šizofrenija

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yota

Aktivan član
Poruka
1.806
Neverovatno je kako se neki manijaci vade na šizofreniju!Znam jednog davno,coveka,koji je bio primer dobrog čoveka,ali dok je hodao mostom,zgrabio je dete i bacio ga s mosta!Kad su ga priveli,nije rekao da nezna šta je uradio,nego je rekao,da nije mogao da se suzdrži!Medjutim posle,je ispalo,da je'podvojen'i bolestan!

Neverovatno je kako se neki manijaci vade na šizofreniju!Znam jednog davno,coveka,koji je bio primer dobrog čoveka,ali dok je hodao mostom,zgrabio je dete i bacio ga s mosta!Kad su ga priveli,nije rekao da nezna šta je uradio,nego je rekao,da nije mogao da se suzdrži!Medjutim posle,je ispalo,da je'podvojen'i bolestan!

Biti "manijak" je takođe mentalni poremećaj isto kao i patiti od šizofrenije.A osoba iz priče verovatno zaista pati od teškog psihološkog poremećaja.

A tek kad imaš takvog u komšiluku!
I puštaju ga da izađe iz kuće!

da ali to roditeljima ili drugom roditelju tog deteta nije bitno.

Naravno da im nije bitno.Samo sam razdvojio osobe koje pate od nekog mentalnog poremećaja od osoba koja ne pate od mentalnog poremećaja, nego su naprosto zle u starinskom značenju te reči.Pretpostavljam da je to svrha teme, kako se osobe zločinačkih namera vade na tu fintu, da su poremećene,ali je primer neadekvatan.

Poslednja izmena:
Naravno da im nije bitno.Samo sam razdvojio osobe koje pate od nekog mentalnog poremećaja od osoba koja ne pate od mentalnog poremećaja, nego su naprosto zle u starinskom značenju te reči.Pretpostavljam da je to svrha teme, kako se osobe zločinačkih namera vade na tu fintu, da su poremećene,ali je primer neadekvatan.

dobro,ali znaš ono u žargonu,manijak,ipak ja sam ga nazvao tako,mada imam osećaj da on to i nije pokazivao i da su ga zbog olakšane kazne,proglasili bolesnim,kao sto i jeste,a kad uzmeš u obzir,motiv,jeste bolestan,ali to je u neku ruku i olakšavajuća kazna!Interesantno je da nije rekao da se ne seća,znači da zna,ali nije mogao da se suzdrži!

ooba koja pocini zlocin ovakvog i slicnog tipa, koja naudi drugom bicu, ne moze biti normalna bez obzira da li ima dijagnozu ili ne. svako kome padne na pamet da pocini takve zlocine ne mioze biti zdrav. ali to nije razlog da se takvi povlce po bolnicima i pustaju kuci posle par meseci. to ne moze biti razlog za umanjenje kazne.

shizofrenija je bolest tj psihijatrijsko stanje
znaci postoji dijagnoza, pa nekog ispitaju da li to ima ili nema lekari. tu ih valjda lekovi drze pod nekom kontrolom
je l poznajete licno nekog od tih ili znate li ko je od poznatih to bio?

Poslednja izmena:
ooba koja pocini zlocin ovakvog i slicnog tipa, koja naudi drugom bicu, ne moze biti normalna bez obzira da li ima dijagnozu ili ne. svako kome padne na pamet da pocini takve zlocine ne mioze biti zdrav. ali to nije razlog da se takvi povlce po bolnicima i pustaju kuci posle par meseci. to ne moze biti razlog za umanjenje kazne.

takvi idu u zatvorske bolnice tj u takve zatvore koji su bolnica ili ustanove, valjda i sto mogu da budu opasni i zato sto im treba drugi tretman
:I
pa valjda ako naudi iz razumnih razloga onad je to drugo ili obican afekat

Back