Sistematski pregled bez nekog povoda - gde obaviti ?

cikcak

Primećen član
Poruka
698
Ako nije protiv pravila, postavio bih pitanje

Gde je dobro obaviti neki opšti sistematski pregled , onako preventivno ?
Koliko sam čuo posredno, državni domovi zdravlja i klinike nisu najbolja adresa zbog beskonačnih rokova zakazivanja.

Imam 34 godine i nisam odavno bio na sistematskom, a i nisam neki ljubitelj onog bolničkog mirisa, kao ni igala :zima2:
Interesuje me pregled sa snimanjem (ultrazvuk abdomena i slične metode)
da se vidi da nema stvaranja kamenca jer sam čuo da se to u "ovim godinama" već može primetiti ako ima.

Je l to znaci da hoces privatno? Ja sam bas skoro gledala cene, pa evo ti sa sajta jedne od privatnih, cisto informativno..

SISTEMATSKI PREGLEDI ZA POJEDINCE

Tokom cele godine po cenama nižim do 50% u odnosu na redovni cenovnik usluga u Domu zdravlja *** možete obaviti sistematski pregled.
Predlažemo Vam jedan od četiri ponuđena paketa usluga.
Svi pregledi iz svakog od navedenih paketa usluga mogu se obaviti u samo jednom danu.

Osnovni paket:

- opšti internistički-kardiološki pregled sa EKG-om
- laboratorijske analize, (krvna slika,sedimentacija,pregled urina,šeder,holesterol,HDL,LDL,trigliceridi,
bilirubin ukupni i direktni,AST,ALT ,gvožđe)
- kompletan ginekološki pregled (pregled, UZ, kolposkopija, Papanicolau test, vaginalni sekret)

cena osnovnog paketa: 7300 din za dame, 3300 din za gospodu

Prošireni paket:

- opšti internistički-kardiološki pregled sa EKG-om
- laboratorijske analize, (krvna slika,sedimentacija,pregled urina,šeder,holesterol,HDL,LDL,trigliceridi,
- kompletan ginekološki pregled (pregled, UZ, kolposkopija, Papanicolau test, vaginalni sekret)
- ultrazvučni pregled dojki (za dame)
- ultrazvučni pregled abdomena (za gospodu)

cena proširenog paketa: 8900 din za dame, 4900 din za gospodu

Senior paket:

- opšti internistički pregled sa EKG-om
- kompletan ginekološki pregled (pregled, UZ, kolposkopija, Papanicolau test, vaginalni sekret) pregled dojki ( hirurg) za dame
- ultrazvučni pregled dojke (za dame)
- pregled ultrazvukom abdominalnih organa
- pregled urologa (za gospodu)
- PSA i Free PSA (za gospodu)

cena senior paketa: 12100 za dame, 7800 za gospodu

PAKET PLUS :

- opšti internistički pregled sa EKG-om
- bilirubin ukupni i direktni,AST,ALT ,gvožđe)
- pregled specijaliste za uvo, grlo i nos
- pregled oftalmologa-očnog lekara
- spirometrija (kapacitet pluda)
- pregled ultrazvukom abdominalnih organa
- pregled dojki ( hirurg) za dame
- ultrazvučni pregled dojke (za dame)
- pregled urologa za gospodu
- PSA+free PSA ( za gospodu)

cena PAKETA PLUS : 16300 za dame, 12000 za gospodu

Sistematski pregled počinje uzimanjem uzoraka za laboratorijske analize u prepodnevnim satima ,a preostali specijalistički pregledi obavljaju popodnevnom satima u vreme koje zajednički definišemo .
Sistematski pregled možete zakazati svakoga dana pozivom na telefon Call centra ***
Cenovnik se primenjuje od 01.08.2011.

Ako nije protiv pravila, postavio bih pitanje

Gde je dobro obaviti neki opšti sistematski pregled , onako preventivno ?
Koliko sam čuo posredno, državni domovi zdravlja i klinike nisu najbolja adresa zbog beskonačnih rokova zakazivanja.

Imam 34 godine i nisam odavno bio na sistematskom, a i nisam neki ljubitelj onog bolničkog mirisa, kao ni igala :zima2:
Interesuje me pregled sa snimanjem (ultrazvuk abdomena i slične metode)
da se vidi da nema stvaranja kamenca jer sam čuo da se to u "ovim godinama" već može primetiti ako ima.

Покушај и код свог одабраног лекара у Дому Здравља. ;)
Објасни му шта желиш и верујем да ће ти изаћи у сусрет. Наравно, да ли ћеш моћи да урадиш УЗ, то зависи од опремљености ДЗ.

@Tallulah: hvala za predlog.

@Sofija: hvala i tebi, ali sumnjam da od doma zdravlja (gde ja pripadam) ima koristi. Vidim da si moderatorka , i da si mi zaključala onu drugu temu umesto da je brisanjem neozbiljnih i vulgarrnih poruka usmeriš u pravu i iskrenu diskusiju. Za tebe jedno offtopic pitanje: ima li na ovom podforumu stvarno lekara ili stručnjaka srodnih toj oblasti od kojih se mogu očekivati korisni odgovori ?

Ima li koristi od sistematskog na kojem bih "preskočio" vađenje krvi ? Bar ono iz vene, a ono gde se ubode prst mogu da podnesem.

Тема је закључана јер није за овај ПДФ. ;)
Др које специјалности ти треба?
Нема вајде ако не извадиш крв али за неке баналније анализе је доста и крв из прста. Међутим, ако желиш да ти се одраде комплетна крвна слика и биохемија, онда мора из вене.

Тема је закључана јер није за овај ПДФ. ;)
Др које специјалности ти треба?
Нема вајде ако не извадиш крв али за неке баналније анализе је доста и крв из прста. Међутим, ако желиш да ти се одраде комплетна крвна слика и биохемија, онда мора из вене.
A što je onda ne premesti negde , ženska glavo !? :deda:
Zar nije svačija erotska fantazija da u nekoj ordinaciji naiđe na sexy doktorku i da se tamo... nešto dogodi kada se skine do pola :zstidljivko:
Pretpstavljam da i lekari, prezasićeni mnoštvom starih i stvarno bolesnih ljudi, ponekad u mašti "vrše pregled" nad idealnim pacijentom ?
Ja na primer maštam kako sam u nekoj bolnici (pu pu daleko bilo) , i tamo dođe mlada sestrica ili doktorka i ... i tako dalje.:zblesav:

Koje specijalnosti ? ... Psihijatar ! ... Ma ne pitam zbog specifične potrebe, već me zanima da li na podforumu Zdravlje ima pravih medicinara, jer ako ima to onda znači da ima i smisla postavljati neka pitanja, u suprotnom se šanse za korisne odgovore značajno smanjuju. A imao bih konkretna pitanja na razne teme.
Evo recimo na ovu temu bi idealan odgovor bio: "ja sam doktor-ka u xy klinici , preporučujem ti da sistematski obaviš kod nas/u xxxx , oni su/mi smo bolji izbor od drugih zato što _____ "

Mora iz vene... Jaoj bre!

Нема проблема, пребаци ћу ти тему на пдф Љубав и секс. ;)
Има на овом пдф-у доктора- Глорина, pikax, VesnaKS, моја маленкост. :)
Све што знамо, помажемо у писменој форми.
Не могу да ти кажем где да обавиш систематски преглед јер би то било рекламирање неке посебне установе.
То мораш сам да одабереш.:)

Hvala za prebacivanje, očekujem da svi vi doktori koje si navela uzmete učešća u toj temi :)
Kad smo već kod toga, baš ti si doktorka !?! Pa što se označavaš sa crnom mačkom, zloslutnice ?! ;)
To što kažeš da ne možeš da mi konkretno daš preporuku je malo kontradiktorno tvojoj profesijonalnoj dužnosti da pomogneš ubogom (kašljuc, kašljuc, jaoj umireeem...)

Back