"Siromastvo je zarazna bolest"

Tasker

Zainteresovan član
Poruka
282
Jedne veceri,ne tako davno ,u Keniji,Mombasa,moj prijatelj mi rece ovu frazu koja me zacudi.
Sedim sa Nemicom u baru na plazi, koja je siromasna,kupujem joj cigare i placam pice,i slusam njenu " tragediju zivota"

Prijatelj,afikanac,inace bogatas shef policije,me pozove na stranu i rece ovu frazu gore.
Malo mi bilo smesno,ali on rece da je to verovanje africko i da bezim odma.
I stvarno je da kad vide siromasnog afrikanci ga ubiju od batina jer je "zarazan".
Sad ovo je prva faza teme...

Plasim se da moji "primitivni" prijatelji afrikanci su opet imali pravo.

Pecinski da,ali mi civilizovani smo jos gori.
Ne upotrebljavamo ruzne reci,ali delom koljemo.
Za one koji zive uvek na istom nivou iliti klasi,ovo ne razumeju.
Onaj koji je bío dobrostojeci i postao siromasan ili samo manje od pre,sto nije retko danasdan,da vidis beganje familije i prijatelja koji su to do juce ljubili d...I koji su mnogo dobili of tebe.
Postao si opasno zarazan,bolestan ..
Oni su sada,posle 25 g. dobrostojeci,a ti nisi...ne volete vide,ne postuju te vide...
Stava i uzast.
U mom slucaju ja sam njih zarazila bogatsvom...moje siromastvo obozavam.

Rekla ih da imamo strasan strah od onih koji imaju manje od nas u materijalnom smislu!
Bili oni nasi prijatelji,braca i seste u momentu ih ne poznajemo vise iz straha da ce da nas pitaju za pomoc i ugroze nase blagostanje.
KO je krvnik a KO zrtva:per:

Recimo ovako....da svako dobije tacno ono sto je zasluzio...

Prica o tome da je siromastvo zarazno, direktno je vezana za duhovni status. Oni koji zure da odskoce na lestvici bogatstva apsolutno nisu merodavni da daju savete, a ni neka pravila, jer je prevelika ambicija bolest....

Postavili ste dosta pitanja... Vratiću se na naslov: jeste zarazna bolest! Ako se OSEĆAMO siromašnim - tako će nam i biti....ako se osećamo bogatim - tako će nam biti... mislim da treba reći i ovo: ako se SAosećamo sa siromašnim, tako će nam biti... zakonomernost je jednostavna: ono što osećamo - to stvaramo, kao što stvaramo i celokupnu svoju realnost. U pravu su Vaši prijatelji Kenijci što veruju u to što veruju...

Ima ona kletva narodna "dabogda imao, pa nemao"...kažu da nema strašnije (kletve).
A čula sam i onu "najgore je kad imaš, al' ne umeš"...
A narod je takav, nažalost, ne voli 'gubitnike'. U manjini su oni koji su svesni da se to može desiti svakome. Život se začas preokrene, nekad našom greškom, nekad spletom okolnosti. Treba to uvek imati u vidu.

Back