Skinuti se sa kortikosteroida

fatcat

Ističe se
Poruka
2.748
Koza mi je na raznim mestima sklona perutanju i crvenilu. Na licu bih povremeno upotrebio Sinoderm gel jer to je jedina stvar koja mi je ikada dala ikakve rezultate. Medjutim ja bih mnogo redje da ga koristim, da to svedem na svega par puta godisnje. Da li nekako mogu smanjivanjem i proredjivanjem upotrebe kortikosteroida da podstaknem telo da samo regulise te kozne probleme?

Sve se moze kad se hoce...;)
Treba biti uporan kort zavisna koza ce reagovati buktanjem...tacnije crvenilo i perutanje ce se pojacati,bitno je samo ne posegnuti ponovo za kortom ako to nije preko potrebno vec je tretirati strogo neutralinim mastima.

Pitanje: koja je vasa dijagnoza? i da li ste posetili dermatologa u skorije vreme?

Pa da naravno KORTIKOSTEROIDI!!! Kad god ne znas sta je pacijetnu a ti kortiko steroide. Boze sacuvaj da se proba sa neutralnim mastima, recimo rukavicama za ruke i tako to. Univerzalni lek kortiko steroid.

Hteli ne hteli mnoge bolesti moraju da se lece kortikosteroidima,ne mogu emolijentne masti da lece nesto za sta je potrebna potenta terapija. Tu je problem nesto drugo,mnogi pacijentni na svoju ruku nastavljaju da koriste kort i onda dolazi do problema do kojih dolazi. ;)

Hteli ne hteli mnoge bolesti moraju da se lece kortikosteroidima,ne mogu emolijentne masti da lece nesto za sta je potrebna potenta terapija. Tu je problem nesto drugo,mnogi pacijentni na svoju ruku nastavljaju da koriste kort i onda dolazi do problema do kojih dolazi. ;)

Да у Србији фукционише правна држава кортикостероидни препарати не би могли да се купују без лекарског рецепта..

Back