Школа стрипа?

• Začetnik teme ЦарДушан
  • Datum pokretanja
F

[forsaken demon]

Gost
U Novom Sadu je bila jedno vreme skola stripa, mislim da je i dalje aktivna... Na Novosadskom Otvorenom Univerzitetu.
Kad sam ja bio, pre jedno dve-tri godine, vodio je Bane Kerac, zajedno sa Svetozarom Obradovicem, bilo je tu jos nasih jako poznatih crtaca i bilo je kvalitetno ispredavano...

G

Gosca

Gost
U SKC-u vikendom postoji skola stripa. Zove se DJordje Lobacev i vodi je Vlada Vesovic, kao sto neko gore rece. To je ujedno i najozbiljnija skola tog tipa kod nas i okuplja nase najistaknutije strip crtace. Ukoliko te zanima nesto konkretno u vezi njih (kontakt ili bilo sta drugo), pitaj pa cu ti odgovoriti, da ne duzim sad...

P

Positivefx

Gost
Svakog vikenda u SKC-u, od 11-15 h, odrzava se skola stripa koju vodi Vladimir Vlada Vesovic. Skola je otvorena bas za sve, videcete ima ljudi od 7-77, dobro de, 37 godina. Atmosfera je sasvim opustena (u onom pozitivnom smislu), sto je mozda i najvaznije, svakog vikenda ima gomila novih stvari da se vidi, cuje, nauci... Bez veze mi je vise da hvalim, dodjite, vidite, pobedite. Vlada takodje drzi skolu stripa i u Novom Sadu, ako se ne varam, u Dunavskoj, a kada, to morate njega da pitate.
Ulaz je odma' pored blagajne (Happy Gallery).
P. S. Inace, skola nam je ove godine napunila deset godina postojanja.

S

serbona

Gost
Iskreno nema vajde od tih skola.
Tamo ce ti pokazati gde si pograsio ako znaju.
Ne mogu te nauciti da crtas.
Uzmi literaturu "Anatomija za umetnike" , "Kadriranje" sa FDU-a i jos po nesto sto sam naveo u okviru ovog foruma.
Budi svestan da bez rada nema nista. Ja crtam od 12 godine i tek sada postajem zadovoljan rezultatima.
Gledaj samo kvalitetne autore (nema Marvel,nema Manga jer nemaju umetnicku vrednost)
Ovde mogu navesti radove na koje trebate obratiti paznju: San monstruma,32 decembar,Por Bluberi, Ratnici sa Akbara, Treci testament ...
Razmenjujte iskustva sa ostalima.
Obavezno dobar pribor.
Prica cini 50% stripa znaci nije sve u crtezu...
... i bice nesto.

alien

Primećen član
Poruka
629
Ima vajde od škola, veruj mi. Nije toliko stvar u učenju, koliko u razmeni ideja i mišljenja, i stalnom kontaktu sa ljudima koji se bave stripom. Naravno, ne treba preterivati ni sa školama - kad primetiš da te koče ili da se utapaš u neke klišee, treba ih napustiti.