Школске униформе

Да ли подржавате школске униформе

• Ukupno glasova
    19
Различитост и посебност је у нашем карактеру. Какве смо особе.

Управо што рече Андреј. Одличне резултате дају униформе у школама, а онда неко оспорава то речима да је то: глупост.
i za tebe isto pitanje

daj mi konkretan link studije koja je pokazala da uniforme donose odlicne rezultate..i koje

Bogatim rečnikom? Tj. rečima. Ili delima.
Nije valjda par najki ili farmerki način na koji se iskazuje svoje ja :) Kao,faca si jer imaš upadljivu odeću...hajde budi faca kad izgledaš kao 500 ostalih klinaca.

Хахаха...

Смијешно.

Облачење је тинејџерима начин изражавања. Неко се облачи као репер, неко као рокер, неко као дизелаш, неко као штребер, неко као...откуд знам шта све има од опција данас.

Униформе иниформују људе. Младе или старе. Деца треба да исказују своју индивидуалност да би постали бољи људи, а не да сви буду исти и размишљају исто и буду овце.

Униформе иниформују људе. Младе или старе. Деца треба да исказују своју индивидуалност да би постали бољи људи, а не да сви буду исти и размишљају исто и буду овце.

ovo je veoma tacno

ljudi nesvesno ne kapiraju da je i uniforma jedan vid novog svetskog poretka a to je smanjenje kreativnosti kod ljudi...kreativan covek se buni..kreatvan covek trazi..kreativnog coveka ne mozes uklopiti u masu.

Смешно је што се мушкарцима забрањивало да носе шорцеве 3/4 док девојке могло да показују голе стомаке иако је то било противно правилима школе. Али се торелисало...
Zenama se uvek povladjivalo
Mislim da uniforme nema potrebe uvoditi jer ako je zbog pristojnog oblacenja ono moze da postoji i bez uniformi samo treba da se postuje to pravilo, a ima onih koji bi to uveli da se navodno ne bi videlo ko je bogat ko je siromasan a ima mnogo drugih pokazatelja i to se procuje medju decom tako da nece uniforme ni tome doprineti

Хахаха...

Смијешно.

Облачење је тинејџерима начин изражавања. Неко се облачи као репер, неко као рокер, неко као дизелаш, неко као штребер, неко као...откуд знам шта све има од опција данас.

Škola uniformuje ljude, a ne uniforma. I deci bi bilo bolje da to shvate. Svima časovi počinju u isto vreme, čitaju istu lektiru, slušaju ista predavanja. Tako da ne vidim u čemu je problem da nose iste kecelje (eto, svima ista kecelja do kolena, umesto skupih uniformi). Onda naravno mogu da mrze kecelje, i ta mržnja će ih ujediniti protiv sistema, umesto da se mrze i takmiče među sobom.

Škola uniformuje ljude, a ne uniforma. I deci bi bilo bolje da to shvate. Svima časovi počinju u isto vreme, čitaju istu lektiru, slušaju ista predavanja. Tako da ne vidim u čemu je problem da nose iste kecelje (eto, svima ista kecelja do kolena, umesto skupih uniformi). Onda naravno mogu da mrze kecelje, i ta mržnja će ih ujediniti protiv sistema, umesto da se mrze i takmiče među sobom.
Ne. Svi imaju isti program, al neko voli istoriju, neko matematiku, neko fizicko, neko muzicko. Neko ne uci i fajta se sa sistemom, neko sedi u prvoj klupi i postuje sistem, itd. Itd.

Bogatim rečnikom? Tj. rečima. Ili delima.
Nije valjda par najki ili farmerki način na koji se iskazuje svoje ja :) Kao,faca si jer imaš upadljivu odeću...hajde budi faca kad izgledaš kao 500 ostalih klinaca.
Nekome je jednostavno potrebno da ima svoj stil i izrazi se samom pojavom, odeaca ne mora da bude uopste upadljiva. Tu je isto pitanje i udobnosti, nije svima prijatno da se utezu u kosulje i sakoe, niti to svima dobro stoji.

Naravno, ali za to postoji slobodno vreme.
Potpuno mi je jasno da košulja i sako nisu svima udobni, kako bi i bili kad ih nikad nisu obukli :) Mnogi ni cipele nisu obukli u životu, nose samo patike. Ali u prethodnom postu sam već napisala šta mislim o izražavanju sopstvene ličnosti i udobnosti u školi.

ja i dalje cekam odgovor oko problema kvaliteta, cene i kupovine same uniforme

to je osnovni razlog sto to kod nas ne moze nikad normalno da zazivi..nismo bogato drustvo da drzava finansira a roditelji nemaju novca za kvalitetnu unformu puta 6 kompleta puta dvoje ili troje dece na primer..
neko ce sad terati necije dete da nosi nekvalitetne cipele u kojima ce mu biti uvek mokre noge a kod kuce ima waterproof cipele?
ajde ne budite smesni.

Naravno, ali za to postoji slobodno vreme.
Potpuno mi je jasno da košulja i sako nisu svima udobni, kako bi i bili kad ih nikad nisu obukli :) Mnogi ni cipele nisu obukli u životu, nose samo patike. Ali u prethodnom postu sam već napisala šta mislim o izražavanju sopstvene ličnosti i udobnosti u školi.
Glupost, u mladosti od obdanista sam teran da nosim kosulje i nikad mi nisu bile udobne, skola ume da bude dovoljno teska bez zavrzlama oko uniformi. Imamo pravila oblacenja i to je dovoljno.

Back