Troubleshooter
Veoma poznat
- Poruka
- 14.305
Он воли јагуара.Ne mrzi on istoriju on mrzi ljude
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Он воли јагуара.Ne mrzi on istoriju on mrzi ljude
Ja samo čitam kako piše.Ko zna oklen čovek piše…
Šta ti dođu ti “Srbijanci”? Ona vaša nesuđena avnojevska nacija”?Nema šta da nama "bog" uslišava želje, jer to i jeste Srbija, za nju smo mi SRBIJANCI more krvi prolili, i nema niti će ikada da bude neke druge Srbije osim te.
Deda Mraze molim te da ove Srbe što su protjerani - što su lijepo zamoljeni da odu iz Hrvatske i BIH vratimo nazad, da napokon izaberemo pravog "Srbijanca" za predsjednika i da svi Bosanci dobiju koronu na dan izbora kako bi Beograd ponovo bio NAŠ a ne VAŠ!Žene u CrnomZa Srbiju je u ovom trenutku najbitnije da podigne park "Žrtve genocida u Srebrenici", tj. da se okrene aktuelnim temama ozelenjavanja, umjesto što se stalno vraća u prošlost i unutrašnja pitanja međunarodno priznate Nezavisne Države Hrvatske.
Да, забаговао ти је систем и сад је само у режиму емотикона. Дешава се.Шта сам конкретно нетачно написао колега @zbiljaš ?
Pa ne možeš da budeš objektivan, to je problem.Sizife brate zašto ne voliš istoriju?Slažem se da tu ima svega zamornog i dosadnog ali istorija zna biti zanimljiva kada joj se ozbiljno bez navijanja pristupi.
Na forumu baš svako može da bude bilo šta: nekoliko kao on se ofiralo na istoriji, a ovde na politici sve sam “zabrinuti Srbijanac”.Ja samo čitam kako piše.
Pa objasnio sam ti ispod podebljanog, imaš li na to kakav komentar.Pa tu nešto i ima... Iako pretjeruješ, no svejedno..![]()
Pa kažeš da su protestanti više zanemarivali hrišćanstvo od rimokatolika, to mi je smešno, jer pretpostavljam da ti sam, kao "svetosavac," ne veruješ iskreno, na primer, u bezgrešno začeće onako doslovno kao što to veruju rimokatolici i (preostali) protestanti, već sigurno kažeš "to je samo simbolika."Шта сам конкретно нетачно написао колега @zbiljaš ?
Nema potrebe ništa da se ukida, samo treba da se zna gde joj je mesto i kakve mane ima.Добро. Ценим ја твоја размишљања. Ако сам те добро разумео, да укинемо историју као научну дисциплину и бацимо се само на археолошку форензику?
Težnje imaju svoju inerciju: okolnosti se menjaju, ali ne i interesi.I nije da ne volim, samo nemam visoko mišljenje niti iluzije da ti istorija nešto može pomoći.
Nikakvih Srba nije bilo u redovima NDHTo je drugo. Za ove se baš zna da su bili Hrvatski Srbi:
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/9470258/srbi-koju-su-u-ndh-ubijali-srbe
Ovo su Srbi koji su u NDH ubijali Srbe! Uz zlikovca Pavelića bilo 13 Srba generala, zločini većini oprošteni i umirali su u SFRJ kao penzioneri
Pa da se opet završi sa Crnogorcem.Deda Mraze molim te da ove Srbe što su protjerani - što su lijepo zamoljeni da odu iz Hrvatske i BIH vratimo nazad, da napokon izaberemo pravog "Srbijanca" za predsjednika i da svi Bosanci dobiju koronu na dan izbora kako bi Beograd ponovo bio NAŠ a ne VAŠ!Žene u Crnom
Ne znam za tebe od čega si nastao, ali ta izjava očito govori da nisi baš mnogo voleo časove biologije. Možda je bolje išao veliki odmor.Da bre nastali smo od majmuna![]()
Jeste. Ali ne znam kakve to veze ima sa istorijom.Težnje imaju svoju inerciju: okolnosti se menjaju, ali ne i interesi.
Ne radi se tu samo o jednom forumašu.Na forumu baš svako može da bude bilo šta: nekoliko kao on se ofiralo na istoriji, a ovde na politici sve sam “zabrinuti Srbijanac”.
Spamuješ iz hobija, ili?
Da, samo tzv. uža Srbija je prava i jedina Srbija. Ne "za mene," nego je to tako.Znači beogradski pašaluk je za tebe jedina prava Srbija?
Nikakvih "političkih" Srba nema u HrvatskojTo je generalizirano, on je bijesnio na političke Srbe u Hrvatskoj koji su od zajedničke borbe protiv Mađara došli do toga da zbog tri boba postanu mađarske pudlice protiv hrvatskih interesa.
Ne treba ništa da primenimo na druge slučajeve. Samo da priznamo da su istorijski narativi neizlečivo subjektivni.Primenimo isti takav relativizam i na druge slučajeve.
Нема ту шта да се пропитује, јер никакво умањење жртава неће опрати геноцидни карактер НДХ и неће променити чињеницу поновногNe možeš ti to objasniti.
Ta mržnja prema podacima, ta mržnja orema istini, prema realnosti. Halucinacije na razini opće kulture i nacinalne samobitnosti.
Pokažeš i dokažeš da je netko umto dvadeset godina nakon rata, a stavljen je na popis jasenovačkih žrtava, i opet ne ne ne i ne, zaslijepljeni i ojađeni mržnjom.
U tome je problem, Jasenovac ne bi smjeli istraživati oni koji mrze, koji preziru jer njihova pozicija nije neutralna, gonjeni su emocijama, a emocije su glavni neprijatelj istine.
Ali istorijska gradja neke države nije bitno koje možda je najvredni dio te zajednice.Uzmi u obzir da su metode istraživanja istorije nastale na osnovu pisanih, usmenih, materijalnih a često i slikovnih dokaza, samo u novije vrijeme na osnovu audio vizuelne percepcije.Istoriju ne piše jedan ludak već ogroman broj ljudi koji se ozbiljno bave istorijskim istraživanjima i samo se malen broj ne podudara jer je sklon vječitoj reviziji ali uglavnom postoji saglasnost istoričara o glavnim temama u istoriji čovječanstva.Pa ne možeš da budeš objektivan, to je problem.
Jer sve što znaš, znaš na osnovu onoga što je neko pisao, a taj neko je možda govorio istinu, možda nije, ali je svakako gledao stvari iz svoje perspektive.
I nije da ne volim, samo nemam visoko mišljenje niti iluzije da ti istorija nešto može pomoći.
Prava odnosno istinska Srbija je ovoDa, samo tzv. uža Srbija je prava Srbija. Ne "za mene," nego je to tako.