- Poruka
- 200.938
pričešćuješ se u nedelju ili za Božić?![]()
Verovatno za Božić, jutarnja služba od 9.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pričešćuješ se u nedelju ili za Božić?![]()
Verovatno za Božić, jutarnja služba od 9.
Kafanu izuzmi iz svega, da je tako ne bi se lab i ja nikad pojavili ovde.![]()
Мајка Божја, с дететом Исусом у наручју, решила је да сиђе на Земљу и обиђе један самостан.
Пуни поноса, сви фратри су направили дугачак ред и сваки је излазио пред Девицу да јој искаже своје поштовање. Један је рецитовао лепе стихове, други је показао своје илуминације којима је осликао Библију, трећи је изрецитовао имена свих светих. И тако редом, монах за монахом, исказаше поштовање Деви Марији и детету Исусу.
Последњи у реду нашао се један фратар, најскромнији у самостану, који никада није научио мудре текстове тога времена. Родитељи су му били једноставни људи, који су радили у неком циркусу, и једино су га научили да баца лоптице увис и изводи неке циркуске вештине.
Када је он дошао на ред, остали фратри су хтели да прекину указивање почасти јер некадашњи опсенар није имао ништа значајно да каже, а могао је и да поквари општу слику самостана. Међутим, у дну свог срца, и он је осећао једну огромну потребу да нешто да од себе за Исуса и Девицу.
Стидећи се, осећајући на себи прекорне погледе своје сабраће, он је извукао неколико поморанџи из џепа и почео да их баца увис, изводећи успут акробације, што је било једино што је умео.
Тек у том тренутку мали Исус почео је да се смеши и да пљеска рукама седећи у мајчином крилу. И управо њему је Девица пружила руке и дала му да мало подржи малишана.
(Пауло Коељо, Алхемичар )
ja sam uzeo ona dva, sa tipikom posta: izdanje Eparhije Niške i onaj izdanja Eparhije Kruševačke i to u Beogradu...Jesi li uzeo novi kalendar?
Mi hteli danas u crkvi, ali su imali neki sa strašno lošim listovima, pocepao bi se u par listanja.
Uzeli smo badnjak i dali prilog.
I sveću za slavu.
Ево једне причице за тебе![]()
Kafanu izuzmi iz svega, da je tako ne bi se lab i ja nikad pojavili ovde.![]()
tako je Refik...mi jedan drugog ne vređamo...obojica se salimo na račun onog drugog, ali se izuzetno poštujemo...![]()
Tako je, valjda zato što sam lepši i mudriji?
(znaš kad bi ovo stvarno rekao, da nije kafana)
Ajde neka ti bude...uvek moraš da povlađuješ starim osobama...![]()
U to vreme nije bilo samostana i fratara, pusti me tih podvala.![]()
Лабе, како се теби допада причица?![]()
dobro je, mogao je napisati o čemu se radi![]()
Kad bih napisao banovalo bi me, prema tome ko je razumeo shvatiće.
Nemam bolji rod niti lice za TO.
TO je teško objašnjiv organizam.
Trebao sam danas da se obrijem, već nekoliko dana odlažem tu neminovnost. Počeo sam da ličim na Mevlida Jašarevića.