mario80
Stara legenda
- Poruka
- 82.796
Samo se ti igraj sa lampicom ulja mene to ne zanima. Kod mene je uvek auto koji ne troši gram ulja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Тако је најбоље. Тражити од њих да се изјасне јер они гарантују да ће возило бити исправно.Зато ја не извољевам него у сервису питам све шта ми пада на памет.
Они морају да знају.
Не питам за течност за брисаче. Све остало - сервис.
Ne igram se ja ulje ne dosipam stoji koliko treba ..Samo kažem da to o čemu pricas nema veze sa vezom .. Razlika od max do min je u najgore slucaju 1l a gubitkom 1l motor neće ostati bez ulja ali je naravno upozorenje da je nivo ulja na minSamo se ti igraj sa lampicom ulja mene to ne zanima. Kod mene je uvek auto koji ne troši gram ulja.
Kupi bure pa menjaj trajat će ti bar 100 godina sa kilometrima koje vozis .. ima I bolja varijanta direkt iz cisterne 5000l tad je jos jeftinijeU servisu preporučuju bure koje su kupili. Recimo bure košta 35.000 din a oni na zamenama zarade 150.000 din.
Ja kada sam otkrio mobil pre 20 god. Posle su mi u ovlašćenom sipali kastrol jbg iako je mobil prva ugradnja.
Trgovce ništa ne pitam sem ako je neko sa foruma![]()
Zar dotle dosloMa jok uzećemo ovu sintetiku 2x5l za 7000 din taman će biti za dosipanje ako zatreba.
Gubiš jer vrlo lako može doći do povećane potros je ulja.Ne isplati se jer ne dobijas nista, u starije automobile polusintetika ili mineralno sem ako ima turbina onda obavezno sintetika.
Sintetika nema sta da trazi u starije atmo motore.Gubiš jer vrlo lako može doći do povećane potros je ulja.
Korado je imao turbo-kompresor ja pricam o atmosferskim motorima.Ima još kako ja sam corrada koji je prešao preko 300kkm vozio samo na ful sintetiku.
Kod mene je sa turbinom ali mi je sintetitku zbog starosti i predjenih km cugao bas!Ne isplati se jer ne dobijas nista, u starije automobile polusintetika ili mineralno sem ako ima turbina onda obavezno sintetika.
Mehanicari kazu kad je auto pola miliona km da moze polusintetitika.Sintetičko ulje stavljaš samo dok voliš svoj auto.
Kad prestaneš da ga voliš i boli te stojko, onda stavljaš polusintetiku i mineralno.
Prodavci gledaju samo da prodaju i rade kako vetar duva.Razliciti su pogledi na ulja .Moj majstor kaze da ako je auto puno presao gusce ulje dok drugi kaze redje.Ne bi im bog u kraj stao.Боље и новије може, слабије од прописаног никако.
Најсигурније је тачно се држати прописаног.
Уосталом, када се купује, на лицу места питати. Продавац ће знати јер има много веће искуство од нас.
To jeste istina, mada ako je auto dobro održavan i ako sve dihtuje, ne bi trebalo da bude problema sa sintetičkim.Mehanicari kazu kad je auto pola miliona km da moze polusintetitika.
Meni sintetiku pio ko lud jer je star auto i puno presao.