Синови Марса и Венерине кћери

Знам ..знам да је та прича о мушкарцима са Марса и женама са Венере прежвакана али..има логике. Ако знате да је Венера (други камен од сунца) најсличнија планети Земљи (трећи камен од сунца) и сматрају сестром планете Земље и најтоплија је планета сунчевог система( личи на жену ?) ..а Марс се налази са друге стране Земље (четврти камен од сунца ) и хладнија је планета (личи на мушкарца ?). ..Могло је да се деси истресање некаквих честица живота са ове две планете (оне се стално врте и потресају) на суседну им планету Земљу и ту се зачну кћери Венерине и синови Марса да населе Плаву планету.

Вероватно није тако било , али било би лакше да јесте, објаснило би супротстављеност два пола практично од постанка ( да не спомињем јабуку ).

Овако имамо миленијумска несхватања међу половима.

Нећу сигурно ни ја наћи објашњење нити решење али можемо да причамо о томе ?

Да почнемо са Пепељугом . Једна обична неугледна девојка која чаролијом ( шминка,силикони, секси веш,брендирана гардероба?) очара Принца толико да хода неуморно краљевством од куће до куће тражећи своју Принцезу ..да не залазим у оно ,,живели срећно до краја живота “,стићи ћемо и до тога...

Јел звучи познато ? Савремено ?

Да ли су мушкарци ти због којих жене себе маскирају не би ли их привукле..ја верујем да јесу. Мушкарци који балаве над сликама голишавих силиконских лепотица (не знам да ли виде себе у огледалу) терају жене да праве од себе сличне креатуре не би ли привукле те синове Марса.

Рекло би се тренд овог века, али..сетите се Пепељуге. Није Принц разговарао са њом и упознао њену доброту,душу..бла бла бла..НЕ ! Видео је лепотицу, оњушио и одјурио у потеру за њом.

Још једна трендовска појава.

Велики ( за мој укус превелик) број жена данас маше својом сексуалношћу тако непристојно и вулгарно попут камионџија са постером гологузих лепотица са дуплерице Плејбоја и све то уз усрдну подршку и тапшање по рамену од стране мушкараца (многих или већине,да се оградим) и ту ме сад занима ..Да ли ти исти мушкарци желе заиста такве жене ? Желе,да .Вероватно.Али за шта ?

Да ли их заиста желе крај себе или само под себе ? Да ли их заиста цене и поштују ? Јер ја сам убеђена да никакав однос који се не заснива на поштовању не може да опстане. И све то не би било страшно да тај тренд не даје пример девојчицама које расту у девојке и које ће једног дана да постану жене,можда мајке или учитељице..

Не осуђујем жене, не. Мушкарци су криви.Они постављају стандарде,а жене као интуитивно прилагодљиве просто прате тренд у циљу освајања најбољег(?)примерка.

Да претресемо ово па да идемо даље .

Имаћу помоћ овде @Branimir76 , jel može ?

Реци ми , мислиш ли да је паметнији избор партнера био некад , када су се фамилије питале ? јесу ли биле боље тада жене или су боље умеле ,морале да трпе ?
Bio je sigurniji izbor. Nebitno pametniji ili ne.
A trpeli su i muškarci i žene.

Ne pišem ovde o tebi. Generalno. Možda si ti taj mali procenat koji voli istinu. A možda nisi.

Шала мала Бранимире, пошалица , упадица. А истина , ја јесам истинољубива, тачније..гадљива на лажи. Али то је мој проблем.

Ја рецимо не разумем жене које падају на слатке речи. Посматрала сам жене како се топе јер их мушкарац назива Душо , Мацо...а онда га чујем да се тако обраћа касирки у маркету и комшијској мачки. Мислиимммм стваааарнооооо !!!!!

Ко о чему баба о укурузу а ви о мушко/женским односима :pljus:
Наравно да су обе стране криве
Наравно да су обе стране изманипулисане
Наравно да постоји Синдром пепељуге - преадапритраптираност и преефикасност
Наравно да све генерализујете што наравно није тачно
Одело не чини чивек већ обрнуто
Живимо у времену излога илити на изволте

А у свему овом, наравно што би мој драги гос`н Фројд рекао
криви су мама и тата, који нису поставили моралне постулате на време ,
тако да, јбга, лек и за једне и за друге је психоанализа

Шала мала Бранимире, пошалица , упадица. А истина , ја јесам истинољубива, тачније..гадљива на лажи. Али то је мој проблем.

Ја рецимо не разумем жене које падају на слатке речи. Посматрала сам жене како се топе јер их мушкарац назива Душо , Мацо...а онда га чујем да се тако обраћа касирки у маркету и комшијској мачки. Мислиимммм стваааарнооооо !!!!!
Jedna od laži o kojima sam pisao. Na žalost, ima i gorih.

Ко о чему баба о укурузу а ви о мушко/женским односима :pljus:
Наравно да су обе стране криве
Наравно да су обе стране изманипулисане
Наравно да постоји Синдром пепељуге - преадапритраптираност и преефикасност
Наравно да све генерализујете што наравно није тачно
Одело не чини чивек већ обрнуто
Живимо у времену излога илити на изволте

А у свему овом, наравно што би мој драги гос`н Фројд рекао
криви су мама и тата, који нису поставили моралне постулате на време ,
тако да, јбга, лек и за једне и за друге је психоанализа
Mi volimo da se odnosimo sproću sebe 😁

Да придодам само, лажуњају и једни и други
Истина је увек тешка за прихватање и још тежа за разумевање
а лаж је оно питко, сладуњаво пиће које се на искап испија :cistinaocare:

А зашто ,зашто је тешко ? Свакако је једном сазнамо , чујемо , одболујемо..

Има и то јесте највећи проблем , што ако им промакну овакве ,,ситнице " улете у везу потпуно засновану на лажима.
Problem je što im te sitnice ne promaknu.
Nego se nadaju da će prestati. Da su mala smetnja koju će rešiti. A neće!

Problem je što im te sitnice ne promaknu.
Nego se nadaju da će prestati. Da su mala smetnja koju će rešiti. A neće!

Има истине . А када мушкарац види код девојке пар особина или навика које му се не допадају..Да ли се нада да ће се променити или се нада да му неће сметати или ће да тражи другу која испуњава све услове ?

Како то функционише ?

Тако је и оно што брине је како ће се тек васпитавати наредне генерације .
Знаш Дунђерски је свој дворац Фантаст и све земље око њега поклонио поколењу Сербском...
узимам њега за пример, јер, имамо могућност да се осврнемо и видимо шта је то
поколење урадило и ради данас... Ништа.
Жене се јесу избориле за равноправност али која је цена тога, да су сада отишле у крајност...
а мушкарци, толико инфериорни постали да су им све жене исте, што наравно није тачно...
Ко што видиш, нико није у праву и сви греше
(мислим наравно и на мушкарце и на жене)

Има истине . А када мушкарац види код девојке пар особина или навика које му се не допадају..Да ли се нада да ће се променити или се нада да му неће сметати или ће да тражи другу која испуњава све услове ?

Како то функционише ?
Kod mene ide na kantar, pa ako dobre osobine prevagnu, ima nade.

За шта ? Какве наде? Питам конкретно ,за једну особину или склоност која ти смета . Надаш се да је промени због тебе или се надаш да ћеш навићи и неће да ти смета ?
Nade da sa njom mogu da imam blisku vezu.
Nadam se da će tu sklonost da promeni, ali sam spreman na to i da neće.

Back