Školska takmičenja

E i ja bih bila zahvalna kad bi neko postavio ključ(rešenja) za takmičenje iz biosa :)
Mislim da to neće moći da se nađe u elektronskoj formi. Uglavnom je zaključak da su najveći problem bile asocijacije, gde se pisalo sve i svašta (___ vuka na mesečini: "videli smo" :hahaha:) ; zatim mnogi ljudi kada su shvatili koje je rešenje ukrštenice (tj. ona reč uspravno koja se dobije od po jednog slova vodoravne reči) nisu popunjavali dalje ukrštenicu i tu su gubili poene (treba sve da se popuni :rtfm:), i treći problem je bila tabela sa vezivnim tkivima gde se isto svašta pisalo. Ostala pitanja su sva bila manje-više laka i gubili su se poeni na gubitak koncentracije.

Opšti utisak je da je test za sedmi razred bio mnogo teži jer se koristilo više od jednog udžbenika, i da su pitanja za pisanje rečenica bila preširoka pa je bilo 10-20 različitih tačnih i netačnih odgovora.

Mislim da to neće moći da se nađe u elektronskoj formi. Uglavnom je zaključak da su najveći problem bile asocijacije, gde se pisalo sve i svašta (___ vuka na mesečini: "videli smo" :hahaha:) ; zatim mnogi ljudi kada su shvatili koje je rešenje ukrštenice (tj. ona reč uspravno koja se dobije od po jednog slova vodoravne reči) nisu popunjavali dalje ukrštenicu i tu su gubili poene (treba sve da se popuni :rtfm:), i treći problem je bila tabela sa vezivnim tkivima gde se isto svašta pisalo. Ostala pitanja su sva bila manje-više laka i gubili su se poeni na gubitak koncentracije.

Opšti utisak je da je test za sedmi razred bio mnogo teži jer se koristilo više od jednog udžbenika, i da su pitanja za pisanje rečenica bila preširoka pa je bilo 10-20 različitih tačnih i netačnih odgovora.

Meni ukrštenica bila prelaka...Vezivna tkiva jesu bila možda malčice zaguljena,ali opet nije bio ceo zadatak zaguljen...A ovo za asocijacije i vuka :hahaha: :super: Sad se spremamo za okružno :D

Slazem se, ja sam sedmi razred.....
....ali imam srece sto imam 85 bodova.:cool:

Meni ukrštenica bila prelaka...
Ma jeste, nego neko uradi prvih 7-8 redova i vidi šta je rešenje i odmah popuni dole, a poslednjih 1-2 reda ostavi belo -> 1-2 poena manje, i to se onda nakupi.

Sedmom razredu su se zalomile gluplje asocijacije i bar jedno nejasno "lako" pitanje, pa su i prosečni poeni manji. Čekam da vidim tabelu sa prolaznošću po opštinama (kad prođe žalbeni period) ali na našoj opštini u sedmom nije bilo nikoga preko 90 poena (tj. nema prvog mesta) a u osmom je bilo nekoliko.

Nije neka velika frka, to, za akcenat.

Samo sedneš, iščitaš i uradiš sva ona vežbanja iz zbirke za prijemni i iz naše male gramatike, i dovoljno je, zaista ;)

I mislim da i akcenat treba da bude svež, tako da ga ostavi za kraj. :D

Nije neka velika frka, to, za akcenat.

Samo sedneš, iščitaš i uradiš sva ona vežbanja iz zbirke za prijemni i iz naše male gramatike, i dovoljno je, zaista ;)

I mislim da i akcenat treba da bude svež, tako da ga ostavi za kraj. :D

naravno da treba biti svez. Nastavnica srpskog radi sad sa nama za prijemni, iza sad smo preskocili samo akcenat, jer ona kaze da se to lako zaboravlja, radicemo ti negde maju. ;) znam, i ja imam isti plan kao i ti, u petak ucim akcenat i jos malo o poreklu jezika i o Vuku. ostalo - sve sad za ovu nedelju. ee, da li ides sad u petak u skolu?? blago tebi, koliko si vec petka odsustvovala....:(

Back