Skok sa padobranom

Skok sa padobranom

• Jesam

glasova: 4 28,6%
  • Nisam

glasova: 5 35,7%
  • Želja mi je

glasova: 5 35,7%

• Ukupno glasova
    14
Da li ste ikad skočili sa padobranom iz 5000 metara visine (za moje kritičare dakle iz aviončića)

?
Nisam sa 5000 hiljada, ali skakao sam...U pitanju je kupola, ne krilo.. Diverzantski padobran sa kojim nema onako puno upravljanja kao sa krilom, vec od prilike padnes gde si iskocio... Lepo je i skociti, a lep je osecaj i kad se spustis na zemlju...

Ne ali ni ne bih ako ne moram. Vise me fascinira letenje balonom - to sam hteo da probam ali nisam do sada uspeo, sto ne znaci da necu.

Balon me bas nimalo ne privlači
Stajati u korpi i pokretati poprilično sporo (tako deluje) odviše mi je predugo

Padobranom poprilično brzo stigneš na zemlju a iak uzivas u visini

Da li ste ikad skočili sa padobranom iz 5000 metara visine (za moje kritičare dakle iz aviončića)

?
Ne znam da li se uopšte skače sa tolike visine. Tu je već problem i disanje. Početnici svakako ne. Nekad sam maštao o tome, čak sam davno i krenuo na padobranski kurs, ali dalje od teorije nisam stigao. Možda jednog dana, ko zna.

Ali zaista, bilo ko može da iskusi slobodan pad i let padobranom. Dovoljno je u google ukucati "tandem skokovi" i naći najbliži klub i aerodrom. Kod tandem skokova si povezan za instruktora iskusnog padobranca. Ti si praktično putnik od kojeg se očekuje samo da uživa u vožnji :) . Ja sam tako počeo, posle kada mi se to svidelo skakao sam sam :)

Back