SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kami, mojne da piješ kad numeš. Ni ta odvatna energetska od kojih boli glava čim ih pomirišeš. Ti bi, kao neko ko se izjašnjava kao vernik, trebao da znaš da su samo voda i vino dobri.
Ako nema tapkanje, nema ni menjanje. (ovo s onim južnim akcentom)

Ti to ne umes da prirodno izgovoris sa juznim akcentom Refke. K'o u Zoni kada Katarina Radivojevic i Vojin Cetkovic glume taj akcenat, tacno se cuje kako ga izvestaceno pricaju.

10258832_1459522110949301_2298933542597623707_n.jpg

Ti to ne umes da prirodno izgovoris sa juznim akcentom Refke. K'o u Zoni kada Katarina Radivojevic i Vojin Cetkovic glume taj akcenat, tacno se cuje kako ga izvestaceno pricaju.
To je zato što vi niste pravi Srbi, već neki miks svega i svačega...:lol: pravi Srbi pričaju čisto i pjevljivo, sa 7 padeža, po mogućnosti ijekavicom, mada i ovi do Morave mogu proći... :)

istočnohercegovački i šumadijsko-vojvođanski dijalekat su mnogo sličniji međusobno (po naglasku i jezičkim pravilima) nego sa zatskim i kosovsko-resavskim... a pogotovo sa ovim dijalektima na jugoistoku i jugu Srbije koji su prelazni oblik sa bugarskim jezikom...

:rtfm:

Ајд југоисток, али југ нема везе са бугарским.

MAlo da razmrdamo kafanu, da vidite kako izgleda kad crni muzičari cepaju rokačinu. Mil'ce, ovo verovatno nisi slušala, ja sam uživao 90-ih baš u ovom CD-u. Naslov albuma im je originalan. :ok: Sluša se glasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back