mobilni
Aktivan član
- Poruka
- 1.295
zato, ja vama sto ste udate za grke a koje ste uspele da uzbalansirate i da ispostujete, i vas ego, ali i muzevljevu porodicu - skidam kapu. jer nije lako - tradicija, nije mala stvar, a opet...ti ga nosila, ti se poradjala, ti ces da ga napravis covekom....a neko ce da mu daje njegovo ime. Ali, ***.... i to je car zivota sa Grcima.Mene sa tim imenima izluduju,mi kada smi prijavljivali decu sa imeno posle 3 dana od rodjena tako su nas cudno gledali ono przo se izbece pa onda pa kako to zar ste vec krstilid ete pa gde je krstenica i kada kazemo ne nismo krstili sami dajemo imao ona aaaa aha i mrki pogled isto me varijanta obaveznog davanja imena bo babi i dedi izludjuje,vise puta sam se nasla u situaciji da kada me pitaju za ime ja kazem alexandros a oni odmah aaaa nije po dedi????isto i za cerku!Znam i porodicu gde godinama ne pricaju bas iz tog razloga sto nisu hteli da daju ime po babi a drugarica mi pricala i za slucaj gde su se u crki potukli!!!!!!
Inace, kada sam predavao papire (1998) za zdravstvenu knjizicu drugog deteta (tek se rodilo - 15 dana), trazili su mi da donesem sliku deteta, da stave u knjizicu. Mislim, sta reci....ali, zakonski je ispravno.Svi znamo, da se u srbiji islo kod lekara i sa tudjom knjizicom..