Situacija: zabranjeno pušenje i šta sad

bojan p

Iskusan
Poruka
5.690
Betty:
Ima ljudi, naravno, koji rade posao koji vole ali nisu srećni - iz drugih razloga, možda kućno / porodičnih, ili nečeg tako.
A ima i onih koji rade to što vole, ali nisu zadovoljni nečim drugim u vezi sa poslom: okruženjem / opremom / platom / šefom itd...
Posao ko posao, ja svoj OBOŽAVAM (presrećna sam jer mi pruža onaj mix stimulusa koji mi trebaju da bih bila ceo čovek ), ali ponekad sam nesrećna - iz drugih razloga (recimo, zato štomi puše naposlu, ponekad me oči peku od dima, toliko ga ima :neutral: ).
Traži posebnu prostoriju za nepušače, pa ako ništa ne urade zovi inspekciju. Milim da će se rado odazvati tvom pozivu.

Si ti lud???! :lol: Nema šanse. Lakše bi mi bilo (iako je to gotovo nemoguće :mrgreen: ) da ih nagovorim da IZAĐU napolje kad puše cigare, kao što bi i trebalo i kao što drugi rade . :roll:

Al dobro....nije to tako strašno. Strašnije je, mislim, onima koji NIKAD nisu pušili, a ceo život na poslu udišu dimčinu .JA je udišem tek pet meseci BEZ svojih razloga :?

Betty:
Si ti lud???! :lol: Nema šanse. Lakše bi mi bilo (iako je to gotovo nemoguće :mrgreen: ) da ih nagovorim da IZAĐU napolje kad puše cigare, kao što bi i trebalo i kao što drugi rade . :roll:

Al dobro....nije to tako strašno. Strašnije je, mislim, onima koji NIKAD nisu pušili, a ceo život na poslu udišu dimčinu .JA je udišem tek pet meseci BEZ svojih razloga :?
Lud? Možda, nisam išao da proverim. ;) Hm, ako su tako težak slučaj zovi onda interventnu, kaži "Puši se ovde, ko zna kako će da završi. Liči na terorističku akciju." :)

Mada može i anonimni poziv inspekciji da odradi posao. Nije obavezno predstavljanje.

nja..
appleqs9.gif

ma meni je ok što puše, nego što ponekad previše puše, baš smeta, nije svejedno, nemamo prozore samo klimu (!) a oni ne vade cigarete iz usta :cry:
Stresan posao, sve razumem...al štipa za oči, razumela ja ili ne, i smrdiiii....
Ne mogu ja to s inspekcijom, nema mi smisla to. Ybg. :)

Betty:
nja..
appleqs9.gif

ma meni je ok što puše, nego što ponekad previše puše, baš smeta, nije svejedno, nemamo prozore samo klimu (!) a oni ne vade cigarete iz usta :cry:
Stresan posao, sve razumem...al štipa za oči, razumela ja ili ne, i smrdiiii....
Ne mogu ja to s inspekcijom, nema mi smisla to. Ybg. :)
Znači njima je stresno, a tebi nije pa ajde da te štipa za oči i smrdi ti?!
Po sistemu što tebi da bude bolje? Viđao sam situacije gde su u prostoriji sedeli svi pušači, koji su se baš zbog pomenutog štipanja za oči dogovrili da ne puše u toj prostoriji gde se radi.

Ako ne može lepim, onda uzmeš veći čekić. :)

bojan p:
Znači njima je stresno, a tebi nije pa ajde da te štipa za oči i smrdi ti?!
Po sistemu što tebi da bude bolje? Viđao sam situacije gde su u prostoriji sedeli svi pušači, koji su se baš zbog pomenutog štipanja za oči dogovrili da ne puše u toj prostoriji gde se radi.

Ako ne može lepim, onda uzmeš veći čekić. :)

:cry: nema nama pomoći.....

u prošlim prostorijama je barem bilo prozora (jeste da me boleo vrat od promaje a i leđa ponekad), ovde NEMA. Najgore je kad su svi pristuni ,a nastane - heh, neki stres :) SVI zapale isotvremeno i ne gase :mrgreen:

Smislila sam način, treba samo prilagoditi TO i patentirati i... i da počne proizvodnja....i onda uvesti u kompaniju u kojoj sam sada....ahahaha...solomonsko rešenje, ali jedino što ću da se načekam :lol:
E, nije ovo tema da vam Beti qqa :arrow: back to topic.

Betty:
e, ali samo još ovo: bojane, reci KAKO su se dogovorili, kako su USPELI da se dogovore? :) Kod mene nas više od pola ne puši ali najvažniji ljudi puše....i onda ne smemo da se bunimo.
Posle jednog produženog radnog dana kada su svi poluotrovani izašli napolje i umalo se nisu pogušili od vazduha u kome ima i nešto kisoenika, lako je bilo da se dogovore. Posle toga bilo je nekih izleta tu i tamo, ali u suštini oni nisu više pušili tu gde rade. Doduše bilo je ukupno pet osoba, tako da nije ni bio veliki problem da se dogovore.

Ovo je nečuveno :twisted:

Preselili smo se u nove prostorije (renovirane) i bio je dogovor da se poštuje pravilo da se NE PUŠI.

Prvih 7 dana jedna seljanak je svakog jutra dolazila i palila cigaretu (a neko, ponekad bogami i ja, je grmeo na nju jel debil pa da ne može da se drži dogovora :) ) .

Onda su se ona i sekretarica urotile pa počele da puše dok nes stignu u redakciju nepušači (kojih je btw. VIŠE nego pušača :idea: ).
Danas kada sam ušla - svi puše (troje) :shock:

ps. dozvoljeno je pušenje u urednicinoj prostoriji + ispred redakcije je fantastičan foaje sa mekanim crnim udobnim trosedima sa jastucima i sa narandžastim zidovima - ODMAH ispred vrata redakcije, nije preko sveta!

Teško im da izađu? :?

Ja pitala š'a je bre ovo, opet šenje-pu...uputili me na obaveštenje nalepljeno na orman o kaznama i visinama (do 50.000 din, nadležno Minstarstvo rada i zdravlja, bila vredna i pročitala :) ).
Cela fora je u tome da ne sme da se puši tamo gde ima ZNAK zabranjenog pušenja.
A ovde - NEMA.

Jel možete da verujete? Može im se, niko im ništa ne može, jer nisu zalepili znak :shock: Kumljenje, molbe, insistiranje na poštovanju dogovora ne vredi jer je i šefica pušač i naziva nas (mene!) bezdušnima
(bila sam taka i dok sa pušila :lol: Šalim se, ja sam i proletos kad je krenulo tosa nepušenjem a ja još bila pušač UREDNO izlazila kad sam htela da zapalim! Samo sam ja izlazila, doduše :roll: ).

Smejte se, ali ja STVARNO mislim da mi ugrožavaju zdravlje ovim! I da nemaju pravo na to..

Back