крсташ
Poznat
- Poruka
- 8.551
Не треба ићи у крајност.Само треба постати милијардер и ништа више, све је лако и просто. Ја сам одлучио да данас будем на Малдивима.
Решење је у промени фактичког стања.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не треба ићи у крајност.Само треба постати милијардер и ништа више, све је лако и просто. Ја сам одлучио да данас будем на Малдивима.
Да људи могу лако да мењају своје околности не би ни били на лековима или алкохолу.Не треба ићи у крајност.
Решење је у промени фактичког стања.
Већина може да уочи проблем и да нешто предузме.Да људи могу лако да мењају своје околности не би ни били на лековима или алкохолу.
Али неће добити задовољаајуће резултате тог предузимања и потрудиће се за џабе, и ето фрустрација и лекићи. Оно је психологија која код људи ствара осећај кривице за нешто на шта не могу пуно да утичу, многи људи се убише да науче да престану да криве себе. Већина ствари зависи од околности а мањи део од личне воље, најчешће се дешава да не добијеш баш оно око чега се потрудиш а да добијеш нешто друго што ниси тражио.Већина може да уочи проблем и да нешто предузме.
Da da, i ja sam tog mišljenja---mislim, tako je lako promijeniti posao pored par desetina hiljada nezaposlenih, ženu, muža (nemam muža pa sam jako usamljena-jer mi je brak bio odličan), i eto pošto nemam love, nit s kim nit s čim - i ja ću s tobom na Maldive-----hajde bar dižem vibraciju umjesto da gricnem još 1/4 klonazepama.Само треба постати милијардер и ништа више, све је лако и просто. Ја сам одлучио да данас будем на Малдивима.
Evo upravo sam čitao ove vaše duel objave, prvi puta sam na nekom forumu i želim da pokrenem jednu temu o kojoj, iako se radi o ovisnostima i skidanju s benzodiazepina (lorazepama), nisam ništa pronašao na internetu (osim klinika koje sebe reklamiraju). Naime radi se dakle o skidanju s lorazepama u klinikama. Postoji jedna intenacionalna klinika u Beograda (ktočnije 10 minuta od Beograda), zove se MedTim i oni skidaju sa benzodiazepina, kao i sa svega ostaloga (alkohol, teške droge itd). Nisam našao forum u kojemu se govori o kliničkom skidanju s benzodiazepina pa se nadam da će se netko odazvati, netko tko je tamo bio i ima određena iskustva s tim.Bog pomaže!
Dok god čovek bez Boga luta i traži nešto, on je kao guska u magli.
Bog je čoveku lek, nada, želja da se sve preživi, volja da se prašta i moli čak i za neprijatelja.
To nisam čula, ali ima smisla. Za sve treba vreme, a mi svi hoćemo rešenje odmah. To je farmacija, odmah osećaš dejstvo koje možda ništa ne popravlja ali te samo uljuljkuje u lagodno stanje ''boljeg''.
I Otac Arsenije, kao i mnogi monasi, je doživeo svašta sa tim ljudima koji im dođu nikakvi, pa gube razum, pa ih je teško savladati...
To su situacije u kojima ljudi mogu da stradaju.
Agorafobija je strah od otvorenog prostora. Moje iskustvo kao dugogodišnjeg konzumenta lorsisana, sa sada već dosta simptoma sustezanja i onih izazvanih samom supstancom su da je to strah od udaljavanja od doma. Nesigurnost u hodu i slično.Ali ovaj deo je tragikomedija:
"Neke su osobe navele da im takve tablete izazivaju agorafobiju. To je i više nego ironično, uzevši u obzir činjenicu da ova vrsta tablete, koja se u početku prepisivala kao lek protiv anksioznosti, samo ostavlja pacjenta s novim strahom."
Znači primarno je prepisan zbog agorafobije da bi kao posledicu imao agorafobiju.
Doduše i oni su napisali "To je više nego ironično".
Bravo ?
Imam 61 godinu, a lorazepam konzumiram 32 godine. Ušao sam u fazu kada se osjećam sve lošije, zahvaljujući djelovanju lorazepama, ali i simptomima ustezanja koji se također javljaju, pogotovo nakon neuspješnog pokušaja samostalnog postupnog skidanja. Postoje klinike poput MedTim u Srbiji, u Hrvatskoj nema niti jedna koliko mi je poznato, no nisam našao niti jedan forum koji govori o iskustvu u takvim klinikama. Naime zanima me koliko je moguće da se u roku od dva do tri tjedna čovjeka skine s benzodiazepama i da čovjak nakon toga nastavi s normalnim životom, jasno uz oko godinu dana "privikavanja" na novonastalu situaciju. A i gaba receptorima treba neko vrijeme da profunkcioniraju. Bilo bi lijepo o tome prodiskutirati s neki tko je bio na takvoj vrsti detoksikacije i terapije.Šetam internetom da vidim šta sadrži koji lek.
Počeo sam od ukucavanja u Google sa "Rivotrilom" koji je meni bio prepisan, nisam osetio nikakve tegobe kad sam ga iznenada bacio.
I tako, sastav po sastav, čista znatiželja i naletim na ovo i šokiran se. Mislio sam da je bolje da postavim temu na pdf psihologija a ne na pdf zdravlje jer me u suštini zanima šta mislite, koliko ste jaki psihički i šta mislite da li je ovo istina i da li poznajete nekoga ko se sa benzosa skinuo.
Eto toliko.
Да. Све из главе, што кажу. Не налази се стабилност у себи из ко зна ког разлога. Стресно време, лакше лекић него психотерапеут. Не можеш се скинути ако не желиш да нешто промениш. То је моје мишљење. Радити на духовном плану.Ništa, ljudi, ako iko zna kako se skinuti sa bilo kog od ovih lekova za smirenje, neka kaže.
Mada je osnovni problem nedostatak volje, reče jedan forumaš "što da se mučim kad ne moram".
Neki ljudi se plaše tolike zavisnosti od lekova. Izađu negde i u prevozu dobiju napad panike.
Ima klinika, skidaju uspešno, sad ću da ti pošaljem link. Ja lično sam više zainteresovan nego navučen. Sve sam do sada bacio sâm, međutim ovu temu sam otvorio 2022.Imam 61 godinu, a lorazepam konzumiram 32 godine. Ušao sam u fazu kada se osjećam sve lošije, zahvaljujući djelovanju lorazepama, ali i simptomima ustezanja koji se također javljaju, pogotovo nakon neuspješnog pokušaja samostalnog postupnog skidanja. Postoje klinike poput MedTim u Srbiji, u Hrvatskoj nema niti jedna koliko mi je poznato, no nisam našao niti jedan forum koji govori o iskustvu u takvim klinikama. Naime zanima me koliko je moguće da se u roku od dva do tri tjedna čovjeka skine s benzodiazepama i da čovjak nakon toga nastavi s normalnim životom, jasno uz oko godinu dana "privikavanja" na novonastalu situaciju. A i gaba receptorima treba neko vrijeme da profunkcioniraju. Bilo bi lijepo o tome prodiskutirati s neki tko je bio na takvoj vrsti detoksikacije i terapije.
Covjek ne zna sta da vise radi ,,,,Ima klinika, skidaju uspešno, sad ću da ti pošaljem link. Ja lično sam više zainteresovan nego navučen. Sve sam do sada bacio sâm, međutim ovu temu sam otvorio 2022.
Od tada sam poludeo načisto, prijatelj psihijatar mi je dao "Ksalol" i pre nekoliko dana odlučim da prekinem, međutim, precenio sam se pa sam naglo bacio, tri dana nisam uzimao i nisam imao nikakvih simptoma, međutim prekjuče dobijem na ulici napad panike kao nikad u životu, znaš one stare televizore kad počne da igra slika, pa smo ih udarali da smirimo sliku? E, tako je otprilike izgledalo, pomislio sam da ću da se zauvek oprostim sa zdravim razumom, ono, halucinacija, ludim - u tom smislu.
Sreća da sam imao kod sebe "Ksalol" od 0,5 mg, na suvo ubacim u usta i uđem u neku pekaru da sednem.
Šokiran sam, iskreno. I ironično, ja sam temu otvorio iz radoznalosti a sad i sâm spadam ovde.
P.S. Nisam načisto sa tim da li da (uz pomoć doktora, više neću sam) se skinem i budem potpuno čist, ili kako reče kolega forumaš "a što da se mučim", jer meni te tablete nekako skrate dan, brzo mi prolazi vreme a nisam ni nervozan.
Pozdrav,Evo upravo sam čitao ove vaše duel objave, prvi puta sam na nekom forumu i želim da pokrenem jednu temu o kojoj, iako se radi o ovisnostima i skidanju s benzodiazepina (lorazepama), nisam ništa pronašao na internetu (osim klinika koje sebe reklamiraju). Naime radi se dakle o skidanju s lorazepama u klinikama. Postoji jedna intenacionalna klinika u Beograda (ktočnije 10 minuta od Beograda), zove se MedTim i oni skidaju sa benzodiazepina, kao i sa svega ostaloga (alkohol, teške droge itd). Nisam našao forum u kojemu se govori o kliničkom skidanju s benzodiazepina pa se nadam da će se netko odazvati, netko tko je tamo bio i ima određena iskustva s tim.
Pošalji i meni link, please !Ima klinika, skidaju uspešno, sad ću da ti pošaljem link. Ja lično sam više zainteresovan nego navučen. Sve sam do sada bacio sâm, međutim ovu temu sam otvorio 2022.
Od tada sam poludeo načisto, prijatelj psihijatar mi je dao "Ksalol" i pre nekoliko dana odlučim da prekinem, međutim, precenio sam se pa sam naglo bacio, tri dana nisam uzimao i nisam imao nikakvih simptoma, međutim prekjuče dobijem na ulici napad panike kao nikad u životu, znaš one stare televizore kad počne da igra slika, pa smo ih udarali da smirimo sliku? E, tako je otprilike izgledalo, pomislio sam da ću da se zauvek oprostim sa zdravim razumom, ono, halucinacija, ludim - u tom smislu.
Sreća da sam imao kod sebe "Ksalol" od 0,5 mg, na suvo ubacim u usta i uđem u neku pekaru da sednem.
Šokiran sam, iskreno. I ironično, ja sam temu otvorio iz radoznalosti a sad i sâm spadam ovde.
P.S. Nisam načisto sa tim da li da (uz pomoć doktora, više neću sam) se skinem i budem potpuno čist, ili kako reče kolega forumaš "a što da se mučim", jer meni te tablete nekako skrate dan, brzo mi prolazi vreme a nisam ni nervozan.
Tu ćeš naći i način skidanja, ali prvenstveno ćeš naći da ti treba cca 2,5 god da se očistiš od benzosa, pri tom budi spreman na krize ---zavisi koliko dugo ih piješ, ukoliko jako dugo godine budi spreman i na epi-napade, ulijetanje u psihoze, ali se može skinut.