skok

aleksa ndar

Elita
Poruka
17.732
E slusam neki lik skocio iz svemira i svi su time kao fascinirani, kao svaka cast i te gluposti ja to dosad nisam ni pogledao nego evo sada otvorih jedan snimak i procitah par komentara na jutubu i ne pada mi pamet da i gledam dalje
poslije ovih komentara ''bez komentara svaka cast'' ''Svaka mu cast zahvaljujuci njemu mi ulazimo u istoriju sveta'' ''skocio je sa 38.045m'' ''stvarno svaka cast Felikse!''

dokle ce se ljudi fascinirati glupostima, sta je ovaj poduhvat nazovimo donijeo za istoriju, kada ce se ljudi krenuti fascinirati stvarima koje se ticu boljitka ove planete ... oke znam ja da ima druga strana ako je nesto mocno i ludo pa i ne mora biti za dobrobit al opet meni je fascinantnije vidjeti kada neko skoci sa 30 metara u vodu nego ovo, skaces bez pomagala sam sa svojim sorcem, dok je na ovog utroseni vjerovatno milioni, otklonjena je svaka sumnja za povredu i ta odjelu su pretpostavljam kao da u kapsuli skace, sta tu ima fascinantno i jos plus toga on treba biti neki velikan u istoriji, ma daj ... da skocim sa 30 metara u vodu dobro bih razmislio, a za ovo nek me sutra zovnu uloze u mene milione i skocicu cu bez razmisljanja ...

A meni je najčudnije u svemu što je pre njega to uradio onaj Kisindžer, pre više od pola veka.
Što nije niko u medjuvremenu, lova ili šta ?
E to se pitam :aha:

Za tako nešto je potrebno mnogo hrabrosti. Ta činjenica je sama po sebi vredna poštovanja. Iako je sve promišljeno, mnogo stvari zna da izmakne kontroli, a malo je nedostajalo da se to i tokom tog pada desi...

Možda ovo ne menja sudbinu čovečanstva, ali je svakako vredno divljenja kao jedinstveno dostignuće jednog pojedinca.

Mada je i meni već dosadilo što svi govore o tome.
http://vukajlija.com/reakcije/29322

:lol:

Covek istrazuje granice svojih mogucnosti, i taj izazov postoji oduvek.
Manje je bitan "veliki korak za čovečanstvo" od dužine ličnog, pojedinačnog koraka.
Pa svaki sport je takođe izazov ... a i prilika za reklamu.
Što gledate fudbal, košarku, tenis ...? Mislite da je to manje ili više istorijski/civilizacijski značajno od Feliksovog skoka?

Možemo pričati i o Hudiniju, poenta je ista.

kakve veze ima sto je neko pre skocio sad je oboren rekord..a ako sutra svi budemo skakali..sto bas i nije izvodljivo..zanemaricemo njihov ucinak otivsi dalje

Ja se ne čudim.:lol:
Napravi se pompa, i sve prethodno potone u zaborav ... do sledeće prilike.

Nego, setih se čuvene Ginisove knjige rekorda: zašto je uopšte bitno znati ko je, npr, imao najduže nokte na svetu, ili ko je napravio najveću pljeskavicu? Najviše samim rekorderima. A decenijama se ljudi zabavljaju čitajući razne rekorde i - što je još značajnije za temu - mnogi ceo život posvete pobijanju već postignutih rekorda.

Mada, treba, naravno, napraviti razliku između zbilja relevantnih i beznačajnih stvari.
Ne znam ko je merodavan da napravi tu razliku; verovatno neko vidovit. :lol:

Не знам што ти смета то, да ли ти је сметало кад су смарали са Новаком Ђоковићем и чим отвориш новине само он на наслоницама, Новак и његов кер, Новак и његова мачка, Новак се изнервирао, Новак купио јахту... Мене је више то нервирало што једног спортисту толико провлаче кроз новине. Мислим да се ни један спортиста није медијски индиспонирао као он.
Ја сам се одушевио Феликсу и зашто да не? Човек је скочио са 39км висине, допринео је много. Ради се о испробавању те опреме коју је имао на себи и побољшања сигурности пилотима у космичким бродовима. У случају да дође до распада космичког брода пилоти ће се моћи спасити захваљујући Феликсу и брзом напретку технологије. Чак и да је то био његов лични чин, а није, и даље би ме одушевљавао јер 99,9% популације ове планете то не би смело да уради ни за милијарде еура. Друга фасцинантна ствар у свему томе је што је човек пробио звучни зид искључиво својом тежином и брзином пада без икаквог погона, исти тај звучни зид који пробијају борбени авиони. Па кад једно тело пада брзином лета борбеног авиона свакако да фасцинира. Али не, најтеже је опростити туђу успех.

pa i ne treba da se čudiš. čudili bismo se da je on prvi koji je to uradio.
ali mu svakako treba čestitati na hraborsti, pošto nit je uobičajen podhuvat, nit je bandži džamp :D

Ne bi bio los bandzi dzamp sa 38000 metara xD

^^^

Za milione mozda i ne bih, za milijarde bih skocio sa Marsa....

dokle ce se ljudi fascinirati glupostima?

dokle god ih budu zamajavali a oni u nemogucnosti da se otrgnu iz toga i da sagledaju bitne stvari za opstanak i humani razvoj covecanstva

Testiranje izdrzljivost, a i mislim da ima neku naucnu podlogu o padanju meteorita, nisam siguran, tako da na smem da lupam. Ko zna, mozda boljitka bude bilo zbog toga jednog dana.

E slusam neki lik skocio iz svemira i svi su time kao fascinirani, kao svaka cast i te gluposti ja to dosad nisam ni pogledao nego evo sada otvorih jedan snimak i procitah par komentara na jutubu i ne pada mi pamet da i gledam dalje
poslije ovih komentara ''bez komentara svaka cast'' ''Svaka mu cast zahvaljujuci njemu mi ulazimo u istoriju sveta'' ''skocio je sa 38.045m'' ''stvarno svaka cast Felikse!''

dokle ce se ljudi fascinirati glupostima, sta je ovaj poduhvat nazovimo donijeo za istoriju, kada ce se ljudi krenuti fascinirati stvarima koje se ticu boljitka ove planete ... oke znam ja da ima druga strana ako je nesto mocno i ludo pa i ne mora biti za dobrobit al opet meni je fascinantnije vidjeti kada neko skoci sa 30 metara u vodu nego ovo, skaces bez pomagala sam sa svojim sorcem, dok je na ovog utroseni vjerovatno milioni, otklonjena je svaka sumnja za povredu i ta odjelu su pretpostavljam kao da u kapsuli skace, sta tu ima fascinantno i jos plus toga on treba biti neki velikan u istoriji, ma daj ... da skocim sa 30 metara u vodu dobro bih razmislio, a za ovo nek me sutra zovnu uloze u mene milione i skocicu cu bez razmisljanja ...

Sa 1100 km/h probio je zvucni zid! Za Felixa je to mozda samo sport i malo vise love nego obicno... za Red Bull, mogo vise love nego obicno; za astro - naucnjake je jos nesto mnogo vise od samo sporta i love! ;)

Testiranje izdrzljivost, a i mislim da ima neku naucnu podlogu o padanju meteorita, nisam siguran, tako da na smem da lupam. Ko zna, mozda boljitka bude bilo zbog toga jednog dana.

... nema nikakve veze sa meteoritima nego izdrzljivos tela u brzini ... mozda, za buduce kosmonaute ;)

Ae ti skoci sa 38 hiljada metara ahahahahahha

Ma i taj felix je sisica,sto nije skocio bez padobrana i one opreme?!?!?!?!?
Taj i da je hteo da pogine ne bi mu ona oprema dozvolila.

Poslednja izmena:
Za tako nešto je potrebno mnogo hrabrosti. Ta činjenica je sama po sebi vredna poštovanja. Iako je sve promišljeno, mnogo stvari zna da izmakne kontroli, a malo je nedostajalo da se to i tokom tog pada desi...

Možda ovo ne menja sudbinu čovečanstva, ali je svakako vredno divljenja kao jedinstveno dostignuće jednog pojedinca.

Mada je i meni već dosadilo što svi govore o tome.
http://vukajlija.com/reakcije/29322
:lol:
upravo o tome govorim o tim fascinacijama, to me zivcira, evo meni da se ponudi prilika za taj skok, rado bih skocio ... ali brate za mene je kao sto sam rekao veca fascinacija skociti sa visine u vodu, a i rizicnije je ... i kazem skociti u vodu sa nekih 3o m, mozda cak ne bi ni smio iako su ljudi skakali, a sa ovom opremom taj skok iz svemira mi je ono bez rizika

Covek istrazuje granice svojih mogucnosti, i taj izazov postoji oduvek.
Manje je bitan "veliki korak za čovečanstvo" od dužine ličnog, pojedinačnog koraka.
Pa svaki sport je takođe izazov ... a i prilika za reklamu.
Što gledate fudbal, košarku, tenis ...? Mislite da je to manje ili više istorijski/civilizacijski značajno od Feliksovog skoka?

Možemo pričati i o Hudiniju, poenta je ista.
da poenta je ista niti gledam kosarku niti tenis ni fudbal, u zivotu znam tacno pogledao sam tri utakmice od pocetka do kraja ... ali ono za tu fascinaciju citav zivot mislim da je glupost taj felisk je nesto novo
dokle ce se ljudi fascinirati glupostima?

dokle god ih budu zamajavali a oni u nemogucnosti da se otrgnu iz toga i da sagledaju bitne stvari za opstanak i humani razvoj covecanstva
svaka cast, sto se ne fasciniraju nekom majkom koju je drzava sjebala kao i sve nas troseci njene pare na sebe, a u razvijenim drzavama i na ovakve stvari, a da ona samohrana izdrzava 4+ djece ... ?
Ae ti skoci sa 38 hiljada metara ahahahahahha

Ma i taj felix je sisica,sto nije skocio bez padobrana i one opreme?!?!?!?!?
Taj i da je hteo da pogine ne bi mu ona oprema dozvolila.

sto je on uradio smjeo bih i ja

Poslednja izmena:
Не знам што ти смета то, да ли ти је сметало кад су смарали са Новаком Ђоковићем и чим отвориш новине само он на наслоницама, Новак и његов кер, Новак и његова мачка, Новак се изнервирао, Новак купио јахту... Мене је више то нервирало што једног спортисту толико провлаче кроз новине. Мислим да се ни један спортиста није медијски индиспонирао као он.
Ја сам се одушевио Феликсу и зашто да не? Човек је скочио са 39км висине, допринео је много. Ради се о испробавању те опреме коју је имао на себи и побољшања сигурности пилотима у космичким бродовима. У случају да дође до распада космичког брода пилоти ће се моћи спасити захваљујући Феликсу и брзом напретку технологије. Чак и да је то био његов лични чин, а није, и даље би ме одушевљавао јер 99,9% популације ове планете то не би смело да уради ни за милијарде еура. Друга фасцинантна ствар у свему томе је што је човек пробио звучни зид искључиво својом тежином и брзином пада без икаквог погона, исти тај звучни зид који пробијају борбени авиони. Па кад једно тело пада брзином лета борбеног авиона свакако да фасцинира. Али не, најтеже је опростити туђу успех.

da smetalo mi je to sa djokovicem mislim da sam i taj fenomen pljuvao negdje ovdje ... cak stavise feliks je mala maca za cirkus zvani novak djokovic ...
nego sto se tice tog isprobavanja opreme, oke uzecu ja da to i treba raditi, ali brate moj mi dok ne sredimo situaciju zvanu planeta zemlja, situaciju da ne ulazim koja ne moze biti gora, o svemiru ne smijemo ni misliti ... nista to doprinelo nije sudbini covjeka ... selo gori a baba se ceslja, mrzim recenicu ali pase ovdje :D

Ovakvi poduhvati gde čovek pomera granice svoje izdržljivosti uloženim trudom i snagom volje mogu samo da budu primer ostalima da se u svakoj oblasti života vredi truditi i težiti napretku. Ne znam zašto bi to neko potcenjivao kao nevažno?

Svaki ljudski napor - preplivavanje Lamanša, penjanje na Himelaje i sl. bi se po ovoj definiciji mogli isto tako smatrati nevažnim.To se sigurno ne može porediti sa nekim glupim takmičenjima tipa jedenja kuvanih jaja koja su u Ginisovoj knjizi rekorda, a oni koji to čine samo pokazuju sopstvenu nemoć i potrebu da omalovažavanjem tuđeg uspeha daju sebi na značaju.Toliko puta već viđeno.

Verovatno su i braća Rajt imala slična nerazumevanja okoline, ali vreme radi u korist onih koji donose progres i pomeraju granice ljudskih mogućnosti.

nakon ovoga sto sam napisao tvoj odgovor nema smisla, ja na covjeka nisam ljubomoran ne daj Boze, ni zasta on nije kriv ... niti njega omalovazavam niti sebe dizem ... al ajde okej nemam ja tri zivota objasnjavati sta sam mislio ...

Back