Školska takmičenja

E,blago onima kojima su prepravili sa 15 na 16...kad bi svugde bilo tako :confused:...moje mishljenje je da treba ublaziti kriterijume,definitivno.Na opshtinskom sam dobro proshla-17 poena :) ,a iako sam najbolje uradila,bila sam 2. Ajde ako to zanemarimo,msm to da navodno nema 1. mesta,stvarno je bezveze to bodovanje-1 greshka, 0 poena...i to za prolaz - evo proshle godine imala sam na okruznom 16 poena,i to jedina,i nisu me pozvali na republichko.Iskreno,nadala sam se da cu proci,jer sam chula da je test inache loshe odradjen,ali eto,nishta...mozda sad greshim u vezi ovog za republichko,nego mi je bash krivo...:sad2:...smatram da bi svaki okrug trebalo da ima bar jednog predstavnika,kao i opshtina,tako da - snizite kriterijume!

Da li smatrate da sto se tice takmicenja iz srpskog jezika treba "ublaziti" kriterijume za prolazak dalje i uopste nacin bodovanja?

Mislim da broj poena za prolaz dalje ne treba smanjivati ali način bodovanja treba menjati. Npr. na biologiji može da se dobije 0-100 poena i onda recimo imaš 79 ili 81 i jasnije je ko je koliko dobro uradio. Sa druge strane na biologiji recimo pitanje nosi 10 poena a treba navesti 5 stvari, i onda u pravilniku o bodovanju ne piše "10 ili ništa" nego piše "5 x 2" pa ako odgovoriš na 4 pitanja dobiješ 8 poena a ne nula.

Samim tim bi bilo mnogo više ljudi koji bi prešli magičnu vrednost i ne bi trebalo snižavati kriterijume (tj. spuštati potreban broj poena).

Na našoj opštini su biolozi zakukali što niko nije imao prvo mesto na opštinskom iz biologije u sedmom razredu, a onda se ispostavilo da četvoro ipak idu na okružno (u osmom je bilo prvog mesta). Mislim da je to sasvim dosta u odnosu na broj izašlih na takmičenje (iz skoro svake škole je prošao bar neko u nekom razredu, tako da skoro svi nastavnici imaju čime da se zanimaju pripremajući đake za gradsko)

Kod nas je nastavnica pricala nesto da na republicko prolazi samo onaj ko je prvi na okruznom. Jel to stvarno tako? o.O

Morate da nađete pravilnik za takmičenje iz srpskog.

Na biologiji se sa okružnog na republičko ide po poenima kao i sa opštinskog na okružno (jedino što na republičkom samo prve tri osobe dobijaju prva tri mesta, ostali ništa; npr. broj poena je 100, 99.5, 99.5, 99, 99, 99, 99 itd; ovi sa 99 ništa ne dobijaju, kao da nisu ni izlazili)

Ja se slažem sa tim za kriterijum,ali oni to ne menjaju,pa makar imali 2 učesnika na republičkom...Treba uraditi 90% pitanja tačno za prolaz na republičko(tj.18 zadataka potpuno tačnih).Ja,iskreno,nemam tolike ambicije.Štaviše,bila bih prezadovoljna kad bih opet imala 16 na okružnom.Inače,prošle godine ni iz mog okruga niko nije prošao na republičko.. Što se biologije tiče,to ste u pravu,mada umeju i oni dosta da zakomplikuju...

Morate da nađete pravilnik za takmičenje iz srpskog.

Na biologiji se sa okružnog na republičko ide po poenima kao i sa opštinskog na okružno (jedino što na republičkom samo prve tri osobe dobijaju prva tri mesta, ostali ništa; npr. broj poena je 100, 99.5, 99.5, 99, 99, 99, 99 itd; ovi sa 99 ništa ne dobijaju, kao da nisu ni izlazili)

bas je glupo ako prolaze samo prve 3 osobe, zar ne osvajaju nesto i ovi sa 99 boda, msm, ipak su oni po poenima 3. mesto. Sta ce biti npr ako 4 djaka imaju po 100 boda, kako onda dobijaju prve 3 osobe? na geografiji je mnogo lakse, prosle godine su se puno mesta delila ( u sedmom raz, delilo se 3. mesto, 91 bod).

bas je glupo ako prolaze samo prve 3 osobe, zar ne osvajaju nesto i ovi sa 99 boda, msm, ipak su oni po poenima 3. mesto. Sta ce biti npr ako 4 djaka imaju po 100 boda, kako onda dobijaju prve 3 osobe?

Ne znam, ali republičko pregledaju asistenti sa fakulteta a oni umeju da cepidlače kako god zatreba.
Sećam se da smo na prvoj godini imali neorgansku hemiju i da je bilo pravilo da tačno 40 odsto od ljudi koji su izašli na pismeni ispit (ili kolokvijum, ne sećam se) smeju da prođu na sledeći nivo. Onda su namerno cepidlačili da bi bilo tačno 40 odsto (nemaš tačku na grafiku itd). Jedna devojka iz našeg odeljenja je tri ispitna roka za redom imala 44-46 poena (50 je bilo za prolaz).:eek:
Tako da verujem da će uspeti da izvedu da svi imaju različit broj poena.

Da li smatrate da sto se tice takmicenja iz srpskog jezika treba "ublaziti" kriterijume za prolazak dalje i uopste nacin bodovanja?
da zato sto zamislite da se test sastoji od 20 zadataka sa po 5 primera........i sad ja resim u svakom zadatku 4 primera ,a ovaj 5. ne znam,sta ja sad treba, da imam 0???.........to nije ok.......a samo nisam resila 1/5.......dobro,to nije samo,ali opet...........previse je zategnut taj njihov kriterijum.....sto ne moze da bude kao na biologiji.....ili istoriji.....:(:confused::evil:

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Back