bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 39.516
Najtuznije je da se tema zasniva na laznoj informaciji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najtuznije je da se tema zasniva na laznoj informaciji.
U vremenu kada medicina beleži istorijske uspehe, svet se suočava sa paradoksom: sve više ljudi odbija vakcinaciju, i time otvara vrata bolestima koje su decenijama bile pod kontrolom. Morbile, zauške, dečja paraliza , imena koja su nekada izazivala strah, ponovo se pojavljuju u vestima, ambulantama i bolničkim hodnicima.
Jedan od glavnih razloga za ovu zabrinjavajuću pojavu jeste pad kolektivnog imuniteta. Kada dovoljan broj ljudi odbije vakcinaciju, zaštitni zid koji štiti zajednicu slabi. Virus tada lako pronalazi put do najranjivijih: novorođenčadi, starijih osoba i onih sa oslabljenim imunitetom. Bolesti koje su bile gotovo iskorenjene ponovo se šire, često brže nego što zdravstveni sistem može da reaguje.
Ne možemo zanemariti ni ulogu dezinformacija. Antivakserski pokreti koriste društvene mreže da šire strah, sumnju i netačne tvrdnje — poput one da vakcine izazivaju autizam. Nauka je ovu tvrdnju odavno odbacila, ali njen uticaj i dalje traje. Mnogi roditelji, zbunjeni i preplavljeni kontradiktornim informacijama, donose odluke koje mogu imati tragične posledice.
Ovaj problem nije ograničen na jednu zemlju. Globalni efekat je stvaran i opasan. U Crnoj Gori, na primer, stopa vakcinacije pala je ispod 25%. Stručnjaci upozoravaju na „savršenu oluju“ za epidemije. Virusi ne poznaju granice, ono što počne lokalno, može se proširiti globalno. U svetu povezanom putovanjima i migracijama, pad vakcinacije bilo gde je pretnja svuda.
A ko sme o tome da izvesti?1. to nije proverena informacija
Gde je dokazano da te vakcine donose bilo kakvu korist?2. ovde se priča o vakcinama za decu koje ih preventivno štite od raznih bolesti na koje su osetljivi tako da si promašio temu skroz. I da si protiv kovid vakcina nemaš argumente za vakcine kojima se štite deca.
Krštavanjem se ne obavlja bilo kakvo fizičko obeležavanje, tako da možeš kasnije bez problema da postaneš član KPJ, SKS, a da niko ne zna da si nekada bio kršten.или да га крстиш...
нека свако пунолетан одлучи
Tolike decenije postoji (od kako je otkrivena), pa nije "došla", a Korona se za nekoliko meseci proširi po celom svetu.Ako ebola dođe iz Afrike, avaksi će prvi da stoje u redu za vakcinu, g*vna sm*dljiva
Druge Drzave nemaju ni priblizan broj obaveznih vakcina kao Amerika, pa im nije nista vec vekovima...?!Gde je dokazano da te vakcine donose bilo kakvu korist?
Gde je kontrolna populacija?
Ko je ikada sprovodio takva istraživanja
Ne znam kome se obraca Adelaidica? Po njoj, nas nema vise. Korona nas sve pokosila?!Tolike decenije postoji (od kako je otkrivena), pa nije "došla", a Korona se za nekoliko meseci proširi po celom svetu.
Što ti je Holivud - sve je moguće.
Da, Kenedi je o tome govorio, da su 70-tih imali jedno autistično dete na 10.000, a sada jedno na 20 vakcinisanih.Druge Drzave nemaju ni priblizan broj obaveznih vakcina kao Amerika, pa im nije nista vec vekovima...?!
Druge Drzave nemaju ni priblizan broj slicajeva Autizma kao Amerika...?!
Zajednica Amisa ti je kontrolna grupa. Niti se vakcinisu, niti znaju za slucajeve Autizma medju svojom populacijom...
Ne samo nas - Belorusija više ne postoji.Ne znam kome se obraca Adelaidica? Po njoj, nas nema vise. Korona nas sve pokosila?!
Obavezno.Treba ih pitati, da li ce stajati u redu, ako im, ne daj Bože, nekada bude zatrebala.
![]()
Pogotovo Adelaidica, znajuci njen sentiment prema Vakcinama, i prema Rusiji?!
Nikada nisam zeleo da se spustam na njihov nivo, pa da pricam pricice kao cinjenice...Da, Kenedi je o tome govorio, da su 70-tih imali jedno autistično dete na 10.000, a sada jedno na 20 vakcinisanih.
Da je tako - ne biste ovoliko vrištali zbog toga.Kao što već komentarišu Amerikanci, ovo može biti veoma korisno za ostatak sveta da vidi na primeru Floride i Amerike koje su posledice ovoga. Antivakseri u akciji protiv sebe.
Ko je sprovodio ta istraživanja?Nikakva činjenica, samo komentar.
Dok bi trebala biti činjenica da su istraživanja koja dovode u vezu vakcinaciju i autizam takođe pobijena drugim istraživanjima, ali legenda o prvim još živi...
Grandiozna logika.Naročito ako se neko istraživanje, između ostalog, održava na tome da je svaka osoba sa autizmom vakcinisana, a zaobilazi podatak da je skoro svaka u populaciji vakcinisana.
Ja nisam vrištao. Ti si boldovao i povećao font, tako da ti vrištiš.Da je tako - ne biste ovoliko vrištali zbog toga.
Uzgred, gde je spisak onih 18.000 lica umrlih od korone, sa imenom i prezimenom, godinom rodjenja i mestom stanovanja?
Da li ćemo ga videti pre Sudnjeg dana, ili prve neparne prestupne godine?
Ko je istraživao ova prva? Farmakologija? Njima je zapravo u modernoj istoriji verovatno isplativije da nema vakvcina nego da ima. Više bi zaradili na doživotnim lekovima po osobi nego na nekoliko vakcina.Ko je sprovodio ta istraživanja?
Farmakomafija?
Grandiozna logika.
Pa, nisu svi vakcinisani, u tome je štos.
Starije generacije nisu dobijale 50 vakcina u dečjem uzrastu.
Vrišti onaj ko histeriše zbog odluke o ukidanju prisilne vakcinacije.Ja nisam vrištao. Ti si boldovao i povećao font, tako da ti vrištiš.![]()
Problem je što spisak nije dostavljen nikom, jer ne postoji.Ne znam ni za kakve spiskove. Mora da to meni ne dostavljaju ili nisam prijavljen na to.![]()
Nije tu reč o zaradi, a pogotovo što vakcine pogoršavaju zdravstveno stanje i stvaraju nove pacijente korisnike lekova.Ko je istraživao ova prva? Farmakologija? Njima je zapravo u modernoj istoriji verovatno isplativije da nema vakvcina nego da ima. Više bi zaradili na doživotnim lekovima po osobi nego na nekoliko vakcina.
Šta je sa malenom manjinom?Ni sad ne dobijaju "50 vakcina". I jeste ogromna većina uvek vakcinisana. To je i poenta same vakcinacije.
Vrišti onaj ko histeriše zbog odluke o ukidanju prisilne vakcinacije.
Vi ljubitelji bodenja - i dalje možete da se nabadate koliko god puta hoćete i sa koliko god doza iste vakcine hoćete.
Ja bih vam sve to omogućio o trošku države.
Problem je što spisak nije dostavljen nikom, jer ne postoji.
Samo se vitla izmišljenom brojkom, da se fasciniraju retardi koji veruju u sve što se plasira preko medija.
Svugde je reč o zaradi. Nije to neprofitno udruženje već jedna od grana u kojoj se vrti ogroman novac.Nije tu reč o zaradi, a pogotovo što vakcine pogoršavaju zdravstveno stanje i stvaraju nove pacijente korisnike lekova.
Reč je o o postizanju drugih ciljeva.
Šta je sa malenom manjinom?
Imaju li oni autizam?
Recimo, ortodoksni Amiši se ne vakcinišu i nemaju autističnu decu.
Usput imaju i sto puta manje obolelih od raka od vakcinisane populacije.
Onda...šta te boli uvo za antivaksere?Ja ne histerišem.Čak koristim lepe, nasmejane smajlije.
Ne znam, po kojoj to medicini?Sve se u modernim društvima, a što je veoma bitno za samo društvo, odlučuje na osnovu većine. Polovična vakcinacija nema smisla ni učinka. Ako želite da postanete Florida budućnosti - morate biti većina. Tada ćete vi ostatak prisiliti da bude podložan svim bolestima bez obzira da li oni sami bili vakcinisani ili ne, jer, kao što rekoh, sve osim vakcinacije ogromne većine nema učinak.
Ne treba meni da dostavlja, nego da bude javno dostupan.Ne znam zašto očekuješ da ti neko dostavlja spisak ljudi umrlih od korone, tako da ne znam šta bih ti rekao na to,
Da, umirali su od vakcina i ubijani respiratorima u bolnicama.ako već sam nisi imao dodira sa ljudima u to vreme i video koliko ih je umrlo.
Koje vredjanje?Vređanje sagovornika i onih koji ti ne povlađuju je nekulturno i ne ide ti u prilog.
Dakle, njima je u interesu da ljudi budu što bolesniji?Svugde je reč o zaradi. Nije to neprofitno udruženje već jedna od grana u kojoj se vrti ogroman novac.
Po čemu su bitniji, sem što imaju veću verovatnoću pojave degenerativnih bolesti, koje bi trebale da im oslabe zdravlje, a oni su, uprkos tome - zdraviji od vakcinisanih.Amiši su veoma mali uzorak koji živi specifičnim životom, hrani se zdravo i dolazi iz veoma veoma malog genetskog uzorka (imaju iste pretke, genetski su prilično izolovani od drugih). Zanimljivo da ove, mnogo bitnije faktore ne pominjete već samo vakcine.
Zašto nema istraživanja o zdravstvenom statusu vakcinisanih i nevakcinisanih od korone?Istraživanja se ne vrše tako što ih sam navodiš u željenom pravcu već uzimaš u obzir sve faktore koji mogu da utiču pa koji god rezultat istraživanja na kraju bio.
Objasnio sam šta me "boli", a ugrubo i kako imunizacija ima efekta, a kako ne i zašto je poenta na tome da se svi vakcinišu. Pročitaj moj prethodni komentar. Ako to nije dovoljno imaš pregršt materijala na internetu, na sajtovima svih državnih ili privatnih medicinskih ustanova širom sveta, tako da možeš pročitsti, kao što sam i ja.Onda...šta te boli uvo za antivaksere?
Ti se lepo nabodeš i mirna Bačka.
Ne znam, po kojoj to medicini?
Vakcinisanjem zvanično (navodno) poboljšavaš svoj imunitet i verovatnoću da preživiš ako nekada u budućnosti oboliš od neke bolesti.
Kakve veze ima tvoja vakcinacija sa mnom, ili moja sa tobom?
Šta sam ja dobio tvojom vakcinom?
Ludilo mozga...
Ne treba meni da dostavlja, nego da bude javno dostupan.
Stalno se vitla brojkom od 18.000 ljudi umrlih od korone, a ja pitam:
Koji su to ljudi, imenom i prezimenom, godinom rodjenja i mestom stanovanja?
Gde je taj spisak,koji je navodno vodjen i dopunjavan svakog dana?
Pojela ga Maca?
Kako ćete dokazati da zaista ima 18.000 umrlih od korone?
Lupetanjem proizvoljnih brojki?
Da, umirali su od vakcina i ubijani respiratorima u bolnicama.
Ne znam ni za jedan drugačiji slučaj.
Koje vredjanje?
https://vreme.com/svet/florida-ukida-obavezno-vakcinisanje-strucnjaci-upozoravaju-na-posledice/
Skandalozna odluka američke vlade
Florida ukida obavezno vakcinisanje, stručnjaci upozoravaju na posledice. Guverner Ron DeSantis i državni inspektor za zdravlje Joseph Ladapo najavili su ukidanje svih obaveznih vakcina na Floridi. Lekari upozoravaju da bi to moglo dovesti do povratka bolesti poput morbila i poliomijelitisa.
Državni inspektor za zdravlje Floride, Joseph Ladapo, objavio je uz podršku guvernera Rona DeSantisa da država ukida sve obavezne vakcine, uključujući i one koje su dosad bile uslov za upis dece u školu. Ova odluka mogla bi učiniti Floridu prvim američkim državom koja potpuno ukida praksu medicinskog vakcinisanja, izvestila je New York Times. Ladapo je uporedio vakcinaciju sa „ropstvom“ i tvrdio da bi odluka o vakcinaciji trebala biti isključivo lična i porodična stvar.
„Svaka od tih obaveza je pogrešna i vodi do ropstva“, rekao je Ladapo i naglasio da obavezne vakcine krše individualne slobode.
Oštri odgovori od strane lekara i organizacija
Ova odluka vlade izazvala je burne reakcije među stručnjacima. Brojne zdravstvene organizacije su upozorile da bi ukidanje vakcinacije moglo dovesti do povratka bolesti poput morbila, mumpsa i poliomijelitisa, koje su decenijama bile pod kontrolom. Američka medicinska asocijacija (AMA) je to označila kao „neprihvatljiv korak koji ugrožava decu i zajednice“.
„Ovaj bezpresedana korak mogao bi dovesti do porasta teških bolesti koje su prethodno bile pod kontrolom“, navodi se u saopštenju AMA.
Demokratska zakonodavka Anna Eskamani upozorila je da su deca, stariji ljudi i ranjive grupe direktno ugroženi: „Ako ovo dozvolimo, deca i najranjiviji članovi društva će biti direktno ugroženi.“
Protivljenje na Zapadu
Istovremeno, savezne države na američkom zapadu – Kalifornija, Oregon i Vašington – formirale su alijansu kako bi održale vakcinacione preporuke zasnovane na naučnim analizama, naglašavajući da je zaštita javnog zdravlja prioritet. Inicijativa iz Floride, ako bude potpuno sprovedena, postaviće presedan u američkom zdravstvenom sistemu i postaviće pitanje hoće li druge konzervativne države slediti istim putem.
Njima je najbitnije da što više zarade. Imaš primere iz prošlosti sa lekovima gde su stvari pošle naopako njihovim jurenjem za novcem.Dakle, njima je u interesu da ljudi budu što bolesniji?
Po čemu su bitniji, sem što imaju veću verovatnoću pojave degenerativnih bolesti, koje bi trebale da im oslabe zdravlje, a oni su, uprkos tome - zdraviji od vakcinisanih.
Zašto nema istraživanja o zdravstvenom statusu vakcinisanih i nevakcinisanih od korone?
Imamo idealnu situaciju - pola stanovništva vakcinisani, pola nije.
Ubilo se za objektiv o istraživanje.
Koje niko ne sme da sprovede.
Šta misliš - zašto?
Čak nije ukinuto ni obavezno, koliko sam shvatio, već idu ka tome.. . . . , nije skandalozno, nije Americka vlada nego vlada drzave Florida, nije ukinuto vaksinisanje nego je ukinuto obavezno vaksinisanje, . . . itd.!?
ps: klasicna Srpska posla; brzopleto, povrsno, nepismeno, neodgovorno, bahato itd. + moderator.!?