СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хахах, да то је то!

Мулти-култи је неодржив систем.

Људи наслеђују гене, а на генске мутације и трансформације у доброј мери има утицај спољне средине. Свако ко мисли да је могуће у две-три генерације потрети нешто што се вековима гајило, тај је прави ентузијаста.
Пракса показује где теорија греши.

Данас је Земун био бликиран због миграната. Стајала сам у Главној и гледала те људе који пролазе. Само мушкарци од 20-40 год.

Жена, деца, старци....? Њих изгледа не погађају ужаси који се збивају на блиском истоку.

Juče Zemun bio super, nisam video te alahakbarce, ali što je bila dobra klopa u Šaranu, auuu... :mrgreen:

Nisu psi glavni problem, već ljudi "ljubitelji" životinja koji po navici, nešto žele, ali bez odgvornosti. AKo zaista voli životinju, nak je udomi i bude odgvoran za nju. Ovako samo iznese hranu ispred zgrade i omogući im da se bore sa prirodnom selekcijom, ne preuzimajući ikakvu odgvornost na sebe ako taj pas nekoga napadne. Takve ljude treba šibati (neka plaču kao turski vojnici) i naplaćivati im kazne, pa će biti manje lutalica.

- - - - - - - - - -

Nosfi, čip ide pod kožu, to su verovatno oznake, neki borojevi za registraciju, nem' pojma.

Nisu psi glavni problem, već ljudi "ljubitelji" životinja koji po navici, nešto žele, ali bez odgvornosti. AKo zaista voli životinju, nak je udomi i bude odgvoran za nju. Ovako samo iznese hranu ispred zgrade i omogući im da se bore sa prirodnom selekcijom, ne preuzimajući ikakvu odgvornost na sebe ako taj pas nekoga napadne. Takve ljude treba šibati (neka plaču kao turski vojnici) i naplaćivati im kazne, pa će biti manje lutalica.

У праву си, видиш да ми то није пало на памет.

Ти љубитељи паса су највећи фрикови у универзуму.

Наиме, то су углавном неки Хордери.

- - - - - - - - - -

Nosfi, čip ide pod kožu, to su verovatno oznake, neki borojevi za registraciju, nem' pojma.

Значи пси су примили Жиг Звери?

PAzi Nosfi, postoje ljubitelji životinja i "ljubitelji" životinja. Ovi drugi prave problem i zbog njih imamo veliki priraštaj pasa i mačaka. Kad dođe neka komunalna ili zoo higijena, oni silaze ispred zgrade i postaju neke životnjske ženturače u crnini. Zato sam napiso da ih treba zakonski kažnjavati zbog toga.
Ako imaju broj, valjda su u nekom sistemu, mada ne znaš šta im to znači, da broje broj ugriza?

Да, то је точно.

Виђао сам иначе доста тих паса са неким чипом у шкорљки уха, као минђуша.

Шта то значи?

У чипу 'пише' ко је власник пса, његова адреса и остали подаци, а такође су уписане и све вакцине које је пас примио. То чиповање је добро у случају кад особа која има пса реши да се посере на своју бригу о свом псу, те га остави, нпр, у неком парку 'иза 7 гора и 7 мора', јер већ сутрадан службено лице ће да му се нацрта на врата, заједно са псом. И онда тој особи не преостаје ништа друго него да изјави да се пас, ето, изгубио, и да је захвалан што су га пронашли и вратили. У супротном плаћа казну.
Претпостављам да је исти случај и са псима-луталицама, тј, да добију чип пошто су примили све вакцине и, вероватно, и стерилисани. А то је, вероватно, платио неки комшилук који воли и храни тог пса, али нема услова да га држи у својој кући.
Ти локални љубимци нису проблем јер су збринути у сваком погледу, проблем су они чопори паса који немају стално место пребивалишта и који могу да буду опасни, тако у чопору. Те чопоре, срећом, све мање виђам на улицама града. Не знам да ли их уклањају (и на који начин), или се њихови путеви више не укрштају с мојим. Надам се да и у будућности неће.

П.С. Чињеница је да постоји много паса-луталица, али ако је пас вакцинисан, стерилисан и не представља опасност за околину, не видим разлог да га убију, илити политички коректно речено - успавају. Доћи ће дан кад ће природа сама да одради своје.

a ima i ona stara narodna koja kaže,

pazi ujeda - prvobitno se odnosilo na psa :lol:

Да, од луталица су гори ти који их направе луталицама, а најгори су они који се искаљују на њима. А имамо и супротну страну - оне 'псеће жене у црном' које би изуједале све који не мисле као оне.

svaka mi je ka njegoševa :mrgreen:

da bi se rešio problem pasa lutalica (bilo kako) potrebne su pare,
pare nisu problem, para nema, samim tim ni problema :lol:

Ово је податак из 2015:

Prema procenama, na beogradskim ulicama ima između 15. 000 i 20. 000 pasa lutalica, saopštila je uprava Grada Beograda.
.....
Više od 80 odsto pasa lutalica su napušteni psi,...

телеграф

За толики ниво неодговорности једино решење су драконске казне.

- - - - - - - - - -

Као и они који ће да спроводе закон и кажњавају неодговорне.

- - - - - - - - - -

Но, овде нит' (спроводиоца) закона, нити пара.

Ово би уједно био одговор и Побију, у вези 'Калкуте'..

Да, од луталица су гори ти који их направе луталицама, а најгори су они који се искаљују на њима. А имамо и супротну страну - оне 'псеће жене у црном' које би изуједале све који не мисле као оне.

то је проблем свугде када крене сезона годишњих одмора где се власници покушавају ослободити кере . Мада има свугде та прихватилишта за кере у време када су власници одсутни .

то је проблем свугде када крене сезона годишњих одмора где се власници покушавају ослободити кере . Мада има свугде та прихватилишта за кере у време када су власници одсутни .

Значи, не могу да верујем... 'најбољи човеков пријатељ', док не крену годишњи одмори... срам да их буде.

Пре две године (кад сам могла) не одох нигде, због свог папагајчића - плашила сам се да не прође к'о што је прошла она птичица у Милице чобанице својевремено. :lol: А то је 'само' папагајчић, а не 'најбољи човеков пријатељ'... стварно, срам да их буде.

Успут да објасним колико велика је моја жртва била - моји су отишли, и то у Грчку, у Грчку коју обожавам, а ја сам остала код куће, с Кићом. Дакле, ултимативна жртва! :lol:

Зато ми је несхватљиво да неком уопште и падне на памет да узме животињу у своју кућу и своју породицу, а да претходно није осмислио све - од храњења животиње до свог одмора, него само док и како њему одговара, а после је шутне и није га брига шта је с њом.

Успут да објасним колико велика је моја жртва била - моји су отишли, и то у Грчку, у Грчку коју обожавам, а ја сам остала код куће, с Кићом. Дакле, ултимативна жртва! :lol:

Зато ми је несхватљиво да неком уопште и падне на памет да узме животињу у своју кућу и своју породицу, а да претходно није осмислио све - од храњења животиње до свог одмора, него само док и како њему одговара, а после је шутне и није га брига шта је с њом.

ааааааааа , да тај Кића није био неки комшија или тако нешто :mrgreen:

ааааааааа , да тај Кића није био неки комшија или тако нешто :mrgreen:

Беж' бре тамо! :lol: Иначе, тад је пао и договор да следећи пут мужић остаје код куће. :aha2: Само, како је кренуло, до тог 'следећег пута' може да се деси и да Кића умре - од старости. :lol:

Беж' бре тамо! :lol: Иначе, тад је пао и договор да следећи пут мужић остаје код куће. :aha2: Само, како је кренуло, до тог 'следећег пута' може да се деси и да Кића умре - од старости. :lol:

ово ми никад не би пало на памет а баш имам разних идеја , мислим фора са папагајом :ok: ...... еј иди ти ја остајем .....па после идем ја а ти остани / ааааааа сада ништа јадни Кића , како ће без мене / ......ово мора да се прибележи у женске народене умотворине :mrgreen:

ово ми никад не би пало на памет а баш имам разних идеја , мислим фора са папагајом :ok: ...... еј иди ти ја остајем .....па после идем ја а ти остани / ааааааа сада ништа јадни Кића , како ће без мене / ......ово мора да се прибележи у женске народене умотворине :mrgreen:

:rotf: Покварена машта и прљаве страсти! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back