Sintetičko ulje u starije automobile?

Зато ја не извољевам него у сервису питам све шта ми пада на памет.
Они морају да знају.

Не питам за течност за брисаче. Све остало - сервис.
Тако је најбоље. Тражити од њих да се изјасне јер они гарантују да ће возило бити исправно.

U servisu preporučuju bure koje su kupili. Recimo bure košta 35.000 din a oni na zamenama zarade 150.000 din.

Ja kada sam otkrio mobil pre 20 god. Posle su mi u ovlašćenom sipali kastrol jbg iako je mobil prva ugradnja.
Trgovce ništa ne pitam sem ako je neko sa foruma 🥰
Kupi bure pa menjaj trajat će ti bar 100 godina sa kilometrima koje vozis .. ima I bolja varijanta direkt iz cisterne 5000l tad je jos jeftinije 😅

Ja pre neki dan platio mobil 1 za ladu 5 litara polusintetike 3200 din champion filter ulja imao. Za svoj auto sam uzeo 4l 5w40 za 3600 din. I još manov filter ulja 800 din.

I kažem aj da zamenim kaaad u beoladi ženi nabili imbus nisam mogao da odvenem. Onda shvatim da kada su mi prošle godine obili garažu - da su maznuli i ključ za filter ulja😡 U servisu 2000 din zamena i stavili normalan čep.

Ne isplati se jer ne dobijas nista, u starije automobile polusintetika ili mineralno sem ako ima turbina onda obavezno sintetika.
Kod mene je sa turbinom ali mi je sintetitku zbog starosti i predjenih km cugao bas!
Zamenio turbinu ali i dalje je pio sintetiku.
Kada sam uso polusintetiku 10 w 40 smanjila se potrosnja ulja.E sad verovatno i polusintika utice nesto lose al jbg manje pije.P.s moje iskustvo.

Боље и новије може, слабије од прописаног никако.
Најсигурније је тачно се држати прописаног.

Уосталом, када се купује, на лицу места питати. Продавац ће знати јер има много веће искуство од нас.
Prodavci gledaju samo da prodaju i rade kako vetar duva.Razliciti su pogledi na ulja .Moj majstor kaze da ako je auto puno presao gusce ulje dok drugi kaze redje.Ne bi im bog u kraj stao.

Mehanicari kazu kad je auto pola miliona km da moze polusintetitika.
Meni sintetiku pio ko lud jer je star auto i puno presao.
To jeste istina, mada ako je auto dobro održavan i ako sve dihtuje, ne bi trebalo da bude problema sa sintetičkim.

E sad ako pušta na sve strane, mineralno će manje da sagoreva ali će i lošije da podmazuje na nekim temperaturama, time još više pogoršava dihtovanje.

Back