Sirup koji čisti pluća pušača

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
383.320
Sirup napravljen od kurkume, đumbira i luka pomoći će vam da očisite svoja pluća od nikotina, katrana i zagađenja, na sasvim prirodan način.

Ovaj sirup, koji lako možete napraviti i sami, odlepiće sve mikročestite od plućnog tkiva. Preporučljivo je da ga piju i nepušači, koji su, nažalost, često pasivni pušači. Možete ga davati i deci, počevši od predškolskog uzrasta.Postoje mnoge biljke koje pomažu čišćenje pluća, utiču na izbacivanje sekreta i ujedno olakšavaju disanje. Za decu su odlični domaći sirup od lovora i žalfije, banana i med za prestanak kašlja, biljke poput divizme, lista bokvice, korena sladića, čaja od podbela, koji odlepljuju šlajm, deluju antimikrobno i protivupano, oblažu sluzokožu i olakšavaju iskašljavanje.

U kineskoj medicini za jačanje pluća od davnina se koristi kodriceps gljiva. Ona pozitivno utiče na disajni kapacitet i zdravlje alveola.

Za pušačka pluća puna toksina potreban je koktel koji snažno čisti pluća i deluje antikancerogeno. Pravi se od kurkume, đumbira, luka i limuna.
Đumbir čisti pluća, jača imunitet i ima snažno antikancegoreno dejstvo. Kurkuma sprečava nastanak i razvoj bolesti pluća i bronhija.
Beli luk je prirodni antibiotik, sadrži alicin koji sprečava infekcije disajnih puteva, dok crni luk eliminiše suvišnu sluz u plućima i olakšava kašalj.

Recept:

4 centimetra korena đumbira
1 beli luk
2 srednje glavice crnog luka
2 kafene kašičice kurkume u prahu
nekoliko kolutova limuna i sok od pola limuna
1 litar vode

Priprema:
Đumbir oljuštite i iseckajte. Beli luk razdvojte na čenove i oljuštite. Crni luk sitno iseckajte. Ova tri sastojka stavite u šerpu i prelijte vodom. Kada voda proključa dodajte kurkumu i kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Sirup sklonite sa vatre da se malo prohladi, procedite u staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali i dodate kolutove limunova.Sirup se pije deset dana po jednu supenu kašike ujutru. Već nakon trećeg dana osetićete blagotvorno dejstvo ovog sirupa i počećete da iskašljavate šlajm. Ako želite, ovaj sirup možete zasladiti medom (oko 400gr).

Jel moze neko da mi objansi mehanizam dejstva tih čajeva "čistača pluća"?
Ali ozbiljno.
Prosto je, evo da ti objasnim

Zdrava pluća su levo, a pluća pušača desno.

Ako si pušač ti samo popiješ čaj od crnog luka, i tvoja pluća desno postanu kao ova levo.

1728922521663.png

Jel moze neko da mi objansi mehanizam dejstva tih čajeva "čistača pluća"?
Ali ozbiljno.
Jesi li nekada nad serpom caja pokriven peskirom isparavao nos i sinuse,ako nisi pitaj nekoga ko ima problema sa sinusima i sa astmom,da je to najbolje za prociscavanje i sinusa i bronhija,ali da ne bi kuvao vece kolicine caja onda skuvas litru caja od luka i pijes dok je topao i on ti cisti bronhije,bolje nego bilo koji sirup.Jel znas kako sirup cisti bronhije?

Inhalacija se obavlja vodenom parom, po mogucstvu od slane vode.
I ona utiče samo na gornje disajne puteve.
U pluća ne dopire - ne daj Bože da dopire voda jer bi bilo jako zaiebano.

Za brzi oporavak od plucnih bolesti je bitno piti dosta tečnosti jer se tako rastvara gusti sekret, i to je to.
Nebitno je da li je čaj od ovoga ili onoga.
Čak je i bolje piti običnu, mlaku vodu, nego čaj, jer čajevi su svi manje ili vise diuretici.

Prosto je, evo da ti objasnim

Zdrava pluća su levo, a pluća pušača desno.

Ako si pušač ti samo popiješ čaj od crnog luka, i tvoja pluća desno postanu kao ova levo.

Pogledajte prilog 1625686
oćeš šipak
uništene stanice se ne mogu regenerisati a tamo gde ne stiže kiseonik nastaje kancer
mislim postoji mogućnost da nastane ali znaš kako se kaže

nisu svi Hrvati ustaše ali su sve ustaše Hrvati
tako i kancer pluća
neće svi Pušači dobiti kancer ali kancer pluća dobijaju uglavnom Pušači

Meni nije jasno kako nešto što ode u želudac opere pluća al ajde.
Mi ljudi smo skloni traženju prečica i da jednim čajem ili pilulicom rješimo problem.

Treba mi vaša pomoć da ostavim cigarete ako ste pri volji.

Idem na intenzivnu kemoterapiju 5 mjeseci jer imam stage 3 cancer. Ostale još 2 terapije. Doktor kaže da je fasciniran kako izgledam isto kao i prije terapije i koliko dobro radi. Apsolutno sve radim ko prije.
Neki dodju nakon prve terapije u kolicima jer ne mogu da hodaju koliko ih obori.
Kad mu kažem da pušim kutiju cigara on prasne u smjeh. Misim da mi ne vjeruje😅

Nemojte molim vas suditi. Recimo da sam luda i mazohista. Ne znam zašto to radim. Smrti se ne bojim ali treba da se uozbiljim i ostavim cigare jer imam još obaveza da se nadjem nekim dragim stvorenjima.
Ovaj cancer nije uopšte najteži dio mog života. Ni blizu. Možda me život smorio pa ne marim.

Back