Sinišna Ubović

Gotika

Ističe se
Poruka
2.476
Vervatno ste čuli o njemu i čime se bavi...glimac, pisac,(moram da naglasim poplarne psihologije)...sledbenik neću možda ispravno napisati njeno ime, ali ako neko zna neka me ispravu, Liize Hej......volela bih vaše mišljenje i stav o celoj priči i nekoj vrsti filozofije i psihologije koju promovišu...ako sam pogrešila Pdf...prebacite...veliki pozdrav.
U slučaju da je tema ponovljena ..izvinjavam se spojite, jer nisam dugo na Krstarici...

Vervatno ste čuli o njemu i čime se bavi...glimac, pisac,(moram da naglasim poplarne psihologije)...sledbenik neću možda ispravno napisati njeno ime, ali ako neko zna neka me ispravu, Liize Hej......volela bih vaše mišljenje i stav o celoj priči i nekoj vrsti filozofije i psihologije koju promovišu...ako sam pogrešila Pdf...prebacite...veliki pozdrav.
U slučaju da je tema ponovljena ..izvinjavam se spojite, jer nisam dugo na Krstarici...

Citala sam o njemu u tom kontekstu, u casopisu, cini mi se Bilje i Zdravlje...
Zapamtih nekoliko detalja...da dan pocinje sa mlakom casom vode i nekoliko kapi limuna (nista novo, ali pametna stvar), da vezba yogu i svaki dan radi 5 tibetanaca...i kako radi na pozitivnim mislima, mada u taj deo vec, slabije verujem... (koliko je do nas, toliko je i do okolnosti, "zvezda", vise faktora uglavnom...)
Ono sto mi se dopada, jako dobro izgleda, bas kako i prica da se dobro oseca, vidi se taj optimizam, stav, drzanje...
Ne kao kod, npr. Maje Volk-sirova ishrana, veganstvo, a izgleda sva smezurana... (ok, genetika, bolest, ali tim dokaz-vise da nije sve u ishrani koju promovise)
Ne znam detalje oko Lize Hej, ni sta sve zagovara...znam da se danas dosta ljudi bavi psihologijom, dobija kojekakve licence...lov u mutnom, uglavnom, nazalost.

O tome Theiana, sam i htela da diskutujem.......da bi ste otišli na neku njegovu organizovanu prezentaciju.....a reč je o pozitivnom načinu razmišljanja....samopomoć...pozitivne misli prizivaju samo pzitivne događaje itd, negativne prizivaju negativu....košta oko 180 evra..
Ima istine u nekim njegovim razmišljanjima.....ali meni to sve nekako izgleda bajkovito....danas poželiš nešto...sutra to dobiješ..miiiisliiim..
Možda nije fer ovo što ću reći...da je tako kako on tvrdi....ne bi bio licencirani psiholog Lize Hej....već traženiji glumac....

Citala sam o njemu u tom kontekstu, u casopisu, cini mi se Bilje i Zdravlje...
Zapamtih nekoliko detalja...da dan pocinje sa mlakom casom vode i nekoliko kapi limuna (nista novo, ali pametna stvar), da vezba yogu i svaki dan radi 5 tibetanaca...i kako radi na pozitivnim mislima, mada u taj deo vec, slabije verujem... (koliko je do nas, toliko je i do okolnosti, "zvezda", vise faktora uglavnom...)
Ono sto mi se dopada, jako dobro izgleda, bas kako i prica da se dobro oseca, vidi se taj optimizam, stav, drzanje...
Ne kao kod, npr. Maje Volk-sirova ishrana, veganstvo, a izgleda sva smezurana... (ok, genetika, bolest, ali tim dokaz-vise da nije sve u ishrani koju promovise)
Ne znam detalje oko Lize Hej, ni sta sve zagovara...znam da se danas dosta ljudi bavi psihologijom, dobija kojekakve licence...lov u mutnom, uglavnom, nazalost.

ona je tako pocela da se hrani posto se razbolela, nije bitno ali eto

Sam bi dobio šta želi i tih 180 jevreja mu ne bi trebali...Ende.:mrgreen:
A to isto važi za sve te tzv parapsihologe koji otkrivaju toplu vodu ljudima i uzimaju im po 180 ili koliko jevara...
Tuga koliko su ljudi pangle!
Ja svaki dan srećem takve jadnike od glupana da mi nije dobro-kao da živim u kraju sveta gde se imbecili množe
ko gljive posle kiše...
Ima i gore!
Kaže moj sinak da tek nekoliko ljudi dnevno sretne za koje može reči da nisu zombiji bez duše...Kaže da su to ti
koji ladno prolaze pored čoveka koji leži na ulici,a ne sagnu se da vide zašto leži da bi pomogli...Po sat vremena taj
tamo može ležati dok ne naiđe neko od nas rečnih ljudi-pecaroša ili sličnih...:(
Tako da nije začudo što jedan obićan,malo inteligentniji dripac,prodaje nevidljive ribice panglama.Najveći štos je što
on sugestijom i uspeva da pokrene te zombije.Ja to nikad nisam naplatio-to smatram svojom obavezom kao čoveka,
a eno ih-poslovni ljudi,uspešni majstori,profesori za mnom...Mada ima i promašaja,ali o njima niko ne priča...
Jedan moj promašaj evo već dve godine u manastiru u Banatu na skidanju od alkohola...A bio fudbalski talent...
Bolji sam uspeh imao kad sam bio ravnodušniji,taj je bio drugar mog sina i bio mi skoro kao sinak...

O tome Theiana, sam i htela da diskutujem.......da bi ste otišli na neku njegovu organizovanu prezentaciju.....a reč je o pozitivnom načinu razmišljanja....samopomoć...pozitivne misli prizivaju samo pzitivne događaje itd, negativne prizivaju negativu....košta oko 180 evra..
Ima istine u nekim njegovim razmišljanjima.....ali meni to sve nekako izgleda bajkovito....danas poželiš nešto...sutra to dobiješ..miiiisliiim..
Možda nije fer ovo što ću reći...da je tako kako on tvrdi....ne bi bio licencirani psiholog Lize Hej....već traženiji glumac....
Ne bih otisla...
Pre bih kupila neku knjigu, ili skidala nesto slicno sa neta...
Nisam tip za te skupove i pricu, nema sanse da me neko ubedi tako...moze me ubediti samo svojim zivotom.
A za to mi ne treba instant okupljanje, nego da ja sama sve procitam, sagledam, skontam u kom smeru cu, i sta mi odgovara od svega toga...
Npr. -kad sam prvi put procitala knjigu 5 Tibetanaca i zainteresovala se i radila, vidim da zaista deluje...
Onda sam imala povredu ramena, i jos kojesta, pauzirala sam godinu dana, sad se opet vracam "svom sistemu"...
To si dobro primetila-da zaista deluje, bio bi aktivniji kao glumac...ja sam se iskreno zaljubila u lik Marka Koraca, koga je glumio u Miris kise na Balkanu...i ne secam se da sam ga vise igde gledala)
Moja drugarica, jedna od najblizih je zavrsila psihologiju...a i ja sam htela, pa promenih misljenje 7 dana pred prijemni...
Posle smo pricale, i rekla mi je-svako ko upisuje psihologiju, ide sa ciljem da prvo resi neke svoje dileme i probleme, a pitanje je da li ce uspeti i kad...tako i za njega, verujem da je donekle pomogao sam sebi, ali ipak nedovoljno...jer bi potpuno bilo da je sve nauceno primenio u praksi i zablistao, kao glumac.

Ovaj snimak cesto pustim, sto zbog muzike, sto zbog price... :)

ona je tako pocela da se hrani posto se razbolela, nije bitno ali eto

Znam da je zato pocela...napisah to. Ali, da nije dobila rak, verovatno nikad ne bi presla na takav nacin ishrane, niti je to garancija da se zdrav covek, nikad nece razboleti ako se tako hrani.
E, to mi smeta, ekstrem. Svaki covek je za sebe. Ne prija nam svima isto...a ona bas ide u drugu krajnost sad.

Da i ja ga se sećam iz serije...i nema on neki angažman..ovu sam temu postavila, jer je bio gost kod Tanje Peternek...kao sav normalan svet...i u redu je lik...ali kada sam saznala da naplaćuje te njegove seminare i koliko...prosto mi je bilo, blago rečeno čudno.....ja volim da pričam sa ljudima....i nije mi teško da slušam nečije probleme...i ja ih imam...naravno postoje i oni koji se dozlaboga, ponavljaju i nisu spremni niti žele da čuju svog sagovornika...
Neki put se slatko ispričam sa taksistom, ili sa nekim u nekim od mnogobrojnih redova i čekanja u istim....i ulepša dan eto neko sasvim treći...Generalno mislim da nije u redu, zarađivati na takav način...pogotovo u Srbiji, ali eto čovek se setio, plodno tle, za šišanje ovaca....

pa ako pogledas onaj sajt npr, to su neke kvantne energije, teta isceljivanje, itd, malo zvuci misticno, mozda nije stvarno neka mistika ali nije bas ni psihologija. valjda sto se ide na neki subcelijski nivo ili tako nesto.

u 2017-18 sam kupila 1 knjigu gosn. siniše, pa ok je, ali mislim to je tek intro a ostalo na njegov sajt, al fin je, ima još bestselera
mislim ne znam šta tu može da bude loše, možda što se više oslanjaš na njih

Meni je Sinisa Ubovic beskrajno simpatican. Ima prijatan glas pa ga pustim da ide u pozadini dok radim nesto po stanu.

On je kao medicinska sestra psihologije, da li moze nekome da pomogne zavisi od toga koliko nekom pomoci treba. Za malodusnost i neki pad energije je super, za nesto ozbiljnije...nema sanse.

pa gde misliš da prestaju njegove moći tj kako

šta bi ovo značilo?

Sinisa moze da prija, da nam bude interesantno to sto prica, mozda nam i olaksa neki momenat, napravi neku malu promenu. Kao sto sam rekla, medicinska sestra moze da stavi zavoje, da neguje pacijenta da mu bude lakse ali za stvarne probleme ipak postoji doktor psiholog ili psihijatar.

Ok je to ako je neko trenutno pao psihicki, ali... ako postoji ozbiljan uzrok tog ocaja tipa zanemarivanje u detinjstvu ili sl nema sanse. On se najvise obraca domacicama koje su pretrpane obavezama, a ako pogledate komentare ispod videa one ga uglavnom i prate.

Evo danas je rekao nesto pametno da ako se osecate depresivno treba da izadjete iz kuce, medju ljude, u prirodu da malo kiseonika dodje do mozga. To je super, ne pomaze sustinski ali moze da olaksa dan.

Sinisa moze da prija, da nam bude interesantno to sto prica, mozda nam i olaksa neki momenat, napravi neku malu promenu. Kao sto sam rekla, medicinska sestra moze da stavi zavoje, da neguje pacijenta da mu bude lakse ali za stvarne probleme ipak postoji doktor psiholog ili psihijatar.

Ok je to ako je neko trenutno pao psihicki, ali... ako postoji ozbiljan uzrok tog ocaja tipa zanemarivanje u detinjstvu ili sl nema sanse. On se najvise obraca domacicama koje su pretrpane obavezama, a ako pogledate komentare ispod videa one ga uglavnom i prate.

Evo danas je rekao nesto pametno da ako se osecate depresivno treba da izadjete iz kuce, medju ljude, u prirodu da malo kiseonika dodje do mozga. To je super, ne pomaze sustinski ali moze da olaksa dan.

pa kako to znaš, ne znaš ni ko je bio kod njega, a ni psiho -lozi, -jatri nisu savršeni... ili se mora misliti da jesu
to što je rekao za napolje bi rekao i neki psiho-

ne idem kod siniše ali pretpostavljam da i on pošalje kod doktora kad zaključi kao što rade i psiholozi

Takav tip pristupa mogu u nekom procentu da pomognu već sređenim osobama, koje toga nisu svesne..
Problem nastaje kada se organizuju kuresvi od 100+jura tj radionice, gde može da se desi da dođu tri anksiozne osobe, 1 šizofrena, 1 depresivan i gde instant recepti ne postoje u tom smislu koje nude škole afirmacija i pozitivnog razmišljanja, on niti je prvi niti posledji, ima dobar marketing visi na tv programima, ali imamo i Slavicu SQ, Anu Bučević..itd
Generalno, pristup pozitivizma nije loš, ako ne ide u totalnu krajnost-a oni idu, pa ljude koji su zaista u problemu dovede do još većeg problema,
Univerzalni pristup individui ne postoji, a to učenje koje je sada hit..šta da kaažem, znam slučajeve(ljude-da ne bude pogrdno) koji su tražili eure nazad, a to se na stranicama dotičnih ili na tv ne vidi.

o petunija i ti si terapeut? :think:

inače kako se to sve legalizuje? kako neka psihoterapeutska škola bude legalna?
a siniša & co. nisu psihoterapeuti, tj ne znam oni su možda treneri, on konkretno iz škole lujze hej?

da li mislite da je svako ko je psiholog tj diplomirao psihologiju ok da radi s ljudima? neki od tih psihoterapeuta valjda prolaze neke treninge i sami prolaze terapiju
pa opet i tu bi im neko vratio evre možda, ili nije svestan

kod ovih zakona privl. je gotivno što ti daju neku nadu, i mislim da ima nečega u tome, bar za ćaskanje i video kanal

a i lujza hej nema neke zvanične škole, ona je počela od neke crkve pa razradila to svoje između ostalog pomažući marginalcima tipa sida, gejevi i sl
?
čak ne mislim da je ona bila zla, baš je s nekog dna i neprijatnog života, ali to je priča

inače šta je kod njih još možda ok, što malo nekako razmišljaju van kutije pa to možda ljudima prija

Poslednja izmena:
pa kako to znaš, ne znaš ni ko je bio kod njega, a ni psiho -lozi, -jatri nisu savršeni... ili se mora misliti da jesu
to što je rekao za napolje bi rekao i neki psiho-

ne idem kod siniše ali pretpostavljam da i on pošalje kod doktora kad zaključi kao što rade i psiholozi

Procitaj komentare na YT ispod videa i obrati paznju na to sto prica, samo ubaci u njegov tekst po negde da kaze "draga moja" ili " udahni duboko, prihvati sta ne mozes da promenis pa kad se opustis mozemo da popijemo kaficu i da gledamo u solju". Jednostavno covek ima tako njanjavo zenskasti pristup problemima koji pali kod zenske populacije, narocito kod onih koje muzevi zanemaruju, a deca su nezahvalna.

Po mom misljenu Toni Robins je keva za sve lajf kouceve i psihologe u pokusaju, ali on ima neverovatnu harizmu, energiju i mnogo vece i ozbiljnije znanje. Jednostavno je covek pretalentovan i bukvalno dize iz mrtvih, ali ok time se bavi 30+ godina, Sinisa je to nasao kad mu je propala glumacka karijera.

ne znam, ja sam samo pročitala onu knjigu, da bih imala neki utisak trebalo bi da mu dam pare i da idem kod njega, ni ne čitam mu sajt... kako je to postalo legalno zapravo, on je u tom sistemu neki visoki trener
knjiga je relativno ok, mislim ni gora ni bolja od drugih takvih, možda čak i bolja al je to ipak neki intro
i možda što je bio glumac pa mu to daje neke poene u tom svetu, ono umetničko gledanje i šarm i sve
ne mislim ni da je nešto zao
u stvari za sve te stvari treba izdvojiti vreme pre svega, kad se jednom nakačiš na te koučeve samo stižu drugi i svi su zanimljivi al šta bude kad se u to uđe hm ; ))

al moguće ako kod njih pali, to su osobe koje neće baš kod svakog naći razumevanje, postoje takve situacije kad nemaš kud, jedino da se zakačiš za sebe a i to šlajfuje
mislim te zanemarene domacice... al mozda samo chatuju ili se one pretplate nesto 5000 mesec

Poslednja izmena:

Back