Šiptari u Srbiji na TV

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da su civilizovani - nisu, ali da ni mi nismo daleko - nismo.

U pravu si ...samo postoji par razlika : kod nas svako moze bez posledica da slobodno iznosi svoje misljenje i najveca posledica po njega moze biti moralna i politicka osuda, dok 'ajd da neko nas posle javnog nastupa slobodno proseta u Pristini, Zagrebu i Sarajevu !
Drugi nas problem je u tome sto su nam je CIA i MI 6 uvalili ovakvu demopkratiju preko "demokrata" i na celo Srbije doveli nesrbe koje zabole za velicinu drzave i dok svi okolo razvijaju nacionalizam i bore se za teritoriju, samo se mi glupiramo sa pravom demokratijom i idemo stazama kurda !

Poslednja izmena:
Da su civilizovani - nisu, ali da ni mi nismo daleko - nismo.

Kada smo vec kod civilizovanosti - u Evropi postoji demokratija samo u privredi, tj trziste kroz konkurenciju regulise polozaj svakoga ko se necim bavi i tu im skidam kapu ! U vezi svega ostalog je Evropa daleko od demokratije, ali dovoljan standard cini gradjane nezainteresovanim za detalje ! Zato je tamo "demokratski" da se Haradinaj oslobodi novcem zaradjenim od droge i sl.

U pravu si ...samo postoji par razlika : kod nas svako moze bez posledica da slobodno iznosi voje misljenje i najveca posledica po nejga moze biti moralna i politicka osuda, dok 'ajd da neko nas posle javnog nastupa slobodno proseta u Pristini, Zagrebu i Sarajevu

Pa dobro ako su drugi ne civilizovani zasto moramo i mi biti ne civilizovani.
Inace upoznao sam '96 jednog srbina iz Pristine. Pitam ga ja kako vi dole izlazite na kraj sa siptarima. Momak mi mrtav ladan kaze, sta bre, ne smeju da pisnu dole. U redu za hleb u pekari mi srbi samo ih odgurnemo i stanemo prvi u red. Nesmeju da se bune jer znaju da ih cekaju batine. E vidis, sada su se stvari promenile i siptari su dole vecina i maltretiraju srbe kao sto su srbi njih maltretirali do '99 godine. Niko srbe nije oterao sa kosova vec su otisli sami jer su znali da ce albanci da im se svete. Ti kad vodis neki okrutan i krvav rat kao sto je bio rat u hrvatskoj, bosni ili na kosovu, moras da znas da u tom ratu MORAS DA POBEDIS. Ako ne pobedis moras da se selis sa tog podrucija jer ako si ti nekog ubijao i klao moras biti svestan da ce uslediti osveta i da ce neko tebe ubiti ako ostanes tu.

9:50 na onoj tv92 gostuje siptarski politicar, valjda, i propagira nezavisnost kosova.

da li je to protivustavna propaganda i treba li policija da spreci protivustavno delovanje, i sto ih ne strpa malo na hladjenje.

treba zauzeti odgovarajuci stav, bice toga sve vise.

nisam gledao tu emisiju niti znam o kome je rec, ali b92 opet pokazuje da je prava i objektivna televizija jer pokazuje i drugu stranu, daje jos sansu da se i ona cuje,
a ne da polupismeni svet iznosi jedne te iste stavove samo na osnovu RTS-a i onoga sto kazu radikali i DSS,
treba upoznati i ''neprijatelja'' i cuti i njegove stavove argumente,

ja kada sam hteo da se obavestim 90-tih o stanju u srbiji slusao sam i strane televizije, jer od nasih medija nisi mogao da cujes da su demonstracije 3 meseca u beogradu 96-97, da su prebijeni studenti na mrtvo, nisi mogao da cujes da si u ratu sa hrvatskom,slovenijom,bosnom nego su to bile teroristicke snage,
kao sto nisi mogao da cujes da je otpor vecinski studencka organizacija koja se bori protiv rezima koji krade izbore vec su ga zvali fashistickom i strano placenickom organizacijom,izdajnickom i t.d

prema tome treba svaciji glas da se cuje, tako nastaje dialog to je ono za sta srbi nikada nisu culi vec su uvek isli silom.

a kad amerika i E.U ide silom onda je to strasno,krsenje ne znam kakvih prava, a mi se pravimo kao da smo sveci.

Inace upoznao sam '96 jednog srbina iz Pristine. Pitam ga ja kako vi dole izlazite na kraj sa siptarima. Momak mi mrtav ladan kaze, sta bre, ne smeju da pisnu dole. U redu za hleb u pekari mi srbi samo ih odgurnemo i stanemo prvi u red. Nesmeju da se bune jer znaju da ih cekaju batine. E vidis, sada su se stvari promenile i siptari su dole vecina i maltretiraju srbe kao sto su srbi njih maltretirali do '99 godine. Niko srbe nije oterao sa kosova vec su otisli sami jer su znali da ce albanci da im se svete. Ti kad vodis neki okrutan i krvav rat kao sto je bio rat u hrvatskoj, bosni ili na kosovu, moras da znas da u tom ratu MORAS DA POBEDIS. Ako ne pobedis moras da se selis sa tog podrucija jer ako si ti nekog ubijao i klao moras biti svestan da ce uslediti osveta i da ce neko tebe ubiti ako ostanes tu.

potpisujem srbi sa kosova su jako bahati, da ne kazem bezobrazni [da li je to nesto u mentalitetu ili sta.. ne znam] ,agresivni su i jako netolerantni, zao mi je ali to je tako,
nazalost nisu svi takvi ali vecina je bila takva a sada svi trpe,

Prvo, ratovi 90-ih su bili nametnuti od spolja zarad Bonstila i ostalih amer-fazona, ako razumes o cemu pricam jer je tema prezvakana da ne razglabamo !
Drugo, to kako su se srbi ponasali par godina u 90-tim si verujem u pravu, mada sumnjam u masovnost takvog ponasanja , sto daje jednu drugu dimenziju tvoje teze. No , bez obzira na to, sa time se slazem sa tobom da je bilo nemoralno to tako da maltretiras slabijeg jer si u datom trenutku jaci !
Ali - zapamti ovo - osim 90-tih , od '45 do tih losih godina po sve na balkanu, siptari su bili ti koji su sistematski ubijali, pljackali, silovali , palili letine srba u sred srpske kolevke, a vatikansko dete Tito ih je stitio od odgovornosti.
Zato nemoj da mi tu trubis srpsku odogvornost za sve zivo u zadnjih 50 god, kada je cinjenica da je vec 50 god na sceni sprovodjenje plana unistavanje srpske drzave svim mogucim sredstvima !

Poslednja izmena:
potpisujem srbi sa kosova su jako bahati, da ne kazem bezobrazni [da li je to nesto u mentalitetu ili sta.. ne znam] ,agresivni su i jako netolerantni, zao mi je ali to je tako,

Error, samo jedna paralela : kada su tako bahati, kako to da ih tako malo osta a imali su vlast u svojoj sopstvenoj zemlji ? Pored toga policijski izvestaji od 50-te do 90- te beleza na svakih 100 maltretirabnja srba od strane siptara, samo jedno maltretiranje siptara !
Problem nas je sto smo bili glupi i verovali i podrzavali bratstvo -jedinstvo kao dobar recept za dobrosusetske odnose i prevazilazenje istorijskih sukoba, a ostali su za to vreme spremali raspad SFRJ na stetu Srbije !

A ovo "prema tome treba svaciji glas da se cuje, tako nastaje dialog to je ono za sta srbi nikada nisu culi vec su uvek isli silom." ...pa idi ovaj princip prvo postavi u Zagreb i Pristinu , te prestonice postovaoca evropske demokratije, pa onda kada tamo bude na nasem nivou, i ja cu se sloziti sa tobom !

Poslednja izmena:

Error, samo jedna paralela : kada su tako bahati, kako to da ih tako malo osta a imali su vlast u svojoj sopstvenoj zemlji ? Pored toga policijski izvestaji od 50-te do 90- te beleza na svakih 100 maltretirabnja srba od strane siptara, samo jedno maltretiranje siptara !
Problem nas je sto smo bili glupi i verovali i podrzavali bratstvo -jedinstvo kao dobar recept za dobrosusetdke odnose i prevazolazenej istorijskih sukoba, a ostali su za to vreme spremali raspad SFRJ na stetu Srbije !

A ovo "prema tome treba svaciji glas da se cuje, tako nastaje dialog to je ono za sta srbi nikada nisu culi vec su uvek isli silom." ...pa idi ovaj princip prvo postavi u Zagreb i Pristinu , te prestonice postovaoca evropske demokratije, pa onda kada tamo bude na nasem nivou, i ja cu se sloziti sa tobom !

znaci treba da se zatvorimo da nepustamo nikoga i nista na televiziju u medije i da slusamo samo ono sto nam kostunica, toma ajde i tadic sazvacu?

nije maltretiranje samo ono sto izadje u novine, srbi su svuda bili na polozajima i zaposljavali su svoje drzali se zajedno od sebe pravili elitu a na njih gledali kao na nizu rasu, [nazalost i albanci su zatvoreni takva im je kultura ali to neopravdava ponaalje srba koji su bili bog i batina i nisu se trudili da premoste taj jaz medju njima, nisu pokazali trunku ljudskosti vec su se ponasali kao i uvek bahato]

to da su silovali,pljackali jer toga nema u beogradu? ako su albanci bili siromasniji to ti je kao i u americi kada neko nesto ukrade siluje prva aluzija im je na ''crncugu'' jer su oni cesci.

i to da li je silovao albanac ili srbin to je nevazno taj nije silovao zbog toga, nemoj mi reci da je radio to po necijem nalogu, to mi vise zvuci na propagndu koju je stvarao milosevicev rezim da bi se digao narod koji je bio slep i slusao samo RTS.

Poslednja izmena:
Svako ima pravo da se bori za neku ideju na miran i demokratski nacin i ne mozes coveka uhapsiti sve dok ne uzme oruzje i pocne za tu ideju da se bori oruzjem. Tako npr. u Spaniji imas tv stanice i novine koje se otvoreno zalazu za nezavisnost Baskije i Katalonije. Imaju svoje lokalne frekvencije, propagiraju svoju politiku i niko u spaniji ih ne dira.

a to se ne primenjuje za Srbe u srpskoj provinciji to jest Kosovu

znaci treba da se zatvorimo da nepustamo nikoga i nista na televiziju u medije i da slusamo samo ono sto nam kostunica, toma ajde i tadic sazvacu?

nije maltretiranje samo ono sto izadje u novine, srbi su svuda bili na polozajima i zaposljavali su svoje drzali se zajedno od sebe pravili elitu a na njih gledali kao na nizu rasu, [nazalost i albanci su zatvoreni takva im je kultura ali to neopravdava ponaalje srba koji su bili bog i batina i nisu se trudili da premoste taj jaz medju njima, nisu pokazali trunku ljudskosti vec su se ponasali kao i uvek bahato]

to da su silovali,pljackali jer toga nema u beogradu? ako su albanci bili siromasniji to ti je kao i u americi kada neko nesto ukrade siluje prva aluzija im je na ''crncugu'' jer su oni cesci.

i to da li je silovao albanac ili srbin to je nevazno taj nije silovao zbog toga, nemoj mi reci da je radio to po necijem nalogu, to mi vise zvuci na propagndu koju je stvarao milosevicev rezim da bi se digao narod koji je bio slep i slusao samo RTS.

...." jer toga nema u beogradu?."... .. da , ima i u Bg i u svim gradovima sveta, ali od strane bolesnih umova , a ovo o cemu je tema je na drugim osnovama i imalo je za cilj sistematsko iseljavanje srba sa KiM i to je trajalo 50 god i iskljucivo od strane siptara u odnosu 100 : 1 ! Srbi su bili samo fore radi na f-jama i to oni koji nisu remetili taj vatikansko - titoisticki projekat, a o Milisevicu se tek moze pricati zasto je bas sve radio onako kako je odgovaralo amerima da biu bilo danas kako jeste ! Za tvoju informaciju , a verujem da znas, Sloba je mnooogo cesto pre nego je ovde postao sto je bio, isao u Ameriku , tako da je i on na "black" listi unistivaca drzave Srbije !

Poslednja izmena:
"...i to da li je silovao albanac ili srbin to je nevazno taj nije silovao zbog toga, nemoj mi reci da je radio to po necijem nalogu, "....

Silovanje je cin bolesnog uma , a siptari jesu silovali u tom vremenu o kome pricamo iz dva razloga : prvi su bolesni umovi kojih na zalost ima u svim narodima i to nema veze sa ovim o cemu pisemo, a drugi je upravo po nepisanom nalogu u svrhu kao sto je i paljenje letina, prebijanje, ubijanje, silovanje flasom (slucaj Dj. Martinovic),...dakle progon i isterivanje srba sa KiM !

Poslednja izmena:

Back