samo Balkan naseo na Rotšildovu patku...
pola sveta ojadiše

Najvažniji gradovi na svetu:

Vašington
Banja Luka
Nueva Jork
Bijeljina
Viena
Stutgart
baš ko ne ume da nauči jezik al mlatara rukama - Beograd

а ко је оставио Београду више од Луке Ћеловића Требињца? оставио је све што је стекао. а стекао је огромно богатство.

Global Market (Rotšild Dolar - UN - NATO) ne nastupa emotivno već planski stabilno - može im se
Moramo da se pomirimo da se na Balkanu ginulo zbog Global Marketa
Jedinačne sudbine na žalost nisu bitne pa bio to Srin, Hrvat ili musliman
a toliki mešani i miješani brakovi

a da je samo Balkan naseo na Rotšildovu patku...
pola sveta ojadiše

Претпостављам да није било битно ко је ко ни '14., '41., ни '91.?

Проки, вођен је нацинални и верски рат. Контролисан али на тим основама. Само је искоришћено то што је ипак битно ко је ко.

Акција Олуја се одигравала тако што су целокупном командовали Амери. То више није ни тајна. Хрвати су само били извршиоци на терену.
А Србима/војсци је пре тога наређено да се распусте и да се повуку.
Хрвати разуларени су ушли у Мркоњић и Кључ....и онда им је наређено повлачење. Амерички амбасадор Туђману наредио повлачење иначе неће остати ни ''Х'' од Хрватске.
Дошли су на 40 км од Бање Луке. А војсци РС било забрањено да делује.
То је читава прича.
Перо, не слушај ове форумске црвендаће. Они немају појма осим да пљују по својима. :lol:

Ако си присуствовала командама амера онда верујем. :lol:
Босанци су обарали нато авионе, секирали Орићеве по Сребреници, везивали оланђане за бандере и понижавали им официре. И онда су тога дана амери били душевни и рекли да неће да их почисте.
Рекао бих да су босанци били одлучни да одбране свој праг или да изгину.
Крајишници су са ове временске дистанце показали све супротно од босанаца. На крају су оставили бабе и деде да их усташе кољу, итд, итд.
Не занима мене ко је ко, него шта је урадио.

Мој прадеда је говорио: ''Док је било Карла било је пара, док је било Фрање било је хране, дође бре и инестаде све''. :lol:

Скоро сам схватила да моја познаница из Ниша нема појма да су у Хр живели Срби. Мислила је ваљда да су то Хрвати протерали Хрвате оданде.

Interesantan slučaj iz Niša zaista.
Medjutim ja kitu na panj stavljam ako postoji intelektualna razlika izmedju bosanskog Srbina, bosanskog Hrvata i bosanskog muslimana
mogu jedni za Beograd, mogu drugi za Zagreb.mogu treći za Ankaru
najsrećniji su samo kad su zajedno

То мора да је неко младо чељаде, које је имало несрећу да се образује у времену 'промене свести'.

Босанци су обарали нато авионе, секирали Орићеве по Сребреници, везивали оланђане за бандере и понижавали им официре. И онда су тога дана амери били душевни и рекли да неће да их почисте.
Крајишници су са ове временске дистанце показали све супротно од босанаца. На крају су оставили бабе и деде да их усташе кољу, итд, итд.

Nažalost pad Krajine je bio - dogovoren i odobren
Vojska Srbije nije smela da pokrene evakuaciju Srba iako su znali šta će se desiti za mesec dana

Poslednja izmena:
Војска рск је у том случају требала да евакуише своје старе и децу, побогу.

Generalštab u Beogradu je znao tačan datum
Iz nekog razloga - zabranjena evakuacija

Ko zna... možda su i Hrvati bili spremni da Beograd izvuče Srbe jer eto nisu krenuli odmah

ko zna čija je to bolesna igra bila...

- - - - - - - - - -

i onda vas slušam kako serendate i serendate
vi se razumete... ko Marica...

Pričao ja to jednom mom drugu Krajišniku, kažem za mesec dana prodaju Krajinu
Odakle znaš?
Pa znaš ko mi je u familiji...
Nema šanse, prolupao taj tvoj od vrućine... evo pivo da se ohladimo...

onda za mesec dana - taj drugar u šoku
lične iluzije i Global Market prosto ne idu jedno uz drugo

шта значи ово ''продају''? и ко ''продаје''?

Има ту неколико теорија...
Једна је да је требало навући Хрвате у ратне злочине, да би, по потреби- могли и њих да цуцају, као што су цуцали нас; велики комбинатори увек имају резервни план.
Друга је да је Милошевић био принуђен да прихвати становништво из РСК, да би опстала РС; редукција становништва и старење популације, у комбинацији са великим исељавањем- ту опцију учинило је чак и логичном...
Политика се води иза затворених врата, и праву истину је скоро немогуће сазнати.
И то је нормално, и на неки чудан начин у реду- рекох- није политика за сваког...

Има ту неколико теорија...
Једна је да је требало навући Хрвате у ратне злочине, да би, по потреби- могли и њих да цуцају, као што су цуцали нас; велики комбинатори увек имају резервни план.
Друга је да је Милошевић био принуђен да прихвати становништво из РСК, да би опстала РС; редукција становништва и старење популације, у комбинацији са великим исељавањем- ту опцију учинило је чак и логичном...
Политика се води иза затворених врата, и праву истину је скоро немогуће сазнати.
И то је нормално, и на неки чудан начин у реду- рекох- није политика за сваког...

Сећам се да се о овоме говорило ономад. Али, не због редукције и старења популације, него зато што су били 'предалеко' од матице. Бар колико сам ја тада схватила.

Generalštab u Beogradu je znao tačan datum
Iz nekog razloga - zabranjena evakuacija

Ko zna... možda su i Hrvati bili spremni da Beograd izvuče Srbe jer eto nisu krenuli odmah

ko zna čija je to bolesna igra bila...

- - - - - - - - - -

i onda vas slušam kako serendate i serendate
vi se razumete... ko Marica...

Pazi ovo. :lol:

Prvu analizu poraza u „Oluji“ dao je general Branko Krga, koji je rekao da je u brzom slomu Krajine spoljni faktor odigrao važnu ulogu, ali i da je političko rukovodstvo RSK bilo opterećeno borbom za vlast i brzim bogaćenjem. Slobodan Milošević je rekao:

- Sada to treba biti razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije s kojih su oni pobegli kao zečevi?! Molim vas, šest hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine. Napadala je sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin jer po svim izveštajima, čim je prestala artiljerijska priprema, oni su naredili - beg! Sada se mi trebamo uvlačiti u jednu situaciju (...) kao da je nama stalo više do te teritorije nego onima koji su imali sve uslove da se brane, a odlučili su pobegnu - zaključio je ljutiti Milošević.

Перо, без увреде али немаш појма шта се тамо дешавало.
Ти имаш неку своју умишљену представу која нема везе с чињеницама.

Што бих присуствовала команди да бих то знала? Ти очито не знаш за тужбу против америчких генерала које је поднела наша страна. Велика америчка адвокатска кућа прихватила да води спор.

Људи, како ви стичете знање о догађајима те врсте или о било чему? Је л' верујете дневној штампи, рекла-казала или се ипак служите неким чињеницама из докумената?

Занима те ко је шта урадио? Је л'?
Па ето, сутра ћеш убити провалника у самоодбрани и шта нас брига што је била самоодбрана и што ти је провалио у кућу, ти си га убио. И баш нас брига како се то десило,какве су околности биле, ко је власник куће, а ко провалник...

Сећам се да се о овоме говорило ономад. Али, не због редукције и старења популације, него зато што су били 'предалеко' од матице. Бар колико сам ја тада схватила.
Велика Србија је велики страх запада, још од Берлинског конгреса; превелика- за марионетску државу, наклоњена Русији, Срби су бунџије и дрчни; још са историјским искуством и способношћу да се махом сами отму империјама- тако треба посматрати ове сукобе са западом. Не верују нам, и делимично су у праву. А делимично су и сами криви, јер су од Срба баш тих, 90-их, могли да начине верног и поузданог савезника.
Трагичан неспоразум...

Војска рск је у том случају требала да евакуише своје старе и децу, побогу.

Кад да их евакуише?
Је л'ти мислиш да су сви војници знали шта се спрема?
Јеси свестан да су људи остали у рововима?
Знала су висока војна лица која су имала право да обуставе одбрану и нареде повлачење.
Војска се извлачила последња, чувала леђа народу колико је могла.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back