SINDROM HRONICNOG UMORA?

mislim da nisam pogresio temu ...
imam 16 god
i problem sa spavanjem .. tj vec 2 godine kako posle spavanja se ne osecam odmornim ..tj ok ...
desava se takodje da spavam dugo .. nekad i po 16 sati ...
a kad je skola onda ide ovako ... dodjem iz skole rucam zaspim ustanem ... opet mi se spava .. probam da ucim ( ne ide nikako ) sat - 2... i opet zaspim . sutra dan ustanem ... bude mi ok oko 1 sat i opet umor neki ...
sve sam probao ... i da spavam po 1 sat posle skole i sve ... nista ne daje rezultate ... ako ne spavam kad dodjem iz skole koncentracija mi je nikakva .. i opet nista ne mogu da radim ...
bavim se i aktivno fizickom aktivnoscu .. tako da stvarno ne znam sta da radim vise ...
sve se ovo odrazilo i na zivot i na skolovanje .. itd ..
neki predlog ?

Vidim da je ova tema davno utihnula...

Imam 28 godina, i chini se da cu takodje biti dijagnostifikovan sindromom hronicnog umora.

Imam blago povishenu temperaturu, upaljeno grlo, osecam se stalno iscrpljeno, a u poslednje vreme imam i problema sa spavanjem. Inache krvna slika mi je odlicna, urin, stolica, sve korektno, sada mi se rade detaljne imunoloske pretrage.

Pilence, sta se desilo sa tvojim zdravljem, je l ima nekih promena?
Josh neka novost?

Takodje imam simptome hronicnog umora,brzog zamaranja,bez srčanih problema sem blago povisenog krvnog pritiska koje regulisem terapijom.Godina 48,tezina povecana,da li jetra moze biti uzrok?
Naime,prilikom kontrole krvne slike po prvi put sam uzimao rezultate za jetru.Doktorka,znajuci da 3 godine pijem Biol 5mg i Prlindu 5mg,za hipertenziju preporucila mi je da proverim transaminaze.Pre mesec dana rezultat je bio:AST 80 ALT 120.Uradio sam pregled srca i ultrazvuk jetre gde je nalaz uredan(min.masna jetra).Ponovio rezultate posle 3 dana i AST 61,ALT 113.Uradio analizu na hepatit i nalaz negativan.Sada,posle mesec dana AST 48,ALT 98(popio kutiju biljnog preparata reliv).Šta mi preporucujete?Doktorka opšte prakse mi preporucuje zamenu lekova za hipertenziju.Da li moram ici na neke dalje analize ili jednostavno dapromenim terapiju i ponovim analize.Da napomenem ,da nikad nisam pio alkohol,brže se zamaram,hronični umor,nikakve bolove ne osecam,nemam šecernu bolest ali na poslednjem nalazu,holesterol je bio povisen na 6,4.Ranije nije prelazio 5.U nadi da cete mo odgovoriti
DRUGARSKI POZDRAV

A, da li ste radili imunološka ispitivanja na CMV, boreliju, ....
Meni se CFS pojavi nakon herpes zostera. Imala sam haos u organizmu i otežano funkcionisanje. Umor koji nije prestajao, bolovi u nogama, otečene limne žlezde na vratu, bolovi u grlu i korenu jezika koji su bili izuzetno jaki, otežano budjenje sa umorom koji nije prestajao.
Uz odgovarajuću terapiju i promenom načina ponašanja što se tiče navika, živim sasvim kvalitetno.
Skoro sam pročitala članak u kome piše da se rade istraživanja i da će tarapija za CFS biti promenjena jer su izolovali virus koji ga izaziva i koji je sličan virusu HIV-a, ali nije tako opak..

Nancy, ako ti stvarno misliš, da ja kao autor knjige nemam pravo pričati o tome, šta sam napisao u njoj, onda radi to ti.
U njoj imaš puno odgovora i na pitanja iz područja zdravlja.

Gospodine Stane,sa duznim postovanjem prema vama,vasem znanju,godinama i ostalom...
Ovo je forum i kao i svako mesto gde se nalaze ljudi bio to realni ili virtualni svet postoje kodeksi ponasanja.
Ovde postoji pravilnik koji hteli ne hteli moramo svi mi da postujemo.Prema tom pravilniku ako neko zeli licno da se reklamira onda mora da se obrati administratoru i da se dogovori na koji nacin se placa ta reklama i onda nece biti nikakvih problema.
Nacin na koji vi prezentujete svoje stavove prelazi svaku granicu krsenja tih pravila {vec receno}
ostavljati po poruku na svakoj drugoj temi da je svaka druga bolest vezana za ''pomanjkanje soli'' kako vi kazete je prosto zbunjujuce cak deluje ne uverljivo.

Molim vas da vase stavove zastupate kao razumna osoba jer smatram da to i jeste... i da pokusate da nadjete modus na koji cete reklamirati svoju knjigu a da se to ne kosi sa pravilnikom

Hvala. :)

Bela, zahvaljujem na komplimentima.
Svakako, sa tvoje tačke gledišta jesi u pravu ti, a sa tačke gledišta postetioca foruma Krstarice nisi u pravi ni ti, a ni tvoji urednici.
Njih interesuje istina, a ne farmaceutska i kvazilečniška propaganda.
Dobro, smiriču se do prevoda moje knjige na srpski jezik i siguran sam, da če se čitati bez reklame.

Bela, zahvaljujem na komplimentima.
Svakako, sa tvoje tačke gledišta jesi u pravu ti, a sa tačke gledišta postetioca foruma Krstarice nisi u pravi ni ti, a ni tvoji urednici.
Njih interesuje istina, a ne farmaceutska i kvazilečniška propaganda.
Dobro, smiriču se do prevoda moje knjige na srpski jezik i siguran sam, da če se čitati bez reklame.

Gospodine Stane,jedno niste shvatili ''ja se ne raspravljam'' :)
Rado cu vas uputiti administraciji da vam daju sve moguce informacije na koji nacin na ovom forumu mozete izreklamirati svoju knjigu. A onda cemo videti koliko ljudi zanima da li je istina u tome sto vi govorite ili u kako rekoste sve : ''farmaceutska i kvazilečniška propaganda''
Po citanju vase knjige svih nas ovde prisutnih znacete gde je istina. :)

Zamolila bih da ova tema ne ide dalje u spam.

Hvala.

Drugo, imas i doktora za hronicni umor u Klinickom centru, pa mozes da svratis, zaboravih kako se zove.

Ja imam ovu dijagnozu (za sad, iako se ne pronalazim nešto preterano, ali hajde neka je kao uslužne dijagnoze) od strane neurologa. Zanima me koji je to doktor u KC? To bi bilo fantastično, mislim da je i do Srbije stigla svest u ovom problemu, da postoji doktor koji ga shvata ozbiljno, i da postoje neke šanse za tretiranje...

Inače:
http://www.kolarac.rs/predavanje/mesecni-program/detaljidogadjaja/832/-/ci-lus-z-r-i-ishicn-sl-b-s

See you dudes.. and dudettes ;)

PS. Jako me zanima šta će Apostolski da kaže o "начинима лечења ове болести која постаје све значајнији здравствени проблем и озбиљна претња здрављу, квалитету живота и продуктивности оболелог." pošto meni nije rekao ništa specijalno.

Back