LeoneMontana
Domaćin
- Poruka
- 4.894
ako zaradis 100 din drzava ti uzme 40 i to bi joj bilo dosta kad bi domacinski poslovala
Zaradiš 100, država uzme 40 pa vrati 30 kroz subvenciju, i onda ljudi kažu eee ne može to bez subvencija...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako zaradis 100 din drzava ti uzme 40 i to bi joj bilo dosta kad bi domacinski poslovala
upravo takoTačno, ali prvo da Premijer shvati da je u prvom redu u interesu građana da jedu, i da gladan samo jedno shvata, da mora da jede i narhrani decu.
E, kad shvati Premijer (koji očito nikada nije bio gladan), da samo pun stomak može da razume neku drugu potrebu i logiku, onda će znati šta treba da učini. Za sada ne zna.
naravno da je premalo..sta da pocnes sa 10 iljada jevreja? ceo koncept i nije zamisljen da pomogne ljudima da pokrenu neki posao jer to I nije bespovratan novac..jeste umanjena kamata i ima godinu dana grejsa..ali koliko je meni poznato u domacim uslovima oko 80 posto ljudi koji su i dobili taj novac propali su za manje od dve godine..sto je I bio cilj..uzeti sto vise para od ljudi koji se zayebali pa uleteli u taj dil...uostalom to dinkic osmislio sta je pa taj ikad osmislio a da je uspelo ..to onaj isto sto obecavao 1000 evra od besplatnih akcija pa ispalo stotinak
Znači tu se slažemo da su to sitne pare za neku veću proizvodnju.Možda ćete se složiti samnom da za umni rad skoro i ne trebaju pare.
jos kad bi neko u srbiji placao za umni rad sve bi bilo u redu..
Verovatno ja nisam bio te sreće da nekom platim umni rad,a taj nije hteo ili nije znao da mi to proda.To je moje iskustvo 100%
bas se sad setih lika koji dovezo neki krs kod mene ..VW polo neki..1.4 benzinac..imao tipican problem zaprljane klapne za gas..i pocne da se povremeno gasi na leru stucka i pali check engine lampcu..u 95% slucajeva problem se reasva tako sto se leptir I kanali step motora za kontrolu lera ociste karburator sprejem ..pobrisu se greske I sporvede se procedura adaptacije klapne gasa..ja mu sve to uradim za pet minuta i naplatim mu to 10 evra..covek me poco pljuje "sta sam ja pa radio za deset evra" ..ja mu dam uredjaj ..evo ti uradi sam..pa ne znam kaze on..pa kuj ces **** ja njumu trebao sam da ti naplatim sto a ne deset..nije stvar u tome sto sam ja radio 5 minuta nego sto sam znao sta da uradim i imao cime.moj originalni uredjaj za ciji softver placam godisnju licnecu kosta vise nego taj tvoj krs
tako prosecan srbin ceni u srbiji znanje i imanje opreme i umece upotrebe iste..
Kod mene je to bilo drugačije i nikakav problem oko plaćanja nije bilo dal 50 100 ili hiljadu franaka da platim.Primer za jedan poso mi odredi 600 DM(u to vreme) iz zuga pristanem on od meseca do meseca obećava će da bude.Primetim predomislio se malo mu traži više
900DM ja prisranem i zaokružim na 1000DM.tako je to trajalo 6 meseci onda je skratio na 15 dana žena čekala 3 nedelje da preuzme poso ali od toga nema ništa.Da mi je makar jednu skicu napravio makar običnom olovkom zaradio bi sigurno i to više od tih 10franaka jer su to dve kafe.
imam drugaciji primer..par meseci sam pomagao drugarima koji su radili za jednog lika koji ima firmu za proiavodnju namestaja i stolarije od drveta iverice mediapana..imao jos nekoliko radnika..nije bitno..updnem I ja tu u kombinaciju ya neku kintu sa strane..lik tad pogodio posao za uredjenje jedne picerije na kopaoniku,,ja bio gore vide I izmeri prostor i uradim ja skicu na listu papira kako bi to najbolje trebalo da izgleda..lik to naravno baci ..to kao ne valja..sutradan on otiso na kop a ja sa drugarima doaso u radnju da pripremimo neki materijal..stvar je bila u tome da sam ja bas na tom papiru sa druge strane imao listu profila sa merama koje treba da se urade..I ja taj papir nigde nemogu da nadjem..ceo poso stao jer niko ne nza mere napamet..da ne duzimmispostvi se da lik "bacio" skicu kao ne valja a posle je uzeo i pono na kop da pokaze gazdi picerija koko to treba da izgleda i to kao on uradio..niko to ne bi ni znao da nije bilo tih mera za zadnje strane..
naravoucenije? jbga.
- - - - - - - - - -
p.s. meni nije taj posao trebao pa da trpim to..to mi bio posao sa strane za dodatnu kintu.i normalno da sam doticnog iznapusavao i otiso
Tačno da je to naravoučenije samo sam ja to kasno shvatio,a sada mogu i da kažem šta mislim.Primer kaže mi čistačica da mi se tako ne isplati jer će mi čistiti jedno krilo 3 dana.Prvi put sam tada reko da to nije tačno jer ukoliko se nije makla dva sata platim joj tri
sata a poso je završila.Samo je gledala i odustala od posla.
a meni u gorepomenutom slucaju nije cak ni palo na pamet da mu ja za to trazim neku lovu..ali treba da se prizna zar ne..gazdi picerije odnosno gazdarici posto je bila u pitanju zena se to sto sam ja nacrtao jako svidelo
a ljudi ovde imaju mali milion slicnih iskustava..
Ja ih imam baš mali milijon a danas najnoviji koji je pozitivan po meni a negativan za državu.Pošto živim van zemlje moram dati nekom ovlaštenje da me zastupa ukoliko nešto radim tamo u Srbiji.Oslobađaju me plaćanja socijalnog pošto sam već osiguran ovdi.
Znači ako platim jednog ili dvojicu treba nekog da platim ko me zastupa.Ako bi dao jednom hiljadarku moram i drugom da me zastupa.Po meni je bolje dati jednom 2000franaka samo da je dobar a nemati sa državom ništa.Nemam pojma jesam li u pravu čemu registracija
kod države i plaćanja nešto što nema potrebe.(napominjem protiv sam toga ne dati državi ništa)