Sivi dom & Zaboravljeni

Sivi dom je sjajna serija. Jedna od najboljih, rame uz rame sa serijama kao što su Više od igre, Otvorena vrata, Grlom u jagode.

Zaboravljeni osciliraju, na tragu su Sivog doma, ali su malčice komercijalizovani.
U Zaboravljenima su legendarne uloge ostvarili Anita Mančić i Danilo Lazović kao otac i kćerka. Maestralni.
Kao i Renata Ulmanski u epizodi profesorske književnosti. Ta žena je čudo da od ničeg napravi ulogu za Oskara.

Kako to mislis, komercijalizovana?Ja u seriji ne vidim ama bas nista komercijalno.Cista autorska serija!Najbolja ikada snimljena kod nas, meni draza cak i od serija koje takodje volim, ali su milimetar ispod nje:Grlom u jagode, Vise od igre, Sivi dom, Vruc vetar, Vratice se rode, Price iz radionice, itd.Nabroj delove koje smatras komercijalnim, posto ih ja nisam primetio.

nije los scenario sivog doma i zaboravljenih i dobri glumci se pojavljuju u njima pogotovo mi je zao sto nije se proslavila Tatjana Venčelovski rodom iz Sr. Mitrovice kao sto je dostigao veliku popularnost Pera Kralj isto rodom iz SR mitrovice

Obe serije posedujem na DVD-u.Neke scene su antologijske:
Sivi dom: kada Silja prebija ocuha, kada se Crni, Koske, Robija i Petko provlace kroz resetke podmazani uljem, kada Silju ispracaju iz doma uz vec antologijsku pesmu, kada Velizar izlazi iz kofera i krade zlato, kada Hromi skace sa zgrade doma, scena kolektivnog bezanja, scena u kojoj Robija spasava ljude, itd.
Zaboravljeni: citanje Markovog pismenog zadatka, scena u dusevnoj bolnici sa sprejom za bubasvabe, Miskova prva utakmica, kada se Tungi spaljuje sa sve kucom(meni i najpotresnija), scena kada klinci demoliraju ulicu, kada se Misko, Danko i Marko tuku sa Asketom i njegovim kompanjonom, kada Dina, Kifla i Tungi razbijaju vrtic itd.
Koje su vama omiljene epizode, likovi, scene?

''Омиљена'' :туча Тунгија са оцем у Заборављенима. Злокобно..

Добре су обе серије, али делују мало наивно и превазиђено после 40 година.Данас има више материјала за овакве серије, него крајем 70-тих и почетком 80-тих, али се такве ствари више не снимају.

Back