Skoro sam prevarila...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hellen:
За МЕНЕ морал је ограничен само другим људима! Значи, за МЕНЕ неморално је само оно што повређује друге људе, све остало је тлапња, и малограђанштина!

Uh, ovo je nesto sto ne povredjuje ljude, zar ne? Ustvari, prevara i to sa kolegom je nesto sto usrecuje ljude..da mora da smo u krivu. Hellen, upadas sebi u usta, prvo kazes da je to nista a onda pricas o povredjivanju. Mi ovde raspravljamo o postupku, koji je sam za sebe los, bez obzira na motiv. Znaci to bi bilo isto kao da ti i ja sada raspravljamo o tome da li je voznja u pijanom stanju losa sama po sebi ili nije...ja kazem da je losa, jer mozes nekoga da povredis i ubijes a ti kazes "pa to nije lose, nikoga nije ubilo"...a ja kazem "pa moglo je da ubije!"...to sto je ona imala ludu srecu da naidje na coveka koji to nije rastrubio (a niko ne zna sta ce biti u buducnosti), to je sticaj okolnosti, ali je postupak LOS. Razumes?

Hellen:
С обзиром да нико није био повређен тиме што је она нешто осетила за човека који јој није муж....што је попила кафу са њим и пољубила га....по МОЈИМ мерилима она није неморална!
По ТВОЈИМ мерилима јесте...али само ТИ знаш зашто је то тако...

Opet ponavljam, to sto muz za to nije saznao sada, ne znaci da nece, a tada mislim da tvoja cela teorija o nepovredjivanju, pada u vodu.

Hellen:
Ја не подстичем никога да вара мужа, али могу сасвим да разумем ЖИВЕ ЉУДЕ, које ти не видиш због нечега што називаш ''моралом''! И ако сам јој рекла да није добро то што се издешавало, да добро промисли шта ће одабрати, да стави на вагу шта јој је битније и да буде свесна евентуалних последица - то нисам рекла зато што мислим да би она требало да се понаша у складу са '''моралом'', него зато што то не би могло да буде добро за њу, за њеног мужа и за њихов брак који жели да задржи!

Ја причам о ЉУДИМА, ти причаш о ''моралу''! Осетиш ли разлику?

Ja takodje razumem zive ljude, ali ne razumem samozive ljude koji samo gledaju svoje dupe i koje bas briga da li ce neki njihov postupak povrediti drugoga. Nijednom nisam procitala da je Tweety napisala "eto, zao mi sto bi to strasno povredilo mog muza, zao mi je sto bi morao da prolazi kroz sve to ponizenje pa jos i na poslu, zao mi je sto sam u svojoj slabosti rizikovala da ga strahovito povredim..itd". To je nesto drugo! Njoj je glavna preokupacija bila da li ce kolega poslati poruku ili ne i zasto je on prekinuo a prethodnog dana je govorio sve najlepse. Ne znam da li se pravis luda ili ne vidis razliku. Ne znam dokle ide tvoje opravdavanje svega losega..ako ti ne vidis razliku izmedju toga da te neko prevari sa koleginicom sa posla ili nekom levom zenom, onda ja stvarno ne mogu da gubim vreme da ti dokazujem da su 1+1=2. Ako je tako, kao sto ti pricas, zasto je taj kolega prekinuo tu vezu? Eto, sve je ok, ljubav je to, vole se, nema nicega loseg u tome da se ljubaka sa zenom kolege koga gleda svaki dan, leptirici, sve se dobro sto se dobro svrsi,niko nece saznati, tajna ce ostati sacuvana...ajde objasni? Koje je tvoje objasnjenje zasto je taj covek prekinuo vezu? Lazni moral, sto bi ti rekla...covek je lepo rekao da je vec varao zenu, kakva je razlika, sada bio sa zenom kolege ili nekom drugom, nije bitno....eh Hellen...nece covek da bude smrad, svidela mu se, ponelo ga je, ali ima kocnice, nije smrdljivac da moze da gleda tog coveka svaki dan a da mu je sa zenom, ima obzira...to je ono sto ZIVI ljudi kao sto ti kazes rade i sto se moze razumeti, ali nastavak price se ne moze razumeti, nastavak price je dno. Uopste ne mislim da taj covek ima pozitivno misljenje o svemu sto se dogodilo, uostalom da je smatrao da je sve to ok, ne bi prekidao...ali ti nastavi da opravdavas.

Sandy_BG:
......to bi bilo isto kao da ti i ja sada raspravljamo o tome da li je voznja u pijanom stanju losa sama po sebi ili nije...ja kazem da je losa, jer mozes nekoga da povredis i ubijes a ti kazes "pa to nije lose, nikoga nije ubilo"...a ja kazem "pa moglo je da ubije!"...to sto je ona imala ludu srecu da naidje na coveka koji to nije rastrubio (a niko ne zna sta ce biti u buducnosti), to je sticaj okolnosti, ali je postupak LOS.....

Odličan primer!!!

Sandy_BG:
..... nije smrdljivac da moze da gleda tog coveka svaki dan a da mu je sa zenom, ima obzira...to je ono sto ZIVI ljudi kao sto ti kazes rade i sto se moze razumeti, ali nastavak price se ne moze razumeti, nastavak price je dno. .....

Mogli bismo sada da se vratimo na često upotrebljavani termin "licemerje".

Da li je licemerje da gledaš svog kolegu u oči i da si dobar sa njim, a da mu iza leđa stupaš u intimne odnose sa njegovom ženom?

Da li je licemerje kada gledaš svog muža u oči i on ti veruje, a istovremeno ga varaš sa njegovim kolegom (ili sa bilo kim drugim)?

Da li je licemerje kada se opravdava ovakvav jedan postupak?

To sto zena u Maroku ne sme da pogleda muskarca i sto nekadasnja srpska zena nije smela da sedi za stolom sa muzem niposto ne znaci da je moral relativna stvar. Sada i ovde (kao i uvek i svuda) postoje odredjena pravila

Добро, ко је прописао да сада и овде жена сме да седи за столом са мужем, али сада и овде не сме да се дописује смс-ом са мушкарцем који није њен муж?
Ако је морал универзална категорија, како то да оно прво више није неморално?

Dakle, ti pričaš o "čaršijskom moralu", a ja pričam o objektivnim kriterijuma moralnosti, u meri u kojoj je uopšte moguće postići objektivnost. Tvoj pristup je "čaršijski", a moj akademski. Eto tu je prva razlika. Očigledno je da na fakultetu nisi imala ni F od filozofije, a o etici i da ne govorimo.

Да, на филозофском факултету обично нема ни Ф од филозофије, а о етици и да не говоримо....

On kaže da je osoba slobodna da radi šta želi sve dok svojom slobodom ne ugrožava druge ljude.

To je jedan od mogućih kriterijuma moralnosti.
Ti još napominješ da ova osoba, o kojoj smo govorili nije nikoga povredila. A ja bih te pitao: A kako to znaš? Da li možemo 100% da isključimo mogućnost da je njen muž već saznao za to, ali da joj još uvek nije rekao. Da li možemo sa sigurnošću da tvrdimo da njen muž to nikada neće saznati?
Pa naravno da ne možemo. Prema tome, čak i ukoliko umemo u obzir ovaj tvoj kriterijum, ne možemo reći da je ovaj postupak moralan. Možemo reći da nam je žao ove osobe, da je razumemo, da je opravdavamo, ali nikako ne možemo takav postupak okarakterisati kao moralan.

Dakle, nemoj da brkaš svoje želje i osećaje, sa kriterijumima moralnosti. I molim te, nemoj više da zamenjuješ teze kako bi po svaku cenu bila u pravu.

Да ли је могуће да ниси видео да је то оно што ЈА говорим још од првог вагона???

Јесте, могло је да се деси лоше....могао је да јој пукне брак и да изгуби све зарад мало лептирића... Да ли си превидео и оно што сам о томе писала на овој теми?
Али - НИЈЕ СЕ ДЕСИЛО! Све је прекинуто пре него што је ишта постало опасно!
Нико није повређен, до везе није ни дошло (ако изузмемо кафенисање, смс и један пољубац), жена је свесна да воли свог мужа и да га никада не би мењала за другог, свесна да је ово био само тренутни залет (сиромашан је човек који никада није осетио такакв залет)...и све се завршило...
Шта сад још хоћете?
Није вам доста што сте је полили катраном ни за шта, него би још и да је спалите?
Да ли би твој осећај за морал тада био намирен?

Uh, ovo je nesto sto ne povredjuje ljude, zar ne? Ustvari, prevara i to sa kolegom je nesto sto usrecuje ljude..da mora da smo u krivu.

Јел ово називаш аргументом?

Mi ovde raspravljamo o postupku, koji je sam za sebe los, bez obzira na motiv.

Прво, ја га нигде нисам назвала добрим. Друго, није поступак САМ ЗА СЕБЕ ЛОШ, лоше су псоледице које су могле проистећи из њега, али НИСУ!

Opet ponavljam, to sto muz za to nije saznao sada, ne znaci da nece, a tada mislim da tvoja cela teorija o nepovredjivanju, pada u vodu.

То што нас још није прегазио трамвај - не значи да неће!

Ja takodje razumem zive ljude, ali ne razumem samozive ljude koji samo gledaju svoje dupe i koje bas briga da li ce neki njihov postupak povrediti drugoga. Nijednom nisam procitala da je Tweety napisala "eto, zao mi sto bi to strasno povredilo mog muza, zao mi je sto bi morao da prolazi kroz sve to ponizenje pa jos i na poslu, zao mi je sto sam u svojoj slabosti rizikovala da ga strahovito povredim..itd".

То што ниси прочитала целу тему, то је твој проблем, а не даје ти за право да нагађаш само на основу уводног поста.

ali ti nastavi da opravdavas.

Ја немам шта да оправдавам, нити имам право да осуђујем.
А очигледно ниси читала све моје постове на овој теми.

Једино што могу да кажем је: Погледај се у огледало, можда ћеш видети једно брвно у оку!

Hellen:
Ако је морал универзална категорија, како то да оно прво више није неморално?
Nisam ni rekla da je univerzalan, upravo sam navela primere kako su neke stvari relativne kroz epohe i kulture, ali ne i nezavisne od vremena i prostora na kome zivimo. Nase doba i nase podneblje (kao i sve druge epohe i podneblja) imaju svoja pravila.

To sto se neka shvatanja menjaju ne znaci da je sve dozvoljeno i u redu dok nekoga ne povredim, tj ako ne sazna.

Onda je sve dozvoljeno samo ako smo dovoljno vesti da sakrijemo.

Da li je?

Не, није дозвољено повређивати друге.
У овом случају њега не повређује њен чин (смс са другим и пољубац), него САЗНАЊЕ о томе! Значи, он није повређен, и колико видим, изашли су из те фазе и брак се наставља сасвим нормално....као и толики други бракови.... само ми се и даље овде прегањамо.

Такође, сматрам неморалним свако моралисање од стране онога ко је и сам грешан. Да ли си сигурна да никада у животу ниси урадила или пожелела да урадиш ишта што се коси са тим и таквим ''општим'' моралом?
Ако си сигурна, дај да те одмах предложимо цркви за канонизацију, одавно се није нашао неко такав!

ТО је оно што ми смета на целој овој теми.
То што је жена имала снаге и муда да јавно призна свој проблем, своје страхове, дилеме, недоумице, ''искушења''.....а ми смо једва дочекали као гладни пси да себе уздигнемо газећи по њој....а касније још и додајући со на њене ране.... Да ли је и то повређивање дугих, или можда није - јер грешницу треба спалити?
Перверзно уживање, зар не?
(Овде не мислим на тебе лично, него на све оне који су се острвили на њу, а ко зна шта би испливало када бисмо завирили у њихове животе!)

Hellen:
У овом случају њега не повређује њен чин (смс са другим и пољубац), него САЗНАЊЕ о томе!
Ako se ne varam, ovde se vodi diskusija o njenom postupku-nameri, a ne o njegovom saznanju. Postupak je moralan ili ne bez obzira da li se za njega sazna ili ne.

Ona sama ne smatra da je u redu to sto se desilo i uzda se u to da on nece poverovati. Znaci, ako on ne poveruje, sve je ok. Zanimljivo.
Hellen:
Такође, сматрам неморалним свако моралисање од стране онога ко је и сам грешан.
To sto nisam savrsena ne smeta mi da razlikujem dobro od loseg, cak i kada ja licno nisam zadovoljna nekim svojim postupcima.
Hellen:
Да ли си сигурна да никада у животу ниси урадила или пожелела да урадиш ишта што се коси са тим и таквим ''општим'' моралом?
Nikada nisam sebe nudila kao uzor.
Isto to bih kritikovala i kod sebe. Dakle, ako budem u prilici da se ponasam isto, necu smatrati da je to sada u redu kada ja to radim, a nije bilo u redu dok su to radili drugi.
Hellen:
Ако си сигурна, дај да те одмах предложимо цркви за канонизацију, одавно се није нашао неко такав!
Ruzno, zaista.
Hellen:
ТО је оно што ми смета на целој овој теми.
То што је жена имала снаге и муда да јавно призна свој проблем, своје страхове, дилеме, недоумице, ''искушења''.....?
Ja postavljanje ove teme nisam shvatila kao njenu potrebu da se nama ispoveda (niti znam zasto bi se pravdala ili priznavala bilo sta potpuno nepoznatim ljudima) vec kao poziv na razmenu misljenja.Zena je postavila temu sa namerom da cuje RAZLICITA misljenja. Da li su dozvoljena samo ona misljenja koja odobravaju njen postupak?
Hellen:
а ми смо једва дочекали као гладни пси да себе уздигнемо газећи по њој....а касније још и додајући со на њене ране.... Да ли је и то повређивање дугих, или можда није - јер грешницу треба спалити?
Hellen:
Перверзно уживање, зар не?
Ne znam ko je (i da li je iko) jedva docekao kao gladan pas da je gazi i soli joj rane. :shock: Nemam pojma o kakvom perverznom uzivanju govoris. Vrlo cudan pristup.

Hellen:
Да, на филозофском факултету обично нема ни Ф од филозофије, а о етици и да не говоримо....

Pa ti si rekla da predaješ knjiženost. Pretpostavljam da si završila FILOLOŠKI, a ne filozofski fakultet. Koji si ti fakultet završila Hellen? Koji smer? Daj da jednom to raščistimo.

Hellen:
Да ли је могуће да ниси видео да је то оно што ЈА говорим још од првог вагона???

Јесте, могло је да се деси лоше....могао је да јој пукне брак и да изгуби све зарад мало лептирића... Да ли си превидео и оно што сам о томе писала на овој теми?
Али - НИЈЕ СЕ ДЕСИЛО! …..

Vidiš Hellen, ta fora sa "prvim vagonom" je već malo ofucana. I ne znam šta time hoćeš da kažeš.

Što se tiče tvojih čudnih kriterijuma moralnosti - Kažeš moglo je da se desi, ali nije. To je dakle kriterijum moralnosti.

Evo primera: Ja sednem mrtav pijan u automobil i vozim najprometnijim ulicama, čak prolazim i ispred škole gde je gomila dece. Igrom slučaja nikog ne zgazim i kao što ti kažeš ništa se nije desilo. Da li to znači da je moj postupak moralan?!? Da li sam ja tu decu i ostale učesnike u saobraćaju izložio realnom riziku? Da li sam ugrozio njihove živote, iako niko nije poginuo? 500 metara dalje zaustavi me policajac. Ja očigledno mrtav pijan izađem iz kola i on hoće da mi oduzme dozvolu i naplati kaznu. E sad, kažem ja njemu: "Pa ništa nisam pogrešio, nikoga nisam zgazio, zašto bih plaćao kaznu". I još dodam: "Pustite vi mene lepo da ja još malo vozim ovako pijan, pa ako nekoga ubijem, e onda me kaznite".
Apsurdnost ovog tvog kriterijuma moralnosti besmisleno je komentarisati.

Hellen:
У овом случају њега не повређује њен чин (смс са другим и пољубац), него САЗНАЊЕ о томе! Значи, он није повређен, и колико видим, изашли су из те фазе и брак се наставља сасвим нормално....као и толики други бракови.... само ми се и даље овде прегањамо.....

Logika koju slediš je potpuno besmislena i zaista sam razočaran da tako rezonuješ. Vidi ovako. Ukoliko je kriterijum za određivanje toga da li je neki postupak moralan bio samo saznanje o tome, kako kažeš, mogli bismo reći da je potpuno moralno krasti, samo ako te ne uhvate, tj. ako niko to ne sazna. Pa da li iko ozbiljan može da rezonuje ovako?!?! Svaki komentar je suvišan.

Takođe, postavio sam i pitanje kako ti znaš da on nije već saznao?
Da li je moguće da je saznao i da je povređen, ali da još uvek nije u stanju da o tome porazgovara sa njom?
Ko ti garantuje da on neće saznati sutra za to? Možda za mesec dana? Možda za pet godina?

Hellen:
….Шта сад још хоћете?
Није вам доста што сте је полили катраном ни за шта, него би још и да је спалите?
Да ли би твој осећај за морал тада био намирен?

Iz tvojih postova vidim da veoma burno reaguješ kada neko spomene moralnost. Zaista mi deluje da si imala loše lično iskustvo, odnosno da te je neko zbog nečega osuđivao. Jedino tako mogu da opravdam svu količinu tvoje ostrašćenosti i iracionalnosti. Ne bih da ulazim u tvoje lične stvari, ali ono što ovde govoriš nema nikakve veze sa čitavom temom. Niko nikoga ne poliva katranom, niko nikoga ne spaljuje, nije poenta da se namiri nečiji moral, kako kažeš. Zaista, ovakvav način tvog reagovanja zabrinjava. Šta se to tebi toliko strašno dogodilo pa da toliko ne možeš da podneseš ni samo spominjanje morala?!?

Harmony:
...Ne znam ko je (i da li je iko) jedva docekao kao gladan pas da je gazi i soli joj rane. :shock: Nemam pojma o kakvom perverznom uzivanju govoris. Vrlo cudan pristup.
Slažem se! Veoma čudan pristup. Pitam se šta samo nagoni Hellen da po svaku cenu i sa toliko emocija pokušava da odbrani svoj stav koji je očigledno potpuno nelogičan. Odakle tolika količina tvdoglavosti i tolika potreba da zatvara oči pred očiglednim stvarima?!?! Zaista me čudi. :shock:

shaddow:
Pa ti si rekla da predaješ knjiženost. Pretpostavljam da si završila FILOLOŠKI, a ne filozofski fakultet. Koji si ti fakultet završila Hellen? Koji smer? Daj da jednom to raščistimo.

Јбт, па ти си бар универзитетски човек, знаш ваљда где се шта изучава на ком факултету!

(А ја сам иначе завршила само трогодишњу фризерску у Равном Тополовцу, само вас све време фарбам овде! Сад си ме укебао!:-? )

Nikada nisam sebe nudila kao uzor.
Isto to bih kritikovala i kod sebe. Dakle, ako budem u prilici da se ponasam isto, necu smatrati da je to sada u redu kada ja to radim, a nije bilo u redu dok su to radili drugi.

Па хајде, буди и ти храбра па окачи пример како си некада прекршила морал средине, па да и тебе мало пљујемо! Зашто то не урадиш? Сигурно би имала бар неки свој пример да даш, па би видела како би се безгрешни лешинари острвили и на тебе!

Ne znam ko je (i da li je iko) jedva docekao kao gladan pas da je gazi i soli joj rane. Nemam pojma o kakvom perverznom uzivanju govoris. Vrlo cudan pristup.

Очигледно ниси ишчитала све постове на овој теми, па зато немаш појма о томе...

Ukoliko je kriterijum za određivanje toga da li je neki postupak moralan bio samo saznanje o tome, kako kažeš, mogli bismo reći da je potpuno moralno krasti, samo ako te ne uhvate, tj. ako niko to ne sazna. Pa da li iko ozbiljan može da rezonuje ovako?!?! Svaki komentar je suvišan.

Твоје компарациоје су баналне и потпуно неодрживе.
Крађом УГОЖАВАМО ДРУГЕ ЉУДЕ, зато што одузимамо њихову имовину! Значи, чак и ако не сазнам да си ми украо 100 динара, ти се мене свакако оштетио, јер ја тих 100 динара немам више у новчанику!

Slažem se! Veoma čudan pristup. Pitam se šta samo nagoni Hellen da po svaku cenu i sa toliko emocija pokušava da odbrani svoj stav koji je očigledno potpuno nelogičan. Odakle tolika količina tvdoglavosti i tolika potreba da zatvara oči pred očiglednim stvarima?!?! Zaista me čudi

Хвал ти, Шедоу, што бринеш о мени. Ако ћемо лично, за 11 година брака у животу нисам помислила на другог мушкарца, али не зато што сам била ''морална'', него зато што ми то једноставно није пало на памет!
Значи, ту причу искључи сасвим.

У питању је моје васпитање, јер сам од малих ногу научила неке основне ствари у комуникацији:
- не говорим никоме шта мислим о њему док ме не пита!
- ако ме пита шта мислим о неком његовом поступку настојим да то и кажем без вређања и омаловажавања и без уздизања себе у односу на њега
- увек критикујем ПОСТУПАК, а не личност!
- поштујем људе који имају проблем и који траже помоћ, не користим њихову слабост и отварање душе за то да га још дубље згазим!
- научила сам да отворено кажем своје негативно мишљење али тако да саговорника не називам ''јадником, паћеником, дрољом, болесником'', нити да дајем експрес квазипсихоанализу на основу пар реченица
- научила сам да ПОШТУЈЕМ ТУЂ ЛИЧНИ ИЗБОР у животу, ма какав да је, и да му не намећем своје личне визије и своја мерила, нити да све који размишљају другачије од мене разапињем на крст
- научила сам да пре него што почнем да вадим трн из туђег ока извадим прво балван из свог
- научила сам да људи нису безгрешни и савршени и да ти о не треба да буду, јер онда не би били људи
- научила сам да је живот непредвидив и да никада не знамо шта све може да нас стрефи
- научила сам да се не бусам својим врлинама јер то није врлина
- научила сам да волим, праштам и разумем
- научила сам да дам савет, али да нисам судија и да немам право да судим
- научила сам да увек прво полазим од себе када посматрам друге људе и да не очекујем од њих оно што ни сама нисма сигурна да бих урадила

Рецимо, то су разлози. Није само ова тема у питању, У питању је уопште ''живот'' на форуму у којем се заиста понашамо тако (ми, форумаши)...да једва дочекамо да неко покаже слабост, призна ружну тајну или отвори срце па призна своје ''грехе''...па да се острвимо ОСУЂУЈУЋИ!

Ја се само овде срећем са таквим људима, у мом окружењу их нема. Стога закључујем да већина форумаша не реагује овако у свакодневном животу, и да ће пријатељицу која им отвори срце и призна своју слабост - искрено посаветовати, негативан став изрећи са уважавањем особе и неће чинити да јој буде још горе!

Шта је то што форум направи од људи? И да ли је ово наше право лице, а у стварном животу само глумимо уљудност, емпатију и алтруизам?

Hellen: Шта је то што форум направи од људи?

napravi ogledalo...
kad nemas zivog sagovornika (do koga ti je stalo), onda na svaku temu odgovaras pricajuci o sebi (ili svom trenutnom tripu, ili trajnom tripu, ili o svojim licnim iskustvima)... gledam mnoge teme i cudim se tome da ljudi cesto ne procitaju pazljivo sta postavljac teme pita, a razvezu pricu... jer da procitaju, imali bi pitanja, shvatili da je prica mnogo vise od onoga sto jednim postom od 10 redova moze da se iskaze, itd itd.

Hellen:
Па хајде, буди и ти храбра па окачи пример како си некада прекршила морал средине, па да и тебе мало пљујемо!!
Pa vidim da si TI zeljna da nekoga pljujes :lol: Zasto prozivas druge?
Hellen:
Зашто то не урадиш? Сигурно би имала бар неки свој пример да даш, па би видела како би се безгрешни лешинари острвили и на тебе!...
Da li ti zaista ne mozes da poverujes da ljudi mogu bez ostrascenosti da govore o nekim temama, da nisu svi ljudi takmicarski nastrojeni, da nisu svi sadisti i "lesinari"?

Sta cu objavljivati iz svog privatnog zivota moja je licna stvar. Ovde komentarisem samo ono sto su ljudi svojom voljom objavili. Vec sam naglasila da greske vidim i kada su moje[/ -nemam obicaj da relativizujem nesto samo zato sto i ja u necermu gresim - bilo bi licemerno.

Interesantno je da se TI osecas pogodjenom, a ne i osoba koja je postavila temu. Ona nije pominjala ni lesinare ni izivljavanje, niti je imala primedbi na razlicita misljenja.
Hellen:
Очигледно ниси ишчитала све постове на овој теми, па зато немаш појма о томе...
Procitala sam celu temu

Harmony:
Pa vidim da si TI zeljna da nekoga pljujes :lol: Zasto prozivas druge?

Apsolutno se slažem.

Harmony:
Da li ti zaista ne mozes da poverujes da ljudi mogu bez ostrascenosti da govore o nekim temama, da nisu svi ljudi takmicarski nastrojeni, da nisu svi sadisti i "lesinari"?

Očigledno da ne može.

Harmony:
Interesantno je da se TI osecas pogodjenom, a ne i osoba koja je postavila temu. Ona nije pominjala ni lesinare ni izivljavanje, niti je imala primedbi na razlicita misljenja.

Da, zaista veoma interesantno. Toliko se trudi da dokaže nešto što je besmisleno da već postaje malo čudno. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back