- Poruka
- 62.443
Ma ne mislim na ansilje, nego ono sitne prevare, zakidanje na kantaru, gleda da se blamira za dinar-dva i taj fazon.
Pa to jesu seljacke i klosarske stvari, ali to nije gore od agresivnosti i nasilja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma ne mislim na ansilje, nego ono sitne prevare, zakidanje na kantaru, gleda da se blamira za dinar-dva i taj fazon.
Jesu bila teška vremena. Radiš ceo život, pošteno, kupiš plac, sagradiš kuću da bi je ostavio deci, onda dođe oslobodilac i otme ti tu kuću. Baš je dobro bilo, jelda? Bar za krezubu komunističku stoku koja je došla da pljačka i otima.
- - - - - - - - - -
Mislim da nema ništa bednije od vređanja ljudi po osnovu materijalnog stanja.
Gde se ljutim, ko ti to rekao?
- - - - - - - - - -
Uh ne znam, evo Marsi spominje "njih dvojicu, budala", ne znam zašto mi se junački lik mog Protoka pojavi u mislima?
A za Rorku je normalno što bi da me dira, diro bi i ja nju.
Evo dođoh, bruka kakva večera. Kao neki prokleti buržuji smo jeli, pošten socijalistički svet bi nas osudio.
Izvinite Surka, Marsi, Protoke, Nane...
- - - - - - - - - -
Ja sam uvek slobodan, a plašim se samo da te ne bacim u reku ako budeš previše jasno šarenih boja.
- - - - - - - - - -
Samo skoro, ali daleko.![]()

е нека си се ти нама најео морских специјалитета па нек' цркну душмани
барвече ....

i sad , imas priliku da to sto su tvoji posteno zaradili i da i povratis
neg , sto se niste mnogo godina ranije bunili i jos nesto..
koliko je to beograd bio , pun tih novih zgrada ili je bio pun udjerica ,. onako , kako je i ILKE postavio i da i sam, sam odrastao u takvoj kuci i sa velikim placem , koji su i uzeti za dobrobit prasvljenja zgrada.
i sta , dal zato moram krivite komuniste za to i kako je moguce da su u srbiji svi sami komunisti bili a i bogumi i dan danas su , ali samo su se obukli u gunje i stavili subare.
i da to se naziva -za napredak.
a u kapitalizmu , itekako to radi...
itekako danas i ti i ostali , pomazete , one koji i nemaju platiti ni za struju , ni vodu i koji gube svoje stanove , kuce sagradjene u onom mraku , onoga drustvenoga sistema
Jel da , da ih zdusno branite i kazete , da se narod koji je teskom mukom zaradio , da im se ne mogu oduzimati kuce , vredne i prodaju za crkavicu....svojim .
i sto je najgore , TO VAM JE SADASNJICA sa tendencijom i jos rasta....Kazi Ti meni , kako se i na koji nacin Boris , protiv oduzimanja ljudima , ono osnovno.
Ili ces i da za to optuziti komunjare.
Sto se tice definicije budala , to je cista realnost i nema tu ni jedne jote vredjanja.
Bogati i siromasni, hebiga , tako je to , eto , komunjarski sistem , napravi mene Bogatim a ...kod vas , ma i sami znate kako ,
Oni , za koje se i kaze da nisu budale , oni su Bizmismeni i iskoriscavaju svoje zemljake i od budala prave i jos robove.
ukazati na realnost je ...samo ukazivanje.
- - - - - - - - - -
ma , da nisi ti ipak pod uticajem pirgavca i okrece svoju pozadinu ka Istoku ili mozda zapadu.
Pa te to i asocira na Protoka ,jer bo bi i voleo da ti protok , ono izvrsi Protkistriranje
pa to , ovdje je hrana za siromasne nabudjene kapitaljiste,
Ej , lignje , morska riba , skoljke i ne rece dal su to one najeftinije dagnje , su , najmanje dva dana stare,
treba da stignu iz kine ili neke druge zemlje.
CroaCIJa , vam je daleko i svezina ribe.
a da znas , kako su se nekada siocijalisticka omladina hranila , pa recimo POLET i morski svezi proizvodi...
pa brod STENKA i recni specijaliteti , pa VENECIJA, pa SARAN, e to su bila prava vremena.
sveza riba i svezi morski plodovi u bgd
- - - - - - - - - -
ma , koliko je to sveze , more ima da nam prica , kako je proveo vreme i vreme u svom zlatnom okruzenju.
svezi morski plodovi ....u bgd![]()

Koji je najskuplji deo NBG ovih dana? Kod starog merkatora, na tu stranu? Arena?
Pogubio se Marsi, jer znaš da je more u SFRJ bilo dalkeo bliže nego danas. I putevi su bili širi, kvalitetniji a vozila bolja i brža.
Marsi, naravno da je sve sveže, na ledu a ne zamrznuto. Krabe su još mrdale po ledu kad su stigle, recimo.![]()
Koji je najskuplji deo NBG ovih dana? Kod starog merkatora, na tu stranu? Arena?
fensi močvara za sirotinju gladnu![]()

Delovi oko Arene i novi blok A. Ne znam kako stoj isa novom zgradom koja se završava na raskrsnici kod TC Piramide.
Kad pričaš o SFRJ standardu pričaj iz svog ugla ali kako treba:
TVOJ AUTO JE IŠAO BRŽE JER JE TAD BIO KUPLJEN
jel se sećaš da su te saobraćajni policajci opomenuli, po povratku iz Grčke što si nas baronisao da si bio,
da voziš pažljivije POKRETNI OBJEKAT za koji ni kazna ne može da se napiše jer niko živ ne zna da formuliše o čemu je reč...
Veći deo NBgd ima skuplji kvadrat nego tvoje prigrađe.![]()

Mjok bolan, tad išo babin avto. Danas ide moj.

WOW!
Jel skupoća proistekla od nadrkanih cena ili iz nekog bitnijeg razloga?
Ne, uglavnom lokacija i kvalitet gradnje.
Nešto sam gledao na mapi i zaprepastio se koliko ima nekih restorana, kafića, ovo ono. Nije samo spavaonica.
Pa nema, zahvaljujući Aleksandru Vučiću sve ide napred, sve se razvija.
Protoke, skupi su stanvoi u NBgd, polako se ti tvoji povlače u neke Borče i okoline, da bi mogli da izdrže plaćanje računa i održavanje i sve ostalo. Na žalost, ali je tako. A za sve mogu da se zahvale Titi, Slobi, Đinđiću i toj vašoj ekipi.

Ne, uglavnom lokacija i kvalitet gradnje.

Nešto sam gledao na mapi i zaprepastio se koliko ima nekih restorana, kafića, ovo ono. Nije samo spavaonica.
Pa nema, zahvaljujući Aleksandru Vučiću sve ide napred, sve se razvija.
Kvalitet gradnje u Srba je veoma različit od kvaliteta negde drugde. Ono što se ovde podrazumeva pod ''lux'' gradnjom samo je standardna kvalitetna gradnja, a najčešće nije ni to. Recimo u A bloku u kojem je cena za prvu lamelu bila 1970 evra, za drugu 2300, a za treću koja se gradi biće 2700, garaža prokišnjava, postoje problemi sa centralnom klimom i ploče u unutrašnjem dvorištu su počele da se dižu. To nije ništa u poređenju sa problemima koje imaju oni što su kupili stanove u Belvilu.
Arena se kreće oko 2000 evra, ali u praksi možeš da spustiš cenu za 10%, a za keš može i 20-30%, zavisi od veličine stana. Pojas oko hotela Jugoslavije, gde sam ja, kreće se oko 1300-1500, opet, za keš se dobija značajan popust.
Cene u blokovima kreću se od 900-950 za 45., 70., 61. i 63. blok, a za savske zgrade može da se nađe i za 850. Najskuplji kvadrat u Beogradu je novogradnja kod Mačkovog kamena na Dedinju, oko 4000.