Sjecanja

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zadnjih dana desava mi se da su sjecanja na nju ispunjena apsolutnom dragosti. Sastoje se od trenutaka gdje ona namjesta kosu, gdje gleda u prazno, od pokreta u nekim situacijama ... i kad god mi dodje takvo sjecanja ja se smjesim ko budala ... nekad se i zasmijem bas ... kao, kakav je ona lik.

Desava li vam se nesto slicno, meni je ovo prvi put da sjecanja na bivsu odisu tom pozitivnoscu i svojevrsnom srecom, bez nostalgije :)
izbledi to svakom novom,kad je prava kao da neke nisu ni postojale

izbledi to svakom novom,kad je prava kao da neke nisu ni postojale

evo dzordzi me razumije :)

- - - - - - - - - -

Da se nije niko usrecio od proslosti moze da kaze onaj ko je se ne sjeca ili onaj koji nece da je se sjeca. Sto se tice osjecaja krivice, ako bolje razmislis uvidjeces da nije potreban, a dragost se ne da potrositi, i nikad je nije dosta :)

ja nisam vidio dupe :(

kakve krivice?

Osjecaj krivice koji moze da izazove osjecaj srece :D zbog nekog bivseg ... kao nesto sto nije fer prema sadasnjem

a to, e ja to nemam :D

nije da nije fer, vec je bespotrebno.

to idealizovanje lijepih momenata me samo dovelo do zayeba da je to bilo nesto ljepse nego sto jeste, i onda me je l' te dovelo do ponovne veze, i onda sam skontala koje je to go.vno od veze bilo.

A kad dodje druga, pa kad ti zasjeni sve osmjehe bivse, skontaces da joj se ni boje glasa ne sjecas, a kamoli nesto vise.

Tek kad si u miru sa samim sobom, kad kreneš dalje i prihvatiš da je prošlost zaista i prošlost, možeš tako, bez imalo negativnih emocija i osjećaja čežnje, odvrtjeti film malo unazad i prisjetiti se nekih lijepih trenutaka. Ponekad je dovoljno tek nekoliko taktova neke pjesme, neki miris, zvuk da ti izmami osmijeh na lice. Nema tu kajanja ni osjećaja krivice zbog sadašnjeg partnera, jer prošlost je dio nas.

Zadnjih dana desava mi se da su sjecanja na nju ispunjena apsolutnom dragosti. Sastoje se od trenutaka gdje ona namjesta kosu, gdje gleda u prazno, od pokreta u nekim situacijama ... i kad god mi dodje takvo sjecanja ja se smjesim ko budala ... nekad se i zasmijem bas ... kao, kakav je ona lik.

Desava li vam se nesto slicno, meni je ovo prvi put da sjecanja na bivsu odisu tom pozitivnoscu i svojevrsnom srecom, bez nostalgije :)

a sto je ne bi pozvao.:heart::telefon:

ma kakva dragost
mene to uopste ne obuzima vezano za bivse
mislim da to moze samo ako jos gajis neke emocije
a ja Bogu hvala ne volim ni jednog bivseg, vec se okrecem buducem :malav:
eto buduceg mogu da zamisljam kakav bi mogao biti i sta mi raditi, pa da me obuzme dragost ili nesto tako :malav:

desi se ali upucavam to odmah...samo mi fali josh da se raznjanjavim na proshlost :zarja:
neke stvari sam jedva presekla, sad josh i da ih se secam .. ne ne dechache, nikako :))

jok... ja slabo mislim, a kad mi naiđe onda više volim da mislim o nečem korisnom... :lol:

Back