- Poruka
- 16.439
Nikako, samo lepo vino. Retko pijem bela vina, više mi leže crna suva. Ali za tebe bi se našao neki Muscat, Barsac ili Tokay.
ja upravo pijuckam neki rajnski roze...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nikako, samo lepo vino. Retko pijem bela vina, više mi leže crna suva. Ali za tebe bi se našao neki Muscat, Barsac ili Tokay.
Nisam anglosaksonac da mi vina budu "red", ja sam običan čovek - seljak i volim crna vina.
![]()
Ne mislim, ti ovde važiš za glavnog enologa
Šta bi ti meni ponudio od vina ?![]()
Pinot noir без размишљања![]()
Pinot noir без размишљања![]()
Ти си ондак мочварни реднек.![]()
Čakaj... kako to, zar ne piješ Pinot rouge?
Otvorio si pandorinu kutiju, raspravu o pravilnom nazivu vina kod nas. Nisi ni svestan, hehehee.
пандорина кутија је само у твојој главиPinot noir је назив винове лозе од које се добија изванредно црвено вино.
пандорина кутија је само у твојој главиPinot noir је назив винове лозе од које се добија изванредно црвено вино.
Zašto sam pomislila da bih radije pivo ?![]()
Јавља ми се да ћеш да оснујеш зелену странку. Немамо Амазон ал имамо врапчиће.![]()
De si novice... ćega novog ima?![]()
ваљда зато што мислиш да ја пијем само пиво![]()
наравно. само што не обавештавам кафану![]()
Evo šta ja znam o vinu.
Stono vino je od nekih pomešanih vrsta dok je ono gde piše geografsko poreklo i vrsta loze bolje. I tu se završava moje znanje o vinima![]()
De si novice... ćega novog ima?![]()
suncice, evo ja cu ti posaljem vrapcice, stiglice i raznorazne druge pticice...ovde kod mene kolko ti dusa iste...
Са ћу ти рећи, само да завршим о врапчићима. Код мене брате Сунчи има врапчића, сеница а лети имам преко пута и сову. Де ћеш врапчиће да ставиш у ђиласов Булевар и тај крај? Тамо је место за вране и свраке како што и јесте случај.
Има свашта. Упо сам у серију са добрим зарадама а не тргам се нешто посебно.Е, данас на раскрсници води декица стафорда. Овака му глава. И ја искоментарисо како је прелеп а деда ми каже: ''Ал је тврдоглав, у пм.''![]()
![]()
види се. вино је црно само за оне који крену од црног лука![]()
A zamisli, nije bele boje?!
Da li je suvo (dry) vino zaista suvo?
Enolozi insistiraju na izrazu - crveno, ali činjenica je da se oni ne bave jezikom.
Čak i nesrećna Vikipedija piše - crno vino.
Ovo je tema koja je ostavljena svima nama da je koristimo kako želimo, jer nema pravila koje kaže šta je ispravno. Da li je čist prevod sa nekih jezika ono što treba nama da odredi naziv? Ne bih se složio, jer takvih prevoda ima puno koji nisu kod nas prihvaćeni kao dirtektni.
Zar se cr(ve)no vino ne pravi od crnog grožđa?
Ima i još jedna priča koja ide u korist naziva crveno, a to je šta ono nama hrišćanima predstavlja - Isusovu krv, dakle crvene je boje.
Ja nemam problem kad neko kaže crveno, kao ni crno. Zna se šta je belo vino, šta roze a šta cr(ve)no vino.
Ipak to nije pandorina kutija u mojoj glavi, već nešto što postoji i o čemu ljudi koji uživaju u vinu raspravljaju.
Риф, у вину може да ужива свако и није потребно да о њему било шта зна. али онај ко претендује да се у вина разуме (као ти нпр), прво што научи је то да вина нису црна, без обзира шта пише на Википедији
![]()