SKIATHOS ali stvarno!

Molio bih za malo više info o vili Yula (ima li parkinga, kako stoje stvari sa "jeftinijim" prodavnicama). Uskoro se vraća kolega sa Skiathosa pa ćemo svi imati dodatne sveže informacije vezane za ovo ostrvo. Nestrpljivo očekujemo nove vesti.

http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part2#5216961964021088818
pogled ka moru

http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part2#5216962270199211874
pogled ka vili sa kapije

Nismo bili u Yuli, nije bilo mesta kada smo mi hteli da idemo. Delovala mi je veoma lepo i morali smo da svratimo da pogledamo.
Mislim da ima praking. Što se tiče prodavnica, na motorić i u grad u nabavku :)

Pozdrav,
Aleksandar

http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part2#5216961964021088818
pogled ka moru

http://picasaweb.google.com/aleksandar777/Skiathos2008Part2#5216962270199211874
pogled ka vili sa kapije

Nismo bili u Yuli, nije bilo mesta kada smo mi hteli da idemo. Delovala mi je veoma lepo i morali smo da svratimo da pogledamo.
Mislim da ima praking. Što se tiče prodavnica, na motorić i u grad u nabavku :)

Pozdrav,
Aleksandar

Hvala Aleksandre,mi idemo od 15.08. pa ćemo videti kako je.Idemo kolima tako da neće biti problem za prodavnice.Mislim da nije loša vila bar po slikama,ali usvakom slučaju izveštaj ćemo podneti kad se vrnemo.Pozdrav

Zanima me da li neko ima iskustvo sa ''Manolas studios''...kakav je smestaj, kakva je pozicija...na slikama deluje sasvim pristojno....takodje me zanimaju cene na Skijatosu, znam da je bilo mnogo reci o tome ali ako se neko skoro vratio mogao bi da podeli te informacije...kafa, sok po kaficima, klopa po restoranima itd...zahvaljujem unapred

Zanima me da li neko ima iskustvo sa ''Manolas studios''...kakav je smestaj, kakva je pozicija...na slikama deluje sasvim pristojno....takodje me zanimaju cene na Skijatosu, znam da je bilo mnogo reci o tome ali ako se neko skoro vratio mogao bi da podeli te informacije...kafa, sok po kaficima, klopa po restoranima itd...zahvaljujem unapred

Manolas - :ok: odličan, čist, u mirnoj zoni a ipak u gradu i do njega nećete morati da se penjete 500m po gadnom usponu (jeste da nije neki pogled, ali kada 10 dana provedete u nekom orlovskom gnezdu više vam ni taj pogled nije bitan), prelepo dvorište, fino opremljen, blizu klubova i pešačke zone uz more, bus stanice, marketa, luke...
Cene - slične kao i ovde, večera za dvoje 20 do 30e, izuzev ako jedete giros (2.30 - 2.70e), nes 2 - 3e, sok 2.5...
Izlet do Skopelosa i Alonisosa 25e (može za 20 ako rezervišete direktno u staroj luci kod kapetana), rent a car od 17 pa naviše.
Grad je jako lep i velika je prednost što ste baš u gradu i možete na miru da ga obilazite.
Ostrvo je prilično malo i ako imate auto vrlo brzo ćete ga obići i videti sve te plaže o kojima su do sad mnogi pisali. Lepe su, ali ima i lepših, bez preterivanja.
I tako... Uživajte! :bye:

I mi idemo u vilu Yula... od 16. - 26.07. Kad krećete? Iz BG-a? Rezervisali karte za trajekt?

Krećemo u avgustu sopstvenim prevozom iz N.Sada. Preko Agencije smo uplatili karte za trajekt. Malo smo (neprijatno) iznenađeni cenom. Od prvobitnih 69€ za auto cena je "porasla" na 78€? Mada su i na ovom forumu iznošena očekivanja da će trajekt pojeftiniti desilo se suprotno. Ostaje nam samo da "progutamo" i ovaj (ne)očekivan trošak i da se nadamo da će nam se ipak isplatiti sve ovo.
Očekujemo da nas informišete o utiscima nakon povratka. Želim Vam lepo putovanje, boravak (uživanje) i povratak. :)

Manolas - :ok: odličan, čist, u mirnoj zoni a ipak u gradu i do njega nećete morati da se penjete 500m po gadnom usponu (jeste da nije neki pogled, ali kada 10 dana provedete u nekom orlovskom gnezdu više vam ni taj pogled nije bitan), prelepo dvorište, fino opremljen, blizu klubova i pešačke zone uz more, bus stanice, marketa, luke...
Cene - slične kao i ovde, večera za dvoje 20 do 30e, izuzev ako jedete giros (2.30 - 2.70e), nes 2 - 3e, sok 2.5...
Izlet do Skopelosa i Alonisosa 25e (može za 20 ako rezervišete direktno u staroj luci kod kapetana), rent a car od 17 pa naviše.
Grad je jako lep i velika je prednost što ste baš u gradu i možete na miru da ga obilazite.
Ostrvo je prilično malo i ako imate auto vrlo brzo ćete ga obići i videti sve te plaže o kojima su do sad mnogi pisali. Lepe su, ali ima i lepših, bez preterivanja.
I tako... Uživajte! :bye:

Hvala puno na detaljnim informacijama, tu je sve sto me je zanimalo...prema tome Skijatos ce nas videti ovog leta...hvala jos jednom, pozdrav :)

Preko Agencije smo uplatili karte za trajekt. Malo smo (neprijatno) iznenađeni cenom. Od prvobitnih 69€ za auto cena je "porasla" na 78€? Mada su i na ovom forumu iznošena očekivanja da će trajekt pojeftiniti desilo se suprotno. Ostaje nam samo da "progutamo" i ovaj (ne)očekivan trošak i da se nadamo da će nam se ipak isplatiti sve ovo.

Ugradila se Agencija - 1000 din......:hvala:

Krf ili Skijatos, moljm preporuku :)

Mislim da je Lindos dala pravi odgovor.Teško je porediti jedno sa drugim.Ali ipak bi moj savet bio prvo otići na Krf.Bio sam tamo,stvarno je ovo ostrvo o.k.Nisam za sada bio na Skijatosu ali idemo ove godine.Prednosti Krfa su zapravo njegova veličina,veći izbor plaža,hotela i uopšte smeštaja.Grad krf je dosta veliki i usto i lep.Tu je za nas uvek interesantno ostrvo Vido,Srpska kuća, rezidencija austrougarske kraljice Elizabete-Sisi,nekoliko interesantnih muzeja u samome gradu, veliki akva park itd.Ipak su ovo neki plusevi u odnosu na Skijatos.Međutim, opet sve zavisi od afiniteta samih turista.Za mene lično Jonsko more je lepše od Egejskog.Kraće se putuje trajektom pa je i vozarina jeftinija.

Posto sam prvo uplatio letovanje na Skiathosu, pa tek onda saznao za ovaj forum i procitah da je u avgustu najveca guzva. Interesuje me da li je moguce u tom periodu 11.8-21.8 iznajmiti auto i da li ima ikakvog znacaja ako on-line rezervisem isti? Posto sam ovde procitao da Grcima rezervacija bas i nije mnogo bitna. :( Hvala

Nikako da stignem da napišem moje utiske sa Skiatosa (vratio sam se 07.07.2009). Samo kratka beleška:
Put iz Novog Sada 23.06.2009. kolima, danju, lagodno (uz pljeskavicu sa kajmakom u Predejanima) sa svraćanjem u Paraliju (Katerini) i dolazak uveče na Meteore. Našli smeštaj bez problema pred ulazak u Kalambaki (60 € trokrevetni apartman potpuno novo odlično) Sutradan obilazak manastira (5 od 6 je radilo) Po podne odlazak u Nea Anchialos (~20 km od Volosa) Smeštaj Hotel Odisej (mislim) na obali iscenkali se za 60€ trokrevetna soba. Simpatično mestašce ali ništa naročito. Zbog lošeg vremena bilo je skoro prazno. Ujutro u 7:45 trajekt za Skiatos. Odmah kupili karte i za povratak i dobili mali popust (61 umesto 64 € za kola 18 umesto 18,5 za putnike). Dolazak na Skiatos u 10:20. Smeštaj u vili Zaharo na Troulosu. Šta smo obišli: 1 dan na Megali Ammos plaži, 1 dan na Koukounaries, 1 dan na Small Banana (ne preporučujem), 1 pre podne obilazak Mandraki, Agistri i Elias (duvao je vetar pa su na Mandrakiju bili simpatični talasi) i svako veče u gradu. Troulos je vrlo lepa plaža pa nismo imali potrebe da se mnogo vozimo. Odustali smo od izleta do Skopelosa i Alonisosa – ceo dan vožnje brodom, kao i do Lalarije i Peliona. Smeštaj vla Zaharo je odličan, puno prostora, velika terasa, čisto, novo (bar ovaj deo gde smo mi bili) i praktično uz samu plažu – prođe se plac na kojem je vila i odmah si na plaži. Idealno za bezbrižan odmor pogotovo ukoliko dođeš kolima (zbog odlaska u grad i prodavnicu). Ishrana: 1 veče restoran (3 porcije sveže odlične ribe, kotleti, ½ l vina i sok od đusa 45 €). 3 dana sami kuvali šnicle i krompiri uz obaveznu grčku salatu a ostalo gotova jela (Karneksova odlična brza i jednostavna priprema). I poneki giros za 2€. Poslednji dan trajekt u 16:10, oko 18:40 krenuli iz Volosa i uz stajanje u Predejanima (pljeskavica sa kajmakom) u 04:00 po lokalnom vremenu (05:00 po grčkom) u Novom Sadu. Opšti utisak: malo, lepo, uređeno, kulturno ostrvo sa dosta rastinja – drveća. Plaže lepe, Skiatos mesto lepo. Sve u svemu da poželim da ponovo dođem. Što se vremena tiče neko bi rekao odlično a neko loše. Činjenica da nisam do sada nikad imao na moru toliko oblaka pa čak i kiše (osim možda u Boki Kotorskoj) ali i pored toga je voda bila prijatna (čak topla). Svaki dan smo se i kupali i sunčali. Komaraca ima pomalo – nosili smo aparat ali nije bilo potrebe da ga koristimo. Iako nije popularna destinacija u turističkim agencijama Srbije ima puno Srba na Skiatosu.
I na kraju sve pohvale i preporuke za Mobilnog.

ma, mislila sam na Krit, lapsus...

Krit je ogromno ostrvo (mi smo za 2 dana prešli 600 km i videli tek polovinu ostrva. Bili smo smešteni kod Herakliona - na 10 km. Skiatos je otprilike te veličine od jednog do drugog kraja. Dva različita doživljaja. Na Kritu su najčešće talasi - nekad i neprijatno veliki i retke su zaklonjene mirne plaže. Ima puno toga da se vidi - Knosos, Samarija - kanjon, muzej u Heraklionu i 3-4 veća grada. Toga na Skiatosu nema. Ne znam kakav je noćni život pošto me to nije zanimalo. Sve u svemu, zavisi šta voliš.
I još nešto, za obilazak plaža na Kritu ti treba desetine i stotine pređenih kilometara. Na Skiatosu možeš i peške.

Back