Sitni događaji iz prošlosti sprječavaju me da živim sretan život !

"velika dobricina" u smislu "naivan"? Ne shvatam te. To onda nije nemoralno, ali je sigurno nenormalno, a ti si reko da nisi radio nenormalne stvari.
Otici sa djedom na kafu je i moralno i normalno, ali nije bas nesto sto vecina radi, a kajes li se ti sto si to uradio samo zato sto vecina to ne radi? Takvo kajanje je nemoralno kajanje. Tj. to nije kajanje moralne osobe.

Inace, kad se kajes za nesto (bilo sto), onda to treba da prestane da ti smeta, jer si se pokajao, sto znaci da si se promijenio, a vrijeme ne mozes (valjda) vratiti, tako da nije normalno (pozeljno) da se neko osjeca neprijatno zbog necega sto je bilo. (tj. da u sadasnjosti da ima taj osjecaj neprijatnosti, tj. necega nalik na nervozu zbog necega sto je bilo).

"velika dobricina" u smislu "naivan"? Ne shvatam te. To onda nije nemoralno, ali je sigurno nenormalno, a ti si reko da nisi radio nenormalne stvari.
Otici sa djedom na kafu je i moralno i normalno, ali nije bas nesto sto vecina radi, a kajes li se ti sto si to uradio samo zato sto vecina to ne radi? Takvo kajanje je nemoralno kajanje. Tj. to nije kajanje moralne osobe.

Inace, kad se kajes za nesto (bilo sto), onda to treba da prestane da ti smeta, jer si se pokajao, sto znaci da si se promijenio, a vrijeme ne mozes (valjda) vratiti, tako da nije normalno (pozeljno) da se neko osjeca neprijatno zbog necega sto je bilo. (tj. da u sadasnjosti da ima taj osjecaj neprijatnosti, tj. necega nalik na nervozu zbog necega sto je bilo).[/QUOTE

Da, u smislu tom da sam dobrica bio.Radio sam nesto sto vecina ne radi i sada se kajem zbog toga.

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim on je odjednom postao IN pa se kaje sto nije posta tako "moderan" od prvih bebecih koraka.....:lol::roll:

A i kompleksi ga ubise posto je sada "IN" i u "fazonu", a proslost ima tako "nemodernu". Pogotovo ako mu ortaci iz detinjstva danas kazu : " A ti si vodio babu u ambulantu":lol:

Cist kompleksas...............:think:

Jesam kompleksas ali ne zelim to biti

otkud ti znas sta su drugi tinejdzeri radili, ako su i oni imali svoje tajne. :lol:

- - - - - - - - - -

Pa smatram, ali danas mi te stvari smjesne, evo npr da ti pokazem o cemu se radi.Zamisli situaciju da odes sa dedom na kafu hahahah, e to ja nisam radio vec samo ti primjer kazem.Ali radio sam slicne stvari, dakle moralne su i normalne ali cudne jbte.

a zamisli da si bio babojebac. :lol:

Back