Skupštinska kafana 6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.alo.rs/vesti/53744/Ameri_nam_truju_decu

OTROVNE KOKICE U SRBIJI STIGLE IZ USA!!!

Američki kukuruzni lobi naterao je prošle godine DS Vladu Srbije da zanemari postojeće propise o dozvoljenim nivou mikotoksina u hrani i donese nove, a sve da bismo mogli da uvezemo kokice iz Amerike u kojima su pronađene veće količine ovih opasnih supstanci!

Deidra Flin, izvršni direktor američkog odbora za kokice, koji je zadužen za izvoz američkog kukuruza na nova tržišta, rekla je medijima u SAD da je Srbija najbolji primer kako Amerikanci promovišu svoje kokice! Totalni šok usledio je kada je ta gospođa otkrila da su srpske vlasti popustile pod pritiskom poljoprivrednog odbora SAD i dozvolile uvoz kontingenta kokica u kojima je pronađena veća količina mikotoksina. Kako je navela Flinova, srpska vlada je to učinila nakon što su im Amerikanci „fino objasnili“ da propisi Srbije nisu u skladu sa onima koji važe u EU i SAD.
Prema rečima izvora „Alo!“ bliskog Ministarstvu poljoprivrede, radi se o potpunom kršenju procedura koje se tiču bezbednosti hrane jer su propisi takvi kakvi jesu upravo zbog toga da bi se zaštitili krajnji konzumenti. U konkretnom slučaju - deca.
- Kada je reč o propisanim količinama mikotoksina, odnosno opasnih gljivica, one su precizno definisane s razlogom jer se radi o supstancama koje su u većim količinama vrlo otrovne, čak smrtonosne. Kada se uzme u obzir da kokice najviše jedu deca, onda je jasno kakav je to propust. To je nedopustivo i nadležne službe bi morale da se pozabave time ko je dozvolio uvoz otrovnih kokica - ističe naš sagovornik i dodaje da bi sve količine koje nisu prodate trebalo povući sa tržišta.

Smrtonosni mikotoksini

Mikotoksini spadaju u veoma otrovne sekundarne produkte plesni, koji mogu da se nađu u hrani poput kukuruza, orašastih plodova, pirinča i slično. Stručnjaci ističu da ove vrste gljivica mogu da, u zavisnosti od vrste, izazovu različita oboljenja, od iritacije kože, defekta kod ploda, neurotoksičnosti, pa čak i da dovedu do smrtnog ishoda. Najopasniji mikotoksin, aflatoksin B1, ima čak i kancerogena i mutagena svojstva i najčešće napada kukuruz, kikiriki i pirinač. Naravno, težina simptoma, kako ističu toksikolozi, zavisi od koncentracije u hrani, a efekti otrova mogu da budu hronični ili akutni.

Kad ne živite na selu, naravno da nemate iskustvo i običaj klanja. Ni ja nisam klao, ali sam mnogo puta prisustvovao tom činu. Tako dolazimo do hrane, to je normalno. Zato i gajimo neke životinje. Kad bi završili na nekom pustom mestu, kad bi se borili za život većina nas bi zaklala životinju, ne mogu da poverujem da bi neko posustao nad osnovnim instinktom. Nije neka veća razlika ubiti iz pištolja ili puške i noža. Samo je bitno u glavi razdvojiti zašto se radi.

Кажу да јагње јауче пре клања. :sad2: :rida:
Тај који ти је то рекао лаже.
Јагњету само кврцну врат и изваде гркљан. Нема чистијег посла.

Прасе кад се коље је мало гадније... мени се једном и посрало на патику... хехехехе... :lol:

Kad ne živite na selu, naravno da nemate iskustvo i običaj klanja. Ni ja nisam klao, ali sam mnogo puta prisustvovao tom činu. Tako dolazimo do hrane, to je normalno. Zato i gajimo neke životinje. Kad bi završili na nekom pustom mestu, kad bi se borili za život većina nas bi zaklala životinju, ne mogu da poverujem da bi neko posustao nad osnovnim instinktom. Nije neka veća razlika ubiti iz pištolja ili puške i noža. Samo je bitno u glavi razdvojiti zašto se radi.
Дабоме, ујак се увек прво прекрсти и онда убоде прасе у гркљан.

Божо јес’ спреман?
Ја увијек спреман.

Не бој се, ја имам лаку руку. :per:

Како није? Нисмо ми талибани да кољемо ко добар дан.

Прасе кад се коље је мало гадније... мени се једном и посрало на патику... хехехехе... :lol:

:lol:

:lol:

Није гадна сцена кад ради онај ко зна. Мој ујак закоље прасе за минут. Није то иживљавање.
Али ваљда по овом новом закону, животиње морају прво да се успавају, шта ти ја знам.
Свиња пушта урин и фецес кад је кољу, овца не.

Интересантан коментар о репетиторима мобилне телефоније којих има много и у урбаним срединама:
Ja gradim te repetitore vec 10 godina i na tvoja pitanja mogu da dam konkretan odgovor. Prvo repetitori mobilne telefonije imaju samo jednu namenu da omoguce signal mobilnim telefonima. za sve drugo morate graditi drugi sistem na drugoj frekvenciji na propisnoj udaljenosti od repetitora da nebi dolazilo do smetnji. kao sto sam vec rekao nema potrebe da se obelezavaju repetitori jer njima treba da prilaze samo tehnicke ekipe a mi ih raspoznajemo sa 30 kilometara. Sto se tice zracenja repetitora e to su vec mutne vode i tu lezu nas koji se time bavimo kolliko i vas koji sa tim nemate veze drzava nece da prizna koliko ta cuda zrace zato sto su ih postavili svuda u urbanim sredinama a ja pouzdano znam jer sam prisustvovao merenjima da imaju razarajuce zracenje na 7 kilkometara od repetitora. cak ako prosetate par puta oko tih releja videcete na desetine uginulih jezeva ptica i glodara ima ih toliko da sve mreze imaju ekipe koje obilaze i ciste teren od crkotina oko repetitora

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back