škola grčkog jezika u solunu

Pozdrav svima,
ja sam zainteresovana za ucenje grckog jezika u Solunu. Vrijeme koje meni najvise odgovara jeste period od septembra do decembra (kurs u trajanju od tri mjeseca). Interesuje me iskustvo nekog ko je pohadjao ovaj kurs (npr. Grkinjica, jelenash ili neko dr.).
Ukoliko ima zainteresovanih kandidata koji bi zajedno sa mnom u navedenom periodu (septembar-decembar) pohadjali skolu grckog u Solunu neka mi se jave na: milachoos@gmail.com ili na pp.

Hvala
Cao

cao svima.posto vidim da vas ima dosta zainteresovanih za grcki recicu vam neke stvari da ne lutate. ja zivim vec 8 god u solunu , aove god sam upisao dif na drzavnom grckom koji nista ne placam. sve informacije koje mozete da dobijete najbolje je da odete do gr ambasade ili sto je najbolje uzeti vizu i doci direktno na fakultet i dobiti prave informacije!! naslusao sam se raznih gluposti od ljudi koji su juce dosli i misle da znaju sve!!! veruj te mi da niko ne moze da vam da tacnu informaciju, jer se ovde pravila menjaju iz dana u dan cak i oni sami ne znaju koja su , ako mi ne verujete videcete kada dodjete ovde i ostanete malo duze kao sto su i drugi uvideli.lepo je sve to sto pricate ali ako zelite da upisete morate da se raspitate jedno 6 meseci pre!!! postoji i 1 god grckog na fakultetu i kosta 730e sto je isplativije i korisnije!!! medjutim mislim da ce od iduce god svima biti lakse ako ukinu vize , i takodje postoji mogucnos da ja i jos par srba koji ovde zive i imaju grcka drzavljanstva osnujemo agenciju za svu dokumentaciju i pomoc svim srbima koji zele da dodju ovde!! veruj te da je upis na fakultet nista za ono sto vas ceka kad budete vadili papire za boravak jer to je muka, jer samo vam daju papir sta treba da skupite i nista vise . nema nikakva pomoc na fakultetu da ne poverujete. vidim kako se ljudi muce i svima pomazem koliko mogu jer je veoma tesko!!! nemoj te misliti da dodjete 6 meseci i da znate sve , pokajacete se !!! ne plasim vas i ne pricam gluposti samo zelim da znate sta vas ceka !!!! neki ce misliti da nisam u pravu ali ko god zeli da mi dokaze da nisam u pravu neka se javi, ali mora da ima staz u gr duzi od 4god!!! POZZZ SVIMA I JAVITE SE AKO TREBA POMOC!!!! IMAM FORMULAR SA FAKSA ZA UPIS STA VAM JE POTREBNO, I TO NA ENGLESKOM!!!!!

Ako nije problem molim da mi se javis na mail majas_17@yahoo.com jer vidim da znas dosta a ja planiram dole na master od oktobra pa su mi sve informacije dobro dosle.imam nekih neodumica pa taman da mi pomognes.Unapred hvala.

Ako mogu pomoci.
Zivim u Solunu 15 godina. Radim u jednoj skoli grckog jezika za strance. Casovi su besplatni i traju od oktobra do kraja maja, dva puta sedmicno.
Ako nekog interesuju detalji moj mail je: jadranka_cetkovic@yahoo.com

A sto se tice kurseva na Aristotelovom fakultetu ovako stvari stoje:

Program cijele skolske godine
(20 sati sedmicno)
Traje od 4. oktobra 2010. do 31. maja 2011.
Na ovaj program imaju pravo:
1. Studenti koji su izabrani od Ministarstva obrazovanja za studije na Grckoj visoj i visokoj skoli
2. Studenti izabrani za postdiplomski
3. Za doktorski rad.
4. Studenti Erasmus / Socrates
5. Svi koji mogu da obezbjede legalan boravak u Grckoj za vrijeme trajanja programa i imaju diplomu bar srednje skole.

Dokumenti potrebni za upis:
1. Zahtjev
2. Kopija diplome zavrsene skole sa apostille pecatom, prevedena i ovjerena
3. 2 fotografije kao za pasos
4. Fotokopija pasosa, dozvole boravka ili nokog drugog dokumenta koji potvrdjuje legalan boravak u Grckoj za vrijeme trajanja programa.

Prijave se predaju do 10. 09.2010
Test za prijem na odredjeni stepen je 4.10.2010.
Pocetak kursa: 11.10.2010
Cijena: 728 eura.
Tri stepena: pocetni, srednji i napredni

Program od 10 sati sedmicno
Traje od 5.10.2010 do 31.05.2011
Test: 5.10.2010
Cijena: 428 eura
Sve ostalo je isto

INTENZIVNI LJETNI PROGRAM
Traje od 16.08.2010 do 14.09.2010
Prijave do 30.06.2010
Test: 16.08.2010
Pocetak kursa: 18.08.2010.
Cijena: 324 eura
Uslovi upisa kao gore

INTENZIVNI ZIMSKI PROGRAM
Traje od 31.01.2011 do 28.02.2011
Prijave do 31.12.2010
Test: 31.01.2011
Pocetak kursa: 01.02.2011
Cijena: 324 eura.

TROMJESECNI ZIMSKI PROGRAM
(20 sati sedmicno)
Traje od 27.09.2010 do 17.12.2010
Prijave do 10.09..2010
Test: 27.09.2010
Pocetak kursa: 04.10.2010
Cijena: 467 eura.

TROMJESECNI ZIMSKI PROGRAM
(10 sati sedmicno)
Traje od 28.09.2010 do 17.12.2010
Prijave do 10.09..2010
Test: 28.09.2010
Pocetak kursa: 04.10.2010
Cijena: 264eura.

Postoje i proljetni ali ste na njih zakasnili

Sve mozete naci na engleskom i na grckom jeziku na sajtu:

http://smg.web.auth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=28

Back