VERTIGON
Veoma poznat
- Poruka
- 14.877
Ja mislio ti mlađi, a ti Refketova generacija...
- - - - - - - - - -
Ima li kod vas Bugara običaj da palite lile uoči Petrovdana?
pa na pola sam od Refa ako ima toliko

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja mislio ti mlađi, a ti Refketova generacija...
- - - - - - - - - -

kod mene se pašo, još danas posti...A sutra ću da se poslužim, vrlo rado...Sutra navečer, kada ti završiš sa postom dolazim kod tebe da zajedno jedemo slaninicu...Samo nikako ne zovi hodžu na večeru...![]()
Nemam pojma, mozda, mene te stvari nikada nisu interesovale.
nikada nisam razumeo,
kao postis jer ne jedes meso, ili preko dana kod muslimana i te gluposti
valjda je vazno moralno biti cist. savest da je cista, da ne nosis greh na plecima. nisam jeo danas masno, ili sta vec, al sam svima psovao mater.
post, to je dostignuce u zivotu u PM.

WTF je to?
- - - - - - - - - -
Kad postis, ne smes niti jednom u toku dana da pomislis na sex.

Ko kaže da ne smeš? Ali jeste takva misao grešna u postu, zato ako to uradiš, iskreno se pokaješ, ali ne reda radi, već iskreno. Eto, i tu je lab u prednosti.![]()
evo ja garantujem glavom da osim onih frigidnih zena, i muskaraca koji su poremeceni, svi misle na seks. cak i bas matori ljudi, tipa 60-70 godina, i medju njima ima jos mnogo koji pomisle na to...iako su im prirodni nagoni odavno oslabili.
Misliš da Kami ne treba da posti?!Uh Verti, ništa nisi naučio.
Kakav crni pšost kao kod muslimana, ni nalik. Radovno se posti sredom i petkom (ima izuzetaka, ali je najvećim delom tako) i ima nekiloko velikih postova (4 velika) kad se posti preko mesec dana, svaki dan. I ne posti se samo bez mesa, već za svaki dan imaš određeno da li je post na vodi, ulju, riba... opet nejčešće, ejr i tu ima izuzetaka.
A suština je upravo da se u svemu posti, ne samo u jelu. Evo, lab, recimo, neće za vreme velikog posta ni u kafanu i ja to iskreno poštujem. Ja ne radim to, ne idem toliko daleko, ali zaista kod njega to cenim. Po meni nije greh ako odem u kafanu tih dana i popijem kafu ili sok. Pijem ih i kod kuće, pa nije greh.
A opet, pored svega ovoga, i u postu treba umeren, jer kako reče jedan dobar sveštenik: nije cilj nekome staviti 100 kila na leđa, pa da on padne posle par metara, već neka nosi onoliko koliko može. To znači da može i post malo da se ublaži, naročito kod bolesnika.
Nije seks ono što nas pokreće, jeste bitan, ali daleko od najbitnijeg. Još si mlad, videćeš vremenom. Po napisanom, ti imaš malo manje od 30 godina, jel' tako?
Ma je li to Refke ozbiljno pokusava da posti, ili me to zajebavate?
- - - - - - - - - -
Refke, veruj mi, nije post za tebe, zajebi ti to...

evo ja garantujem glavom da osim onih frigidnih zena, i muskaraca koji su poremeceni, svi misle na seks. cak i bas matori ljudi, tipa 60-70 godina, i medju njima ima jos mnogo koji pomisle na to...iako su im prirodni nagoni odavno oslabili.
Misliš da Kami ne treba da posti?!
- - - - - - - - - -
Ima više...

Naravno da svi misle na sex, osim nekih dana kada si bas u bedaku. Naravno, to vazi i za Refketove monahe i monahinje. Mada, muskarci sto su matoriji, manje su potentni, pa onda se taj vremenski period izmedju dva razmisljanja o sexu povecava.

Kami, nisu svi poput tebe da samo na seks misle, neki ga i upražnjavaju!![]()
Kad ga upraznjavas, onda istovremeno i mislis na njega.

Jbga... 1:0 za mene, probaj neki drugi put.![]()

Vidim po citiranom da ovaj Reefer nesrecni samo prica ljudima da su mladi i da ce videti.
To je sinonim za neprozivljeni zivot, i nemanja nikakvih iskustava.
Jer kad ne mozes da argumentovano nekome nesto objasnis, onda pokuvsavas da prekines konverzaciju sa kripticnim "Umukni... Mlad si, a ja sam mator, pa znam".
Ne znas nista.
Ne znas ni gde si supalj.
Sto ti, s obzirom da jesi mator, samo ide na sramotu.
JBG
Better luck next time.

lepo ti reče Kami...daleko si ti od posta, čestiti pašo...![]()
Al' tebe cepaju kompleksi... pa što mi nisi rekao, ne bih ti pisao ništa, pa bi možda neko i pomislio kako mudro pišeš.![]()
Al' tebe cepaju kompleksi... pa što mi nisi rekao, ne bih ti pisao ništa, pa bi možda neko i pomislio kako mudro pišeš.
- - - - - - - - - -
Pa to sam i napisao, kami je veliki mag i vrač i sve zna o pravoslavlju, skoro kao i vi muslimani.

Nosfi ja napaljeni klinac, koji prodaje ono za bubrege. Takvi su se nekad zvali sofisti.
Mislim da nije hrišćanski drugima da govoriš da li su dobri u postu ili nisu, ali ti to znaš.![]()