sinastrija i mesecevi cvorovi...

Aj sad ovako.... Saturn zenske osobe na smc muske i venera zenske na jmc muske... ? Znaci opozicija saturna sa venerom u natalu... na cvorovima muskarca... Sve se desava na osi vrh 12 i vrh 6 kuce u zenskom natalu.
Saturn je više-manje generacijska pozicija pa sam po sebi može a ne mora biti važan, ali je bitno čime vlada u njenom natalu. Venera kao lična planeta na JMČ-u je već konkretnija stvar (mada je uvek bitno i čime sve te planete vladaju - i kojim kućama i kojim drugim planetama).

Mislim da su mišljenja oko planeta na JMČ-u (u sinastriji) podeljena - po nekoj logici Venera u toj poziciji bi trebalo da je ta koja "gubi" ali se ja nekako držim toga da je vlasnik JMČ-a onaj koji daje (ili gubi), odnosno on je dužnik u odnosu dok bi ovde Venera bila ta kojoj se duguje (ili koja dobija nešto od vlasnika JMČ-a). Sama znaš kako stoje stvari pa reci kako ti se čini i koliko bi to moglo da se uklopi u priču.

Da uklapa se u pricu ali mislim da tu i trpe i gube i dobijaju obe strane, bar u ovoj prici koju ja poznajem a pozicije sam vec opisala.
Venera je vladar 12. a u isto vreme i dispozitor tom saturnu koji je na muskom smc. Takodje je i vaga umetnuta u 5, kucu pa je i suvladar 5. kuce.
A saturn je vladar 8. i 9. kuce.

Pozdrav svima,ja sam nova i na forumu i u ovoj astro prici..:)
I naravno imam 'problemcic'..
Da li se moj SMC na 19 lava i njegova VE na 23 lava racunaju kao konjukcija?sve je to u mojoj 7 kuci..na ovom forumu sam procitala da je to lepa karmicka prica,da on to meni nesto duguje sto mora da mi "plati" u ovom zivotu i da i govori o ulasku u brak..
e sad on se nedavno ozenio i jedan poznati astrolog mi rece da se takvi tipovi tesko razvode.:sad2: i sta sad to znaci?hocu li ja opet da patim vecno za njim?jer vec sad crkoh..:cry:
i moze li neko da mi kaze kako se ubacuju nat karte u poruke?:D

Može li tko reći nešto o ovoj sinastriji i posebno karti o njegovom karakteru kakve cure voli

Prilozi

• Screenshot_2024-10-23-12-31-48-406_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-10-23-12-31-48-406_com.android.chrome.jpg
    82,7 KB · Pregleda: 3

Back