СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U sustini, nije kao da je bolje da te gadjaju olovom, ja stvarno ne razumem kako se teoreticari zavere uhvate samo jedne stvari, pa zapnu kao sivonje u ekstrem.

To je naravno zbog toga sto kada neko pomene rec 'radijacija', to im je rec od koje dobiju ospice.

Naravno, osim ako ne teba da dobiju posao medicinske sestre na radiologiji, tada ce da zaborave i radijaciju, i sve, samo da imaju posao.

I sta ja sada, ne treba da muvam neku med. sestru zato sto radi na radiologiji.:dontunderstand:

Šta ti vredi i da smuvaš kilavi Radovane, treba znati jbti.

čitajući pojedine klošare koji pišu ovde , čovek bi mogao ladno da zaključi da osiromašeni uranijum može da se koristi po dečijim obdaništima , toliko je bezbedan bezazlen po okolinu .

Na žalost , osim osiromašenog uranijuma imamo i klošara i garavog sa osiromašenom pameću :mrgreen:

Za kamička i šabana to pickin dim. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Nivo vam je negde oko zabavista, ili eventualno prvog osnovne.

Neko zna da trti, neki ima nivo za lizanje, uživaj u svome nivou. :hahaha:

Ja mislim da bi bilo lepo i korektno da se bar jednom Djavolcic javi svima a ne samo jednoj osobi, ipak je on mod (ako to uopste nesto znaci, a trebalo bi).

@@@@@@@@@@@@@@

Inace, ne ljutim se vise na Reefera, neka razmenjuje fotoaparate ako mu je tako volja, evo na "blanko" priznajem da je najbolji, najlepsi, najuspesniji itd, itd...:lol:

@@@@@@@@@@@@@@

Sto se Marsija tice, nisam sigurna kako to da Marsovac moze da procenjuje ko je pao s Marsa.:eek: ...:think:......:lol:

@@@@@@@@@@@@@@

A sto se Pobedonosceva tice, ti pises o vazuhu i to je u redu i razumljivo dobrim delom, ali sta je sa zemljom iz koje jedemo plodove?

Eto domaci zadatak. 'Ajde sada odoh, imam neka posla.

@@@@@@@@@@@@@@

I na kraju da dodam "Zao mi je sto ste moji a ne deca nekog najgoreg neprijatelja"....tj. da parafraziram sustinu ove krilatice iz Maratonaca. :malav:....

Poslednja izmena:
Napravi veceru,upali svece

Stizem :rumenko:

Uh, nemoj da ti palimo sveću? :sad2:

- - - - - - - - - -

Inace, ne ljutim se vise na Reefera, neka razmenjuje fotoaparate ako mu je tako volja, evo na "blanko" priznajem da je najbolji, najlepsi, najuspesniji itd, itd...:lol:

Naravno, ti i nemaš razloga da se ljutiš, eventualno bih mogao ja na tebe, ali neću. :cmok:

Па не баш, осим ако "озрачио за све паре" не значи "не много".

Ово нису времена Марије Кири. Радиоизотопи су a known quantity. Уз сасвим скромно познавање математике није тешко израчунати колико којих врста зрачења емитује, на пример, један грам стабилног изотопа као што је DU. Ако се пође од удисања као мени најзамисливијег пута апсорбције, није ван граница могућег претпоставити редове величине могуће концентрације прашине у ваздуху (и DU у тој прашини) у кубном метру ваздуха у кругу од сто метара после неког удара (још боље, у граду далеком километар, десет или педесет км од напада) ни у којим условима и периодима је физиолошки вероватно удахнути, рецимо, један грам неког аеросола. Са нашим тренутним одабиром лиганда се због легалних лимита полази од 30msv по скену за одрасле просечне тежине. Мени је врло тешко да замислим околности човека у Србији који је претрпео и пола те дозе као директну последицу рата све и да је преживели тенкиста, а толико вероватно прими и од радона где год да је у Европи. Шансе су, наравно, да су дозе много, много мање.

Бомбаст је вечита болест трећега света. Уз DU синдроме, наравно.

Мени није незамисливо с обзиром да су честице свуда биле и остале - у земљи, у води, у ваздуху. То говоре и извештаји Уједињених нација.
Извештаји говоре о честицама чак и у ваздуху и након 7 година од бомбардовања. Да не причамо о пројектилима који су се позабадали у земљу.

Суштина је да свако зрачење изнад дозвољеног фона може да изазове мутацију. Па латентни период, па рак.

У Србији извештај за повећање броја новооболелих од лимфома и леукемија врло јасно указује на то.
Као и извештај о висцералним малигнитетима где свеке године имамо инциденцу већу за око 20%.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back