skolarina

US MARSHAL

Zainteresovan član
Poruka
319
Unapred se izvinjavam svima jer je ovakvih tema bilo mali milion ali u mojoj skoli se desava nesto vrlo neobicno. Naime,trenutno nas vijaju da platimo drugi deo skolarine i prete da ko ne plati nece dobiti svedocanstvo na kraju a nismo dobili ni spisak sa stavkama kao prethodnih godina kako ce nas novac biti utrosen a samim tim ni roditelji nisu mogli nista da potpisu, kako u tom slucaju reagovati i kome treba da se obratimo? Da li da okrenemo nekoga u ministarstvu ili prosvetnog inspektora u Valjevu (oni su zaduzeni za Macvanski okrug) ili da prosto precutimo i popustimo? Voleo bih da cujem i vasa misljenja

p.s. zaboravio sam da kazem da se to vodi kao dobrovoljni prilog skoli

Poslednja izmena:
Unapred se izvinjavam svima jer je ovakvih tema bilo mali milion ali u mojoj skoli se desava nesto vrlo neobicno. Naime,trenutno nas vijaju da platimo drugi deo skolarine i prete da ko ne plati nece dobiti svedocanstvo na kraju a nismo dobili ni spisak sa stavkama kao prethodnih godina kako ce nas novac biti utrosen a samim tim ni roditelji nisu mogli nista da potpisu, kako u tom slucaju reagovati i kome treba da se obratimo? Da li da okrenemo nekoga u ministarstvu ili prosvetnog inspektora u Valjevu (oni su zaduzeni za Macvanski okrug) ili da prosto precutimo i popustimo? Voleo bih da cujem i vasa misljenja

p.s. zaboravio sam da kazem da se to vodi kao dobrovoljni prilog skoli

To nije skolarina, to je djacki dinar . Mozes prijavi, bilo je i na televiziji da skola ne sme da ucenjuje ucenike i da ucenici i roditelji mogu to da prijave . E sad , postoji ono sto se zove dogovor na sednici roditelja, i ako je predstavnik vaseg odeljenja (roditelj nekog deteta iz vaseg odeljenja) potpisao saglasnost da se slaze da se plati onda to i treba da uradite , a morao je za to da konsultuje roditelje na roditeljskom sastanku , siguran sam .

i kod nas je to moralo da se plati i to ne u ratama nego odjednom, a na pocetku prve godine su procitali na sta se trose te pare tipa-biblioteka, muzej, skolske novine, izvestaj na kaju godine, bla bla.... ne znam tacno koliko je to bilo ali nije bilo bas jeftino i morali su svi da ga plate jer im je preceno ne dobijanjem svedocanstva... e sad da li je to zakonito ne znam, verovatno nije ali ne moze im niko nista... isto je kao i za stetu... na kraju svake skolske godine nam isporucuju abnormalne racune za stetu i kad smo se bunili oni nam procitali sta sve ulazi u tu stetu, i ispalo je da smo odeljenski izlomili par klupa, 5-6 stolica, kantu za otpatke itd a to sve je bilo citavo :eek: i na kraju smo i to platili...

kod nas je bilo da na kraju godine svi moraju da uplate 2,500 dinara i donesu potvrdu o uplati.
ako li neko ne uplati, neće dobiti svedočanstvo.
novac je trebao da se potroši na neke rampe, kartice koje ćemo koristi pri ulazu u školu itd.
ništa od toga ........

čist lopovluk

kod nas je bilo da na kraju godine svi moraju da uplate 2,500 dinara i donesu potvrdu o uplati.
ako li neko ne uplati, neće dobiti svedočanstvo.
novac je trebao da se potroši na neke rampe, kartice koje ćemo koristi pri ulazu u školu itd.
ništa od toga ........

čist lopovluk
Čista ucena, tome li vas uče?

izgleda :evil:

što je najtužnije... pobunili se neki roditelji (moji nisu imali vremena da se time bakću)
i njihova deca su za upis platila samo 500 din (za neznam šta), a mi ostali izvisili praznih džepova. :(

kao sto si i sam rekao, to je dobrovoljni prilog skoli. samim tim, niko vas ne moze naterati da to platite. ako sa roditeljima nista nije dogovoreno, onda za pocetak treba da se slozite da niko ne plati taj prilog - tako cete izbeci da pojedinci budu izlozeni pritisku skole, jer jednostavno niko nije platio, a ne mogu sve da vas ucene da necete dobiti svedocanstvo. kad smo vec kod toga, ne mogu da vam ne daju svedocanstvo zbog takve stvari. ako budete imali problema, dosta ce biti da roditelj dodje i da pita direktora/direktorku o cemu se radi i videcete kako ce brzo da vam daju sve papire ;)

Kod mene u skoli djacki dinar navodno nije obavezan.
Ali
s obzirom na to da je to srednja muzicka skola, logicno bi bilo da s djacki dinar placa kako bi nam skola finansirala takmicenja (koja nisu bas jeftina), pa onda da bi stimovali klavire, iznajmili salu za dan skole itd.
Gomila ljudi uredno placa taj djacki dinar, a na kraju od tih para kupe jbni LCD televizor koji kosta cirka 700 evra, pa se jos zale kako nemaju pare da nastimuju neki klavir. Da ne pricam o tome da takmicenja koja se u drugim skolama ne placaju, jer se podrazumeva da ih placa skola (posto se takmicimo kao ucenici skole, a ne kao individualci), kod nasne placaju iskljucivo oni koji su do 25. januara uplatili ceo djacki dinar koji kosta 8500 dinara! strasno! :dash:

Back