naterasi
Buduća legenda
- Poruka
- 28.796
Ali nismo iz onog dođoškog kraja - prodaj njivu, kupi stan u centru.
mooji nikada nisu ni imali a kamoli prodali njivilicu drugarcicu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali nismo iz onog dođoškog kraja - prodaj njivu, kupi stan u centru.
poozic drugaricePoz terasko i aurora![]()
cao drugarcicuDobro vece ljudi.
mooji nikada nisu ni imali a kamoli prodali njivilicu drugarcicu
Živeli
A šta pijemo? Marka prikrivena, da nije neko stono kiselo?![]()
nema sanse drugar, ovaj stancic ne prodajem nikomePa dobro, još malo pa ćeš da prodaš stan nekome iz ko zna odakle, ne brini.
nema sanse drugar, ovaj stancic ne prodajem nikome
tako cu bar jednog dodjosa spreciti da se usreci
Misliš li da kod mene ima kiselih vina i da nudim dragim osobama nešto loše?![]()
Ne mislim, ti ovde važiš za glavnog enologa
Šta bi ti meni ponudio od vina ?![]()
To je malo nezgodno, mogu da ti ponudim ono šta ja volim i šta se u našoj kući pije, a to je suvo stono vino. Oporo, jako, gusto. Mada, verujem da bi ti radije neko slatko. Ali na meni je da te ubedim šta je pravo vino.
drugar, nikako i nikada i ni pod kojim uslovima neecu to sebii dozvolitiOnda očekuj da uskoro progovoriš nekim mutiranim crnogorsko-bosansko-južnosrpskim govorom umesto urbanog književnog.
Važi. Možeš i sirće da mi sipaš samo nek je iz lepe čaše.Ne pravim dalje probleme![]()
drugar, nikako i nikada i ni pod kojim uslovima neecu to sebii dozvoliti
Hoćeš, hoćeš, drugar. Prvo ćeš umsto lepe domaće psovke majke da počneš "oca da hebeš" i tu nastupa tvoj urbani kraj.
Nikako, samo lepo vino. Retko pijem bela vina, više mi leže crna suva. Ali za tebe bi se našao neki Muscat, Barsac ili Tokay.
још кад би знао да вина нису црна, него црвена.. где би ти био крај
добро вече![]()
Nisi jedina .
Sunči, kafana i jeste mjesto za svakakve priče .
Nisam anglosaksonac da mi vina budu "red", ja sam običan čovek - seljak i volim crna vina.
![]()
Dobro veče kavano
Akomože, koliko sam do sad skapirala, ti nisi iz BG-a ali sigurno ni kod tebe nije bolja situacija, pošto su vrapci generalno na celom kontinentu postali ugrožena vrsta. Ali ja ču se osvrnuti na BG u kom je za to ipak najveća odgovornost na jednom jedinom "čoveku".
Da podsetim odma - vrapci žive na drveću
Sećamo se svi da su pre više od dve godine (uz podršku kradonačelnika) posečeni Platani duž Bulevara revolucije. Na tim platanima, svoja gnezda imale su na stotine vrana, svraka... Kada su ti Platani posečeni, te ptice su morale da se odatle odsele a kako je u prirodi povodom preživljavanja na snazi moć jačeg - one su dobile bitku. One spadaju u svaštojede, pa između ostalog jedu i jaja manjih ptica.
Takođe, ne znam zašto, ali opet mi na pamet prvo pada kradonačelnik (koji ih štiti iako od njih nikakve koristi no samo štete) cigani brste šume, što je takođe dovelo do smanjenja prostora za ptice. (evo konkretnog primera - Košutnjačka šuma)
Setimo se da su se na početku radova vezanih za Đilasov most udružanja ornitologa bunila jer se nadomak motke njegovog lopovskog mosta, nalazi zimsko stanište retkih ptica a tu je sigurno osim njih bilo i vrapčića.
JKP Zelenilo Beograd - odma da naglasim i to da su sva JKP-a u nadležnosti skupštine grada, tako da se ni tu ne može zaobići kradonačelnik, ne obavlja svoj posao savesno. Pogledajte koliko sasušenih stabala ima (znači suvih, trulih, uvelih a ne opalih posredstvom jeseni) a JKP ZB je obavezno da vrši zamenu osušenih sadnica.
Inače ja stvarno ne znam ko su ljudi koji učestvuju u svim tim prostornim planiranjima tj koje su oni struke, jer isto kao što je glupo kad mesar zauzme fotelju u Kolubari, glupo je da neko ko uopšte nije upućen u botaniku, dendrologiju, ekologiju učestvuje u bilo kakvim projektima tog tipa.
Primetili ste sigurno da se na ulicama uglavnom sade Platan, Lipa i Javor.
List navedenih, luči "smolu" (a primetićete i dlakaste listove) tako da na njegovim lepljivim listovima ostaje barem trećina smoga i čega sve još koja bi završila u našim njonjarama. List tamni od štroke, kiša ga spira, štroka pada na zemlju putem vode i tako u krug. Takođe, znamo šta je fotosinteza.
Otkako je Bulevar osakaćen, tamo sam bila samo jednom, proletos valjda da vidim čudo zvano TC "Deponija"i zaprepastila se kad sam videla kako ono izgleda. Koliko godina treba da prođe da se svo ono zelenilo obnovi. Inače, Platan spada u "spororastuće vrste" a opet, nije urađeno ništa da se uveća broj brzorastućih vrsta.
Da ne dužim više i ne smaram vas a vala i da se ne nerviram dodatno, ali u suštini odgovor je kratak. Vrabaca je sve manje, jer nemaju gde da se legu.
![]()
Значи, ниси реднек него сељак чо’ек.![]()