bane
Primećen član
- Poruka
- 974
Gde je bolje? Sta je sigurnije od ostecenja, dugotrajnije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da bi 1TB bio dovoljanvanjski HDD je bolja i elegantnija solucija; Uzmi jedan od 2TB
Filmovi se brzo nakupe; Ako imas "Smart TV" sa USB ulazom, onda ga mozes direktno prikljuciti , i gledati filmoveMislim da bi 1TB bio dovoljan
Nije radi toga ja filmove gledam online meni je PC pored TV-a pa samo spojim kablom.Filmovi se brzo nakupe; Ako imas "Smart TV" sa USB ulazom, onda ga mozes direktno prikljuciti , i gledati filmove
A jel se zna kolki je zivotni vek CD-a odnosno DVD-a?U svakom slucaju HDD, bez obzira za sta ti treba. CD-ovi su osetljiviji, i ispali su iz igre, retko kad ces vise i naici na racunar sa optickim drajvom. A tu je naravno i kapacitet.
A da li ces eksterni ili ne zavisi od namene. Posto ti hoces da arhiviras, bolje je eksterni. Danas se hdd velikog kapaciteta za sitne pare nabavlja
Desetine godina ako se izuzetno vodi racuna gde se i kako skladisti, s obzirom da im svasta smeta, od sunceve svetlosti, temperature, vlaznosti. A zavisi i od kvaliteta samog diskaA jel se zna kolki je zivotni vek CD-a odnosno DVD-a?
A koje marke su CD-ovi?Meni se filmovi na CD-ovima nisu bas pokazali. Imam vise filmova na CD-ovima koje ne mogu vise da otvorim posle nekoliko godina. Bolji je HDD.
Pa da, zivotni vek im moze lagano biti i kraci od hdda.Meni se filmovi na CD-ovima nisu bas pokazali. Imam vise filmova na CD-ovima koje ne mogu vise da otvorim posle nekoliko godina. Bolji je HDD.
A vek trajanja HDD-a?Desetine godina ako se izuzetno vodi racuna gde se i kako skladisti, s obzirom da im svasta smeta, od sunceve svetlosti, temperature, vlaznosti. A zavisi i od kvaliteta samog diska
Pa do otprilike 5 godina, mozda i duze, ali vremenom postaju bucniji i sve manje pouzdaniA vek trajanja HDD-a?
Pa cekaj onda je DVD dugotrajnijiPa do otprilike 5 godina, mozda i duze, ali vremenom postaju bucniji i sve manje pouzdani
U teoriji jeste. U praksi, ako su losi uslovi skladistenja i njihove upotrebe, onda nisu dugotrajnijiPa cekaj onda je DVD dugotrajniji
Ja ih drzim u onoj futroli od 50 komada.U teoriji jeste. U praksi, ako su losi uslovi skladistenja i njihove upotrebe, onda nisu dugotrajniji
Zavisi opet kakvoj se temperaturi izlazu, svetlosti, i kako se rukuje njima. U svakom slucaju, ni jedna, a ni druga opcija nije losa. Samo sto i kod jedne i kod druge opcije moras da vodis racuna o redudansi ako ti je bitno da ne izgubis podatke. Cloud nudi redudansu i ne razmisljas o tome uopste.Ja ih drzim u onoj futroli od 50 komada.
Redudansa u smislu da ako ti medijum za skladistenje otkaze, osteti se, sta god, uvek imas backup rezervu koju mozes da koristis da povratis podatkeSta je "redudansi"? Da filmovi su
Zavisi od FS, ako je ovaj COW kao sto su APFS, BTRFS ili ZFS, drasticno uspori, ostali mislim ne. Ali posto je i SSD COW i SSD drasticno uspori….Постоји један проблем, ако је екстерни уређај од 1 терабајт, шта радити када се тај уређај напуни до краја ? Невезано да ли служи за бекап или и за бекап и стално коришћење.