Skupštinska kafana 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kafanu izuzmi iz svega, da je tako ne bi se lab i ja nikad pojavili ovde. z;)

Ево једне причице за тебе z:)

Мајка Божја, с дететом Исусом у наручју, решила је да сиђе на Земљу и обиђе један самостан.
Пуни поноса, сви фратри су направили дугачак ред и сваки је излазио пред Девицу да јој искаже своје поштовање. Један је рецитовао лепе стихове, други је показао своје илуминације којима је осликао Библију, трећи је изрецитовао имена свих светих. И тако редом, монах за монахом, исказаше поштовање Деви Марији и детету Исусу.
Последњи у реду нашао се један фратар, најскромнији у самостану, који никада није научио мудре текстове тога времена. Родитељи су му били једноставни људи, који су радили у неком циркусу, и једино су га научили да баца лоптице увис и изводи неке циркуске вештине.
Када је он дошао на ред, остали фратри су хтели да прекину указивање почасти јер некадашњи опсенар није имао ништа значајно да каже, а могао је и да поквари општу слику самостана. Међутим, у дну свог срца, и он је осећао једну огромну потребу да нешто да од себе за Исуса и Девицу.
Стидећи се, осећајући на себи прекорне погледе своје сабраће, он је извукао неколико поморанџи из џепа и почео да их баца увис, изводећи успут акробације, што је било једино што је умео.
Тек у том тренутку мали Исус почео је да се смеши и да пљеска рукама седећи у мајчином крилу. И управо њему је Девица пружила руке и дала му да мало подржи малишана.

(Пауло Коељо, Алхемичар )

Стивен Кинг га је одлично описао :per::lol:

Ima sličnosti....

stephenkingit.jpg

Trebao sam danas da se obrijem, već nekoliko dana odlažem tu neminovnost. Počeo sam da ličim na Mevlida Jašarevića.

e znaš kad sam ja jednom došao pijan i umoran iz grada i počeo da se brijem (brijem se uvijek po noći zato što mi lice bude crveno poslije brijanja par sati) i obrijem samo brkove i kažem sam sebi nemam snage sutra ću nastaviti... i ujutru naravno zaboravim.... krenem do prodavnice vidim svi me čudno gledaju... ogledam se kad dođem kuči, ma pravi vehabija :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back