Sklekovi

Sta je propadanje?
355299kdjkgyf68x.gif

propadanje
moze se raditi i sa stolicama itd..
evo ja sam sad zavrsio trening..ramena, grudi, biceps, podlaktice...
za biceps i grudi sam rado i sklekove..mada sada ih manje radim jer hocu da nabijem masu..:)(

preporuchio bih svima da polgedaju ovi knjigicu

Frederic Delavier "Strength Training Anatomy" 2nd Edition

ima da se skine na net-u, a ima i da se kupi u knjizharama prevedena na srpski jezik pod nazivom "anatomija treninga snage" za mislim 2000 dinara.

ODLICHNA KNJIGA!!! :D

biceps ne ucestvuje u pokretu prilikom rada sklekova, nemojte da se zanosite.
Misici koji ucestvuju, su grudi (pectoralis), rameni misici (prednji deo uglavnom (deltoid)) i triceps.
Pored njih ucestvuje i dosta drugih misica koji imaju funkciju stabilizatora, sto znaci da osiguravaju dobru poziciju tela, stabilizatori su, misici trbuha, donji deo ledja, gornji deo ledja, takodje i odredjeni misici nogu.

propadanje
moze se raditi i sa stolicama itd..
evo ja sam sad zavrsio trening..ramena, grudi, biceps, podlaktice...
za biceps i grudi sam rado i sklekove..mada sada ih manje radim jer hocu da nabijem masu..:)(

Prvo: Biceps i sklek nemaju nijednu jedinu dodirnu tačku... Ali ni ni... Kod širokih sklekova primarno pogađaš grudi sekundarno triceps, kod uskih primarno pogađaš triceps, jaaaako malo grudi... Imaš jackknife sklekove al oni su više za trbušnjake i leđa, jer dižeš celo telo... Imaš i dijamant sklekove, ruske sklekove al oni svi pogađaju grudi.. Poenta: SKLEK i BICEPS nemaju ništa jedno sa drugim...

Drugo: Vežbe za masu i definiciju ne postoje... To samo zavisi od ishrane! Vežbe možeš da deliš na one za snagu i one za kondiciju... Toliko...
Hoću samo da mi odgovoriš čemu služi biceps a čemu triceps (kojim radnjama ruku)!

Triceps..grudi..ledja..bitno da se ne klatish.
I da.sto kazes za zgibove..nisu vezbe povezane jedna sa drugom..neki jaki momci koji dizu tonu iz bendza ne mogu uraditi neki bas lak..jednostavan trbusnjak..tako ne opterecuj se..nego pocni polako..ipak je to dizanje svoje tezine.

Propadanje isto kao i sklek: Ako raširiš laktove i malo izbaciš grudi pogađaćeš maltene samo njih..
Ako skupiš ruke radiš triceps, a uz oba dobijaš leđa jer leđima držiš telo da se ne klati..
Zgib ima najviše veze sa bicepsom.. Imaju varijacije, naravno, gde može da se rade i leđa, a i triceps..

preporuchio bih svima da polgedaju ovi knjigicu

Frederic Delavier "Strength Training Anatomy" 2nd Edition

ima da se skine na net-u, a ima i da se kupi u knjizharama prevedena na srpski jezik pod nazivom "anatomija treninga snage" za mislim 2000 dinara.

ODLICHNA KNJIGA!!! :D

Imam tu knjigu, dobra je. Zauzima oko 90 mb :) Vredi pročitati.

Ja radim sklekove,propadanja,trbusnjake...Zgib samo mogu jedan pokusavao sam ali ne vredi i to onaj najlaksi kada su mi prsti okrenuti ka meni. Da li neko zna kako da povecavam znam da treba radom ali da li je dobro mozda da se stavi stolica ili nesto slicno? Pritom mi je teze zato sto stavim izmedju dva ormara pa je nestabilno a i sipka mi je ona za tegove pa sve zuljeve dobijem.

Chime kupi vratilo..nije skupo..manje od 1000din..ako je za istezanje pa se isplati..ojacaces vremenom..kad prodjes podignes se par puta dnevno i videces da ide brzo..trbusnjaci na njemu kasnije takodje.

Ja radim sklekove,propadanja,trbusnjake...Zgib samo mogu jedan pokusavao sam ali ne vredi i to onaj najlaksi kada su mi prsti okrenuti ka meni. Da li neko zna kako da povecavam znam da treba radom ali da li je dobro mozda da se stavi stolica ili nesto slicno? Pritom mi je teze zato sto stavim izmedju dva ormara pa je nestabilno a i sipka mi je ona za tegove pa sve zuljeve dobijem.

Ni ja ne mogu... Još! Ali svaki dan uradim po dvadeset mikro ponavljanja... Dignem se koliko mogu... I opet, i opet, i opet... Jednom ću uspeti...

Znas kako vlado..ja recimo slabo radim sklekove..a leze mi..samo su mi dosadni..mogu uvek uraditi 50-60..pa po 30 4-5 serija..zgibove sam isto prestao raditi..po 12-15 radio siroke pre par godina..po 5 iza vrata..sad nema sanse 4-5 da izvucem..velika je pauza..videcemo da li cu uspeti povratiti malo snage ovog leta.:rolleyes:

Back