"Skidanje" sa lekova za smirenje NEMOGUĆE?!

Већина може да уочи проблем и да нешто предузме.
Али неће добити задовољаајуће резултате тог предузимања и потрудиће се за џабе, и ето фрустрација и лекићи. Оно је психологија која код људи ствара осећај кривице за нешто на шта не могу пуно да утичу, многи људи се убише да науче да престану да криве себе. Већина ствари зависи од околности а мањи део од личне воље, најчешће се дешава да не добијеш баш оно око чега се потрудиш а да добијеш нешто друго што ниси тражио.

Кукање је бар једини вентил и истовремено смо и у праву док кукамо, укините нам још и то.

Само треба постати милијардер и ништа више, све је лако и просто. Ја сам одлучио да данас будем на Малдивима.
Da da, i ja sam tog mišljenja---mislim, tako je lako promijeniti posao pored par desetina hiljada nezaposlenih, ženu, muža (nemam muža pa sam jako usamljena-jer mi je brak bio odličan), i eto pošto nemam love, nit s kim nit s čim - i ja ću s tobom na Maldive-----hajde bar dižem vibraciju umjesto da gricnem još 1/4 klonazepama.

Okruženje i države nam daju toliko mogućnosti za realnu promjenu (sem uvjerenja u glavi) da samo upreš prstom ili čarobni štapićem i evo gaaaaa -promjena na bolje 100000 % :D:hahaha:

Bog pomaže!
Dok god čovek bez Boga luta i traži nešto, on je kao guska u magli.
Bog je čoveku lek, nada, želja da se sve preživi, volja da se prašta i moli čak i za neprijatelja.

To nisam čula, ali ima smisla. Za sve treba vreme, a mi svi hoćemo rešenje odmah. To je farmacija, odmah osećaš dejstvo koje možda ništa ne popravlja ali te samo uljuljkuje u lagodno stanje ''boljeg''.
I Otac Arsenije, kao i mnogi monasi, je doživeo svašta sa tim ljudima koji im dođu nikakvi, pa gube razum, pa ih je teško savladati...
To su situacije u kojima ljudi mogu da stradaju.
Evo upravo sam čitao ove vaše duel objave, prvi puta sam na nekom forumu i želim da pokrenem jednu temu o kojoj, iako se radi o ovisnostima i skidanju s benzodiazepina (lorazepama), nisam ništa pronašao na internetu (osim klinika koje sebe reklamiraju). Naime radi se dakle o skidanju s lorazepama u klinikama. Postoji jedna intenacionalna klinika u Beograda (ktočnije 10 minuta od Beograda), zove se MedTim i oni skidaju sa benzodiazepina, kao i sa svega ostaloga (alkohol, teške droge itd). Nisam našao forum u kojemu se govori o kliničkom skidanju s benzodiazepina pa se nadam da će se netko odazvati, netko tko je tamo bio i ima određena iskustva s tim.

Ali ovaj deo je tragikomedija:

"Neke su osobe navele da im takve tablete izazivaju agorafobiju. To je i više nego ironično, uzevši u obzir činjenicu da ova vrsta tablete, koja se u početku prepisivala kao lek protiv anksioznosti, samo ostavlja pacjenta s novim strahom."

Znači primarno je prepisan zbog agorafobije da bi kao posledicu imao agorafobiju.
Doduše i oni su napisali "To je više nego ironično".

Bravo ?
Agorafobija je strah od otvorenog prostora. Moje iskustvo kao dugogodišnjeg konzumenta lorsisana, sa sada već dosta simptoma sustezanja i onih izazvanih samom supstancom su da je to strah od udaljavanja od doma. Nesigurnost u hodu i slično.

Šetam internetom da vidim šta sadrži koji lek.
Počeo sam od ukucavanja u Google sa "Rivotrilom" koji je meni bio prepisan, nisam osetio nikakve tegobe kad sam ga iznenada bacio.

I tako, sastav po sastav, čista znatiželja i naletim na ovo i šokiran se. Mislio sam da je bolje da postavim temu na pdf psihologija a ne na pdf zdravlje jer me u suštini zanima šta mislite, koliko ste jaki psihički i šta mislite da li je ovo istina i da li poznajete nekoga ko se sa benzosa skinuo.

Eto toliko.
Imam 61 godinu, a lorazepam konzumiram 32 godine. Ušao sam u fazu kada se osjećam sve lošije, zahvaljujući djelovanju lorazepama, ali i simptomima ustezanja koji se također javljaju, pogotovo nakon neuspješnog pokušaja samostalnog postupnog skidanja. Postoje klinike poput MedTim u Srbiji, u Hrvatskoj nema niti jedna koliko mi je poznato, no nisam našao niti jedan forum koji govori o iskustvu u takvim klinikama. Naime zanima me koliko je moguće da se u roku od dva do tri tjedna čovjeka skine s benzodiazepama i da čovjak nakon toga nastavi s normalnim životom, jasno uz oko godinu dana "privikavanja" na novonastalu situaciju. A i gaba receptorima treba neko vrijeme da profunkcioniraju. Bilo bi lijepo o tome prodiskutirati s neki tko je bio na takvoj vrsti detoksikacije i terapije.

Imam 61 godinu, a lorazepam konzumiram 32 godine. Ušao sam u fazu kada se osjećam sve lošije, zahvaljujući djelovanju lorazepama, ali i simptomima ustezanja koji se također javljaju, pogotovo nakon neuspješnog pokušaja samostalnog postupnog skidanja. Postoje klinike poput MedTim u Srbiji, u Hrvatskoj nema niti jedna koliko mi je poznato, no nisam našao niti jedan forum koji govori o iskustvu u takvim klinikama. Naime zanima me koliko je moguće da se u roku od dva do tri tjedna čovjeka skine s benzodiazepama i da čovjak nakon toga nastavi s normalnim životom, jasno uz oko godinu dana "privikavanja" na novonastalu situaciju. A i gaba receptorima treba neko vrijeme da profunkcioniraju. Bilo bi lijepo o tome prodiskutirati s neki tko je bio na takvoj vrsti detoksikacije i terapije.

@Operistojadina, nadam se da će Vam se neko javiti, ko ima iskustva sa odvikavanjem od lorazepama. Ne znam da li ste, pored lorazepama pili i antidepresive i koliko često posećujete psihijatra.

Žao mi je što ste se, zbog ovog ozbiljnog problema, registrovali na Krstarica forum, ali se nadam da ćete pisati i na drugim temama i podforumima. Možete u brojnim potforumima da pronađete nešto šta Vas zanima.

Jako je teško "skidati" se sa nekog leka jer se, s godinama, javlja i psihička ali i fizička zavisnost. U potpunosti Vas razumem.

Ništa, ljudi, ako iko zna kako se skinuti sa bilo kog od ovih lekova za smirenje, neka kaže.
Mada je osnovni problem nedostatak volje, reče jedan forumaš "što da se mučim kad ne moram".

Neki ljudi se plaše tolike zavisnosti od lekova. Izađu negde i u prevozu dobiju napad panike.
Да. Све из главе, што кажу. Не налази се стабилност у себи из ко зна ког разлога. Стресно време, лакше лекић него психотерапеут. Не можеш се скинути ако не желиш да нешто промениш. То је моје мишљење. Радити на духовном плану.

Ima klinika, skidaju uspešno, sad ću da ti pošaljem link. Ja lično sam više zainteresovan nego navučen. Sve sam do sada bacio sâm, međutim ovu temu sam otvorio 2022.
Od tada sam poludeo načisto, prijatelj psihijatar mi je dao "Ksalol" i pre nekoliko dana odlučim da prekinem, međutim, precenio sam se pa sam naglo bacio, tri dana nisam uzimao i nisam imao nikakvih simptoma, međutim prekjuče dobijem na ulici napad panike kao nikad u životu, znaš one stare televizore kad počne da igra slika, pa smo ih udarali da smirimo sliku? E, tako je otprilike izgledalo, pomislio sam da ću da se zauvek oprostim sa zdravim razumom, ono, halucinacija, ludim - u tom smislu.

Sreća da sam imao kod sebe "Ksalol" od 0,5 mg, na suvo ubacim u usta i uđem u neku pekaru da sednem.

Šokiran sam, iskreno. I ironično, ja sam temu otvorio iz radoznalosti a sad i sâm spadam ovde.

P.S. Nisam načisto sa tim da li da (uz pomoć doktora, više neću sam) se skinem i budem potpuno čist, ili kako reče kolega forumaš "a što da se mučim", jer meni te tablete nekako skrate dan, brzo mi prolazi vreme a nisam ni nervozan.

Ima klinika, skidaju uspešno, sad ću da ti pošaljem link. Ja lično sam više zainteresovan nego navučen. Sve sam do sada bacio sâm, međutim ovu temu sam otvorio 2022.
Od tada sam poludeo načisto, prijatelj psihijatar mi je dao "Ksalol" i pre nekoliko dana odlučim da prekinem, međutim, precenio sam se pa sam naglo bacio, tri dana nisam uzimao i nisam imao nikakvih simptoma, međutim prekjuče dobijem na ulici napad panike kao nikad u životu, znaš one stare televizore kad počne da igra slika, pa smo ih udarali da smirimo sliku? E, tako je otprilike izgledalo, pomislio sam da ću da se zauvek oprostim sa zdravim razumom, ono, halucinacija, ludim - u tom smislu.

Sreća da sam imao kod sebe "Ksalol" od 0,5 mg, na suvo ubacim u usta i uđem u neku pekaru da sednem.

Šokiran sam, iskreno. I ironično, ja sam temu otvorio iz radoznalosti a sad i sâm spadam ovde.

P.S. Nisam načisto sa tim da li da (uz pomoć doktora, više neću sam) se skinem i budem potpuno čist, ili kako reče kolega forumaš "a što da se mučim", jer meni te tablete nekako skrate dan, brzo mi prolazi vreme a nisam ni nervozan.
Covjek ne zna sta da vise radi ,,,,

Када ме је неко питао да ли психијатри експериментишу са нама.

Да, они експериментишу са нама али не знају да заправо то чине јер заправо са нама експериментише систем а доктори су индоктринисани у систем и верују да они заправо нама помажу а помаже само Црква као што си написала и лепо схватила. Упамтите они су ДОКТОРИ а они који вас стварно лече су ЛЕКАРИ. Реч "доктор" није наша и када се чује мене прво асоцира на неког муфљуза који уз то узима мито, ради махинације и остало. Част изузецима. Рецимо моја једна рођака је доктор наука а она каже мојој тетки када је била корона и када су ови давали вакцине људима које имају безброј више нежељених дејстава од лекова које ми пијемо "ја не верујем у теорије завере", на шта јој моја тетка одговара "па то ти је истина"
Да опишем мој случај јер прво почни од себе. Ја се лечим од 14е године, страх од људи и простора, то сам победио поприлично али остао ми је страх од светлости, светлост ми продире у очним дупљама и изазива ми страх. Постоје неки изрази хелиофобија и фотофобија али се у то баш и не разумем. Рецимо мени је један доктор давао неки лек по имену Фитам а још пре доста година тај лек је био 5 до 6 хиљада динара. Вероватно је он имао договор са фармацеутским кућама тј. мафијом. И шта се дешава, мени тај лек изазове акатизију. Ко не зна шта је акатизија боље и да не зна. То је када те непрестано тера да будеш у покрету, осећаш као неку нервозу у ногама а увече не можеш да спаваш. Али се ја сетим да се помолим Богу да то прође и оно прошло заиста. Али ме је мучило преко десет година.
Даље, што се тиче лекова, ја би требало да пијем ако се не варам 10 таблета на дан али ја пијем само 4 и не плаћам приватне психијатре или слично, повремено одем код кућних пријатеља и њима се изјадам за џабе и мени буде малчице лакше.
И шетам сваки дан по 4 до 5 километара.
И имам молитвено правило јер то је, како је чланица одозго поменула прави пут.
Свакоме бих препоручио да обавезно исприча ујутру и увече Оче наш и ако може једну главу из Новог Завета и, рецимо, једну страницу Псалтира. За то је потребно мање од пола сата дневно али цака је у томе да се то ради сваки дан. Наљбоље би било да се поприча са свештеником о свему овоме јер не могу ја да вам дајем молитвено правило нити да сносим одговорност над вама јер када човек почне да се моли Богу ђаво зна да молитвено правило човеку помаже и онда покреће људе из ваше околине да вас ометају како би сте одустали.
Даље, постоје две категорије људи, нападани од ђавола и ненападани од ђавола. Заправо сви су нападани од ђавола али да опишем. Ненападани од ђавола, њих мучи мало сујета, маштање ума, гнев и слично и то је то. Док ми који смо нападани од ђавола нас мучи то све што мучи и њих и поврх тога, да ствар буде гора, муче нас напади панике, страхови, фобије, анксиозност и тако даље.
Сада, психијатрија је изокренула цело Свето Писмо тј. Библију тако да они имају свој пандан за све оно о чему су писали светитељи у својим делима тј. књигама и тако даље. Рецимо, узмимо појам "утисак". Рецимо, видели сте лепу жену или нека жена је видела лепог мушкарца и то вам се урезало у уму и не може да изађе. То је по православљу "утисак". А ако ви то испричате психијатру, он ће рећи "ОПСЕСИВНО КОМПЛУЗИВНИ ПОРЕМЕЋАЈ" и даће вам лекове против ОКП. По тој логици свако треба да пије лекове против ОКП укључујући и саме неуроспихијатре јер свако има УТИСАК.
Тј. ваљда су ментлне слике и филмови комплузије а радње које понављате опсесије. Сада, има још безброј примера али ја нисам баш компетентан да залазим дубоко у тематику.
Ко има уши да чује нека чује!

Evo upravo sam čitao ove vaše duel objave, prvi puta sam na nekom forumu i želim da pokrenem jednu temu o kojoj, iako se radi o ovisnostima i skidanju s benzodiazepina (lorazepama), nisam ništa pronašao na internetu (osim klinika koje sebe reklamiraju). Naime radi se dakle o skidanju s lorazepama u klinikama. Postoji jedna intenacionalna klinika u Beograda (ktočnije 10 minuta od Beograda), zove se MedTim i oni skidaju sa benzodiazepina, kao i sa svega ostaloga (alkohol, teške droge itd). Nisam našao forum u kojemu se govori o kliničkom skidanju s benzodiazepina pa se nadam da će se netko odazvati, netko tko je tamo bio i ima određena iskustva s tim.
Pozdrav,
Pročitaj priručnik ASHTON MANUAL -pisala ga je profesorica psihijatrije sa Sveučilišta u Londonu !!!!!!!!!
Tu ćeš naći i način skidanja, ali prvenstveno ćeš naći da ti treba cca 2,5 god da se očistiš od benzosa, pri tom budi spreman na krize ---zavisi koliko dugo ih piješ, ukoliko jako dugo godine budi spreman i na epi-napade, ulijetanje u psihoze, ali se može skinut.

Ja sam probala poslije 20 godina konzumiranja klonazepama zbog GAP mix depra, neslavno završila na dnevnoj psihijatriji gdje su mi ga ponovo uveli.

Priručnik je više nego extra obrađena tema, od kompetentnog lica, na engleskom jeziku je, pa ukoliko ne razumiješ-imaš mogućnost prevoda .

Moja drugarica je uspjela, ali ona je pila bromazepam 2-3 godine i klonazepam 6 mjeseci i upustila se u pothvat dug 3 godine i sad je super bez benzosa !

Sretno 🙏 🩵

Pošalji i meni link, please !

Tu ćeš naći i način skidanja, ali prvenstveno ćeš naći da ti treba cca 2,5 god da se očistiš od benzosa, pri tom budi spreman na krize ---zavisi koliko dugo ih piješ, ukoliko jako dugo godine budi spreman i na epi-napade, ulijetanje u psihoze, ali se može skinut.

Nadam se da je ovo samo tvoje iskustvo i da ovo ne preporučuješ drugima.

Nijedan, bukvalno nijedan lek, čak ni antibiotik, paracetamol i sl.. nijedan lek se ne prekida na "svoju ruku". Sve mora da se radi u dogovoru sa lekarima.

Ovo pravilo za "skidanje sa lekova "posebno važi kod antidepresiva, ansiolitika, antipsihotika, sedativa, hipnotika.

Ovi lekovi se smanjuju i ukidaju samo uz dogovor sa psihijatrom! Postoji šema za skidanje sa tih lekova, ali o tome može više da vam kaže psihijatar.

Back