Znači vi k'o gos'n Platin živite u nekom rezervatu![]()
Има доста зелених површина...паркови, река. А има и прави резерват.
Како те ви?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači vi k'o gos'n Platin živite u nekom rezervatu![]()
Dao sam primere i protiv i za taj naziv. Kad nas Srba je odomaćen naziv "crno" a kako nema pravila koje ga negira, ja ga koristim.![]()
Како те ви?![]()
Како те ви?![]()
рећи да је вино црно, је савршен скандал.
Како те ви?![]()
A vi ste već malo pripiti
Od vina pretpostavljam..
SaWo, vidi sa Navipovog sajta, slika je crno vino (samo ime vina) a potpisano kao crveno vino. To je ta sloboda o kojoj pišem, ili nedostatak pravila.
A vi ste već malo pripiti
Od vina pretpostavljam..
Na mestu rezervata je, kao što rekoh KOLAC đilasovog mosta.
Dobro valjda... Malo me vetar smara, ali preživećemo![]()
Škandal, kao onaj sa crnim lukom koji nije crne boje?![]()
Риф, око тога нема ''слободе'', осим за незналице. објаснио сам ти, нема потребе даље дискутовати.
Refke, SW![]()
Ма батали... ево окачио ја:Мишљење твораца научног социјализма о Словенима, по свом германофилском шовинизму врло се приближава Хитлеровој расистичкој подели на више и ниже народе
ЗАШТО СУ МАРКС И ЕНГЕЛС МРЗЕЛИ СРБЕ
Кнеза Михаила, Маркс и Енгелс презриво су називали "обичном руском креатуром"; књаз Милош за њих је био "стари штићеник аустријских реакционара"; Срби су спадали у народе које је "ток историје немилосрдно згазио", били су за њих пре "отпадак народа" него права нација; Црногорци су "хомеровски варвари" слични "тријерским остарелим клипанима", српска војска ће после пораза од Турске морати да крене "марш назад у своју хајдучку јазбину"; на Балкану треба пустити крв"; Срби се дижу али ће "срећом добити батине!" (срећом!); да би, најзад, Енгелс ускликнуо да са Словенима (који су издали револуцију) треба да буде "неумољива борба на живот и смрт" и то борба "до истраге" која подразумева и "безобзирни тероризам". Енгелсов позив на "безобзирни тероризам" тако ће претходити Хитлеровој наредби "сто за једног"!
http://www.srpsko-nasledje.co.rs/sr-c/1998/06/article-10.html
Црно вино, бело и розе... јенглези немају појма...Риф, око тога нема ''слободе'', осим за незналице. објаснио сам ти, нема потребе даље дискутовати.
Hehehe, zato što nemaš argument koji potvrđuje jednu ili drugu stranu. Nemam ga ni ja, o tome i pišem.![]()
то шта пишеш у кафани небитно је. пази да се не провалиш тамо где желиш оставити утисак![]()
Oni samo razvijaju teoriju Sunči, a ti udarila po praksi![]()
Ponašaju se ko babe...![]()
Dobro veče kavano
Akomože, koliko sam do sad skapirala, ti nisi iz BG-a ali sigurno ni kod tebe nije bolja situacija, pošto su vrapci generalno na celom kontinentu postali ugrožena vrsta. Ali ja ču se osvrnuti na BG u kom je za to ipak najveća odgovornost na jednom jedinom "čoveku".
Da podsetim odma - vrapci žive na drveću
Sećamo se svi da su pre više od dve godine (uz podršku kradonačelnika) posečeni Platani duž Bulevara revolucije. Na tim platanima, svoja gnezda imale su na stotine vrana, svraka... Kada su ti Platani posečeni, te ptice su morale da se odatle odsele a kako je u prirodi povodom preživljavanja na snazi moć jačeg - one su dobile bitku. One spadaju u svaštojede, pa između ostalog jedu i jaja manjih ptica.
Takođe, ne znam zašto, ali opet mi na pamet prvo pada kradonačelnik (koji ih štiti iako od njih nikakve koristi no samo štete) cigani brste šume, što je takođe dovelo do smanjenja prostora za ptice. (evo konkretnog primera - Košutnjačka šuma)
Setimo se da su se na početku radova vezanih za Đilasov most udružanja ornitologa bunila jer se nadomak motke njegovog lopovskog mosta, nalazi zimsko stanište retkih ptica a tu je sigurno osim njih bilo i vrapčića.
JKP Zelenilo Beograd - odma da naglasim i to da su sva JKP-a u nadležnosti skupštine grada, tako da se ni tu ne može zaobići kradonačelnik, ne obavlja svoj posao savesno. Pogledajte koliko sasušenih stabala ima (znači suvih, trulih, uvelih a ne opalih posredstvom jeseni) a JKP ZB je obavezno da vrši zamenu osušenih sadnica.
Inače ja stvarno ne znam ko su ljudi koji učestvuju u svim tim prostornim planiranjima tj koje su oni struke, jer isto kao što je glupo kad mesar zauzme fotelju u Kolubari, glupo je da neko ko uopšte nije upućen u botaniku, dendrologiju, ekologiju učestvuje u bilo kakvim projektima tog tipa.
Primetili ste sigurno da se na ulicama uglavnom sade Platan, Lipa i Javor.
List navedenih, luči "smolu" (a primetićete i dlakaste listove) tako da na njegovim lepljivim listovima ostaje barem trećina smoga i čega sve još koja bi završila u našim njonjarama. List tamni od štroke, kiša ga spira, štroka pada na zemlju putem vode i tako u krug. Takođe, znamo šta je fotosinteza.
Otkako je Bulevar osakaćen, tamo sam bila samo jednom, proletos valjda da vidim čudo zvano TC "Deponija"i zaprepastila se kad sam videla kako ono izgleda. Koliko godina treba da prođe da se svo ono zelenilo obnovi. Inače, Platan spada u "spororastuće vrste" a opet, nije urađeno ništa da se uveća broj brzorastućih vrsta.
Da ne dužim više i ne smaram vas a vala i da se ne nerviram dodatno, ali u suštini odgovor je kratak. Vrabaca je sve manje, jer nemaju gde da se legu.
![]()