Školska takmičenja

ПРАВИЛНИК И ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА
УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Општинско такмичење како за ученике VII, тако и за ученике VIII разреда обухвата наставно градиво од почетка уџбеника закључно са нервним системом (тј. укључујући и нервни систем), а према важећем плану и програму Министарства просвете Републике Србије за школску 2009/10. Напомена: Обавеза је предметних наставника да са ученицима пређу претходно поменуто градиво, чак и у случају када то није урађено у оквиру редовних часова.

Окружно/градско такмичење како за ученике VII, тако и за ученике VIII разреда обухвата наставно градиво од почетка уџбеника закључно са чулним системом (тј. укључујући и чулни систем), а према важећем плану и програму Министарства просвете Републике Србије за школску 2009/10. Напомена: Обавеза је предметних наставника да са ученицима пређу претходно поменуто градиво, чак и у случају када то није урађено у оквиру редовних часова.

Hvala...btw,da li bios i engleski,osim shto su u istom danu,i pochinju u isto vreme? :confused:
Za biologiju:

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА

Према Календару такмичења ученика основних школа за школску 2009/10. годину, термини су следећи:
• Општинско такмичење — 27. фебруара 2010. године са почетком у 11 часова;
• Окружно/градско такмичење — 27. марта 2010. године са почетком у 10 часова;
• Републичко такмичење — 8. маја 2010. године са почетком у 9 часова у просторијама Биолошког факултета Универзитета у Београду, Студентски трг 3, 11000 Београд.

ne, ne, nisu. Ako se izmenio pravilnik, onda si ti u pravu. ;)
Pravilnik je morao da se menja jer ove godine i 7. i 8. razred imaju isto gradivo, i to je ubačeno u pravilnik za ovu godinu (vidi gore poruke od 19:40 i 19:41).
Ovaj novi pravilnik je mnogo precizniji i sve je usitno objašnjeno.
Sledeće godine će opet da se menja pravilnik jer će 8. razred raditi ekologiju i zaštitu životne sredine a ne anatomiju tako da ovaj pravilnik više neće moći da bude zvanični (pošto u njemu piše da osmi razred radi do nervnog sistema itd).

Pravilnik je morao da se menja jer ove godine i 7. i 8. razred imaju isto gradivo, i to je ubačeno u pravilnik za ovu godinu (vidi gore poruke od 19:40 i 19:41).
Ovaj novi pravilnik je mnogo precizniji i sve je usitno objašnjeno.
Sledeće godine će opet da se menja pravilnik jer će 8. razred raditi ekologiju i zaštitu životne sredine a ne anatomiju tako da ovaj pravilnik više neće moći da bude zvanični (pošto u njemu piše da osmi razred radi do nervnog sistema itd).

znam, samo sam mislio, da ce se pravilnik promeniti za 7., a za 8. ostati isti...ali ok, tnx na info. ;)

Sutra je engleski ^^ Jel' ide neko?
Mislim da će se pojaviti ovde tek posle takmičenja, neuobičajeno je tiho...

Sad mi pade na pamet da sam ja u osmom razredu išao na školsko iz engleskog :think:
ne znam kako sam to zaboravio
Mislim da su išli svi koji su imali 4 i 5, bilo nas je 4 učionice? U jednoj su bili neki koji su živeli u zemljama gde se priča engleski, oni su polagali drugačiji test
Nego nikada nam (nama koji nismo prošli dalje) nisu rekli broj poena. Baš me zanima gde sam bio na spisku.
Doduše moj engleski je u to vreme bio jadan, ali sam išao na dodatnu iz engleskog jer mi je bilo zanimljivo pa nam je tamo rekla za takmičenje i ja sam naravno došao

A i ja imam neku vrstu treme ili sta vec xD
A engleski znam bolje nego srpski... Nekad sebe uhvatim da razmisljam na engleskom ^^
Ucim ga jos od obdanista, a opet ne znam sta mi je sad x)
i baj d vej imam danas slobodan dan pa ne idem u skoluu :)

I ja sam oslobođena škole.
Jedva čekaaam sutra! :D I ja imam pozitivnu tremu :) Samo mi je krivo što se ne takmičimo više u engleskom, već samo u 8. i 4. razredu -.-

I, Jukie, slažem se, baš je tiho o.O Bilo je vremena kad ne mogu da pohvatam sve nove postove, a sada...

Back