Школску годину поново започињу штрајком

Ovde treba pronaći zanimanje ali u proseku ima 57000
Screenshot_2022-08-26-14-40-53-121.jpg

vecito oni strajkuju.imaju oni solidnu platu.kako to da ne strajkuju ovi sto rade u pio fond,u banci,komunalna preduzeca....?
Солидну ? Људи са средњом школом зарађују исто као људи који предају нашој деци.
Чистачица у појединим предузећима зарађује као наставник у школи.

Он има бенефицирани радни стаж и то је у реду.
Није у реду да људи са високом стручном спремом добијају бедне плате, а да се минималци стално повећавају.
Како је кренуло, за коју годину ће разлика између плате и минималца бити још мања и мања.
Уосталом ко нема мастер студије, у школи га воде као да је завршио Вишу пословну.

Он има бенефицирани радни стаж и то је у реду.
Није у реду да људи са високом стручном спремом добијају бедне плате, а да се минималци стално повећавају.
Како је кренуло, за коју годину ће разлика између плате и минималца бити још мања и мања.
Уосталом ко нема мастер студије, у школи га воде као да је завршио Вишу пословну.
Ja nemam ništa protiv poštara.
Oni stvarno imaju stresan posao.
Jure ih psi više nego druge. Babe i dede se raspravljaj sa njima oko penzija.
Lopovi im otimaju torbe. Prelaze veliku kilometražu i po snegu i po ledu i po suncu.

Ja sam prosveti rekla doviđenja pre deset godina i to mi je najbolja odluka u životu.
Nije reč samo o novcu. Posao nastavnika je do te mere degradiran, da oni slobodno mogu i da nepostoje. Ocene se poklanjaju šakom i kapom, ranije si dvojku morao da zaslužiš. Danas ni peticu ne moraš. Svi su pametniji od nastavnika, roditelji prvi. U mojoj školi je bilo slučajeva da roditelj nasrne na nastavnika i nikom ništa.
Mislim ne znam šta da kažem. Ceo prosvetni sitem nam je takav da je najbolje ukinuti ga i napraviti novi. Štrajk nikad nije nešto revolucionarno iznedrio.

Ja sam prosveti rekla doviđenja pre deset godina i to mi je najbolja odluka u životu.
Nije reč samo o novcu. Posao nastavnika je do te mere degradiran, da oni slobodno mogu i da nepostoje. Ocene se poklanjaju šakom i kapom, ranije si dvojku morao da zaslužiš. Danas ni peticu ne moraš. Svi su pametniji od nastavnika, roditelji prvi. U mojoj školi je bilo slučajeva da roditelj nasrne na nastavnika i nikom ništa.
Mislim ne znam šta da kažem. Ceo prosvetni sitem nam je takav da je najbolje ukinuti ga i napraviti novi. Štrajk nikad nije nešto revolucionarno iznedrio.
E to si u pravu, deca su više "pametnija" nego nekada, i ja mislim da je to stvar do roditelja.

Back