Skorojevići

Jel ima mnogo Rolexa? Pa ako si okružen Roleksašima onda si njihov valjda?
Ili radiš negde kao konobar za Roleksaše što nije loše u principu.

Ja sam jednom čisto radi eksperimenta ušao kafić i pitao da li mogu samo da sačekam, a da ne naručim ništa.
Bio sam samopouzdan. U kafiću samo žene da vidim kako će da se ponašaju kad pomisle da sam sirotinja. Neko smeškanje u stilu da sam neki klošar.

A u suštini pio već 2 kafe kući, završio neke obaveze pa imao sastanak u roku od sat vremena i reko da ne pijem kafu jer ću opet na tom sastanku i ajd da sednem da ne naručim ništa i još posmatram konobarice kako me gledaju ko klošara.
Nije bilo loše.
Roleks je uzet kao primer. Iphone je isto statusni simbol, skup automobil, garderoba...

I u životinjskom svetu se mužijaci takmiče oko parenja sa ženkama i gospodarenja teritorijom-lovištem kao pogodnim izvorom hrane.
To što je ljudska kultura ovoliko uznapredovala da šljašteće stvari znače umesto da smo ko gorile ili lavovi da se grizemo, sečemo i bodemo kandžama je zapravo pozitivna stvar.
Ako nisi uspešan u životu prihvati to i traži elemente i stvari u životu u kojima ćeš biti uspešan i tako prebroditi prethodne neuspehe.
Ko nema sreće u ljubavi na primer može imati u nečem drugom. Struci, hobijima, sportu i slično.
Da, bas je pametno porediti coveka sa lavovima tigrovima i alfa azdahama. Samo da ne bude jednog dana kada taj alfa muzjak i njegova nagradna gorilica izadju napolje i prokomentarisu: mozesh ljubavi sada slobodno, uv je samo 90, to ovi bolidi sire paranoju. Ups, ispade ti nos, cek da ga vratimo na mesto, gde bi onaj lepak sto nam onaj smesni coravi doktor dade? Eto ga, sad si savrsena, hajmo, nek svi crknu od zavisti sto smo ovako seksi i mocni.

Da, bas je pametno porediti coveka sa lavovima tigrovima i alfa azdahama. Samo da ne bude jednog dana kada taj alfa muzjak i njegova nagradna gorilica izadju napolje i prokomentarisu: mozesh ljubavi sada slobodno, uv je samo 90, to ovi bolidi sire paranoju. Ups, ispade ti nos, cek da ga vratimo na mesto, gde bi onaj lepak sto nam onam smesni coravi doktor dade?Eto ga, sad si savrsena, hajmo, nek svi crknu od zavisti sto smo ovako seksi i mocni.
Ljudi su alfa seljaci. Haha Većina se služi samo alfa talasima u mozgu. Haha

Molim vas da više ne spamujete, ne ćaskate.

Do sada sam mnogo postova prebacila ovde https://forum.krstarica.com/threads/azil-za-spamere.1031492/page-15

kako te postove ne bih brisala.

Tema je zanimljiva i zaista ne znam zašto i kako ste povezali skorojeviće, snobove sa pričom koja je odlična za ptf "Ljubav i sex".

Skorojevići su snobovi. Ljudi koji su odjednom stekli neko bogatstvo i žele da budu deo "elite". Imaju mogućnost da kupuju markirane stvari, i tako postaju deo "elite".

U društvu novih bogataša, "elite" pokazuju svoje statusne simbole. Statusni simboli su im ulaznica u otmeno, bogato društvo kojima oni teže.

Sa druge strane ti skorojevići, snobovi ponižavaju one koji imaju manje novca od njih i spontano prekidaju kontakte sa tim ljudima.

Ko su zapravo skorojevići, snobovi?

Šta mislite, da li su to ljudi koji u detinjstvu i kasnije bili siromašni i nisu mogli da kupe sve što su kupili kada su se obogatili?

Nećemo o tome kako su se, na koji način obogatili jer to nema veze sa psihologijom.

Da li su skorojevići, snobovi srećni ljudi okruženi lepim i bogatim stvarima i novim prijateljima "elite" kojoj pripadaju?

Ili su to ljudi koji se potajno plaše da će to bogatstvo nestati i da će ponovo pripadati onima koje sada ponižavaju?

Postoje i skorojevići kratkojevići. To su oni stalno željni prestiža pa makar to bilo i na blic a kako će vraćati zelenaške kamate i kredite nije ni bitno..bitno je ispuniti svoj ego makar i na trenutak.

Previše generalizacija - nije svako ko vozi skupa kola "prazan iznutra". Povezivanje bogatstva sa duhovnim siromaštvom je lažna uzročno-posledična veza
možda nije svako ali SKORO svako,ogromna većina jeste,i to svi znaju i preočigledno je.
nije uopšte lažna veza nego prava a ne lažna nego prava

Skroz masite poentu.
Zena nece pogledati muskarca zbog skupog sata, ni zbog automobila.
Hoce, ukoliko pored toga ima i druge kvalitete.
koja žena? ogromna većina oće i to isto svi znaju
nzm čemu ovolko pravljenje ludim i izricanje očiglednih neistina :think:

Pisem o normalnim zenama, ne sponzorusama.
pa ''normalnih'' žena je 2 ipo posto max a sponzoruša preostalih 92 % il kolko već tačno,neznam dobro mate matiku

Jednostavno, kada odajes utisak situiranog i ekonomski vise nego stabilnog, zene dolaze same, ali ne zato sto su sponzoruse, vec sto im instikt kaze da ce biti bezbedne u drustvu nekog takvog.
haha jbt :dash:

Back