SINGIDUNUM

fenser:
Pozdrav.
Posto hocu da sledece godine upisem fakultet za finansijski menadzment i osiguranje, a ne znam nista o uslovima upisa , jel moze neko da mi kaze kakav je prijemni , mislim ono koji predmeti se polazu i kakva su pitanja otprilike, onda koliko kandidata se upisuje i sve slicne informacije...unapred zahvalan....

"Sistem izbora kandidata:

Na osnovu opšteg uspeha iz srednje škole- 40% od ukupnog broja bodova
Na osnovu rezultata pokazanih na testu sklonosti i sposobnosti- 60% od ukupnog broja bodova "

ovo sam nasao na sajtu ali bas ne kapiram ovo test sklonosti i sposobnosti...iz cega se sastoji taj test?

to ti je test opshte informisanosti,na prijemnom imash 15 pitanja. primaju oko 400-500 studenata

Sto se tice prijemnog, situacija u Srbiji je da skoro svako ko konkurise na privatni fakultet ce biti primljen. Isto je i sa 90% drzavnih fakulteta (pravni i FON su ove godine jedva ispunili kvotu, pravni mozda cak i nije).

e lucky girl, reci mi molim te na kom si ti faxu i smeru? mozes li da mi kazes nesto o prijemnom i da li svi upisuju koji se prijave?pretpostavljam da to vazi za sve privatne fakultete u okviru singidunuma...

ja sam na turizmu,e sad kod nas je trenutno 380 studenata.......unkovic je rekao da se ove god na turizam prijavilo 3000,neki je rekao prof 2000,a treci prof 800 :P tako da ne znam sad............a prijemni je bio lak,samo moras da prosecno pricas i razumes enlgeski ;)

ma Singidunum je strava.
Ja sam sa Prava presao na Singidunum i extra mi je. Ako nista drugo a ono se prema studentima ponasaju kao prema ljudima a ne kao prema stoci kako su nas tretirali na Pravnom,izmedju ostalog i peljesili. Moze da prica ko sta hoce ali ako si na samofinansiranju na pravnom skolovanje ce te vise kostati nego na Singidunumu.

Nisam ja na Singidunumu, nego znam neke ljude sa starijih godina, pa rekoh da pitam?

Koliko vas je na prvoj, kazes 380? Ja znam da ima dosta ljudi koji upisuju trecu godinu posle Vise turisticke.

Pozz

Lucky a kako ti zaposleni postizavaju. Pitam jer ja radim a planiram ove god da upisem turizam. Jel znas nekoga ko koristi Distant Learning? Kako to funkcionise? Kada je upis? Izvini, izbombardovah te pitanjima, ali bi mi odgovori od nekoga ko ej sveze upisan bas bili korisni. Hvala i mozda se vidimo u sledecoj skolskoja godini.

I ja sam prva godina na turizmu i hotelijerstvu... Sto se tice zaposlenih, postoje predavanja za zaposlene,mislim da su sredom samo treba tamo da se prijavis. A sto se tice ostalih pitanja pogledaj na sajtu sve je detaljno objasnjeno... Pozdrav

Za sve vas koji se interesujete da upisete turizam na Singidunumu iznosim informacije koje ce vam svakako koristiti.
Prijemni - studenti se upisuju na osnovu intervjua gde kao treba da pokazu svoje sklonosti i sposobnosti. Konverzacija se vodi na srpskom i engleskom. Kada sam ja upisivao primljeni su bili svi koji su polagali (cak i oni koji po mom misljenju nisu pokazali nikakve sposobnosti).
Ispiti - perolaka kategorija. Vecina polozi na prepisivanje, zatim slede skripte koje nisu opsirnije od petnaestak stranica (krupnog fonta), poneko uci i iz knjige.
Studenti - 50% maminih i tatinih sinova, 30% intelektualno ogranicenih, 10% zalutalih i 10% studenata koji su dosli nakon neuspeha na nekim drugim fakultetima.
A ja se pitam sta trazim u toj corbi.

pa sad.... tuirazam svuda ima takve knjizice tako da to nije nista cudno :)
turizam vecinom studiraju mamita i tatina decica i intelektualno ograniceni :))))))
cast tebi.... nemoj lose d ame razumes, tu s emoze naci fina kinta samo ako se dobro uvalis....

Don't_call_me_baby hvala. A jel ti zaposleni idu na predavanja sredom ili sta?

apeiron i liberal82 Inace, jesam i ja kao i vi mamino i tatino dete, ali nisam "pekmez", nego prosto nisam htela da studiram kada je za to pravo vreme. Sada mi je sa 30 god. dunulo da nisam nista gora od nekih buzdovana sa kojima radim, a koji imaju diplome koje ja nemam, pa mozda posle toliko godina ne ucenja i jesam malo intelektualno ogranicena. :?: Jos ako kazete da se taj faks ne zavrsava sa mnogo muke bas mi odgovara. ;)
Kako vi studenti turizma vidite svoju buducnost ovde ili i u inostranstvu? Stvarno me zanima koliko to moze da bude upotrebljiva diploma, jer ja posao bez diplome vec imam. Ajd' nadjite malo vremena da mi pojasnite. Hvala.
P.S. Kada je uopste prijemni za taj faks? Skroz sam izasla iz stosa. Thanks.

liberal82 Pa za vecinu to je dobra uteha. Nisam bas mnogo obrazovan al' boli me uvo, namlaticu dobru lovu. ***** ti to brate, ja vec spremam prijemni za drugi fax.
dogazure Sto se tice prijemnog, najbolje je da odes do faxa cim budes mogla i da se prijavis. Tamo ce ti sve objasniti. Kada sam ja upisivao bila je praksa da cim se prijavi odgovarajuci broj kandidata ( 20 do 30 otprilike ), organizuju za njih prijemni. O upotrebljivosti diplome ne znam sta da ti kazem. Mislim da nije nista manje upotrebljiva od diplome recimo FON-a, Megatrenda, pa cak i ekonomskog fakulteta. Jedino treba uzeti u obzir specificnost poslovanja u turizmu. Naime, rasprostranjena je zabluda da se u turizmu moze naci visokoplaceno radno mesto. Moze ako ti tetka drzi uspesnu agenciju, inace kadrovi u turizmu su relativno nisko placeni i to je globalni fenomen. Ali u svakom slucaju radnih mesta ce biti posto se kod nas turizam tek razvija, a strucnih kadrova je malo.

Novinarstvo je nov fakultet tako da ce najbolje biti da odes do samog fakulteta i raspitas se jer ne znam koliko studenata uopste postoji!

A na turizmu je mozda bila laka prva godina, dok je u drugoj sasvim druga prica...
A posto sebe smatras inteligentnijim i u svakom smislu boljim i pametnijim (?!?) od nas ostalih onda mi stvarno nije jasno sta ti radis na tom fakultetu!?

Back