SILOVANJE!!!!

pa otprilike mu tako dodje

ako nishta josh uz to ide sumnjichavost okoline, te zashto je imala suknju te zashto je ishla tuda, s njim, sama itd...

Sve kao da je nemoguche da je neki mushkarac jednostavno zao i u stanju da to uradi...mora ona da bude kriva za taj njegov postupak, josh od adama i eve je tako...

i ovo ne znachi da mrzim mushkarce nedajbozze nego je stvarno frustrirajuche...argument fizichke nadmochi josh uvek vlada...

Onda reci lepo odmah, nemo se brukaš.

I mali hint, ti u sudskoj praksi uglavnom imaš presude a ne cele predmete.

I još nešto, radi zapisnika, logično je da je u tom slučaju sud pružio veru svedocima, e sad zašto je pružio njima, to ima u tom predmetu, a to tebe nije sprečilo da izneseš ovde svoju misao i pljuneš na to što je sud uradio bez ikakvog uvida u predmet.

Ali ok, tvoja stvar, samo ti ukazujem na to.

pa otprilike mu tako dodje

ako nishta josh uz to ide sumnjichavost okoline, te zashto je imala suknju te zashto je ishla tuda, s njim, sama itd...

Sve kao da je nemoguche da je neki mushkarac jednostavno zao i u stanju da to uradi...mora ona da bude kriva za taj njegov postupak, josh od adama i eve je tako...

i ovo ne znachi da mrzim mushkarce nedajbozze nego je stvarno frustrirajuche...argument fizichke nadmochi josh uvek vlada...

Ma daj bre, predrasude...

Ovo je ozbiljna tema, tajnost krivičnog postupka je zagarantovana, pa samim tim ne mogu da pričam o konkretnim primerima, ali da ih neko štedi, teško. Bar iz mog iskustva.

Poslednja izmena:
poenta je shto ne bi trebalo biti olakshavajuchih okolnosti za takvo nedelo.

Svaki slučaj je jedinstven, a to što kažeš je stvar kaznene politike.

Sve je dvosmerno, ti to sada sa pravom gledaš samo iz ženskog ugla, ali šta se dešava kada neko bude optužen a nije to uradio, taj je žigosan za ceo život, i od okoline i u svakom smislu, zato, treba biti oprezan, možemo pričati uopšteno, ali bojim se da niste svesni osetljivosti takvih postupaka.

Sve je dvosmerno, ti to sada sa pravom gledaš samo iz ženskog ugla, ali šta se dešava kada neko bude optužen a nije to uradio, taj je žigosan za ceo život, i od okoline i u svakom smislu, zato, treba biti oprezan, možemo pričati uopšteno, ali bojim se da niste svesni osetljivosti takvih postupaka.

Kazzi mi...koliko chesto je sluchaj da nije uradio a da je optuzzen, a koliko chesto da JESTe i da je proshao sa vrlo blagom kaznom? i da je ponovio nakon izlaska?

Kazna prodje, posledice silovanja za zzrtvu su dozzivotne.

Hmmm...

Ne bavim se statistikom, ali u praksi ovi što su lažno optuženi uglavnom ne stignu do podizanja optužnice, ali je šteta svakako i do tog momenta već naneta.

Što se drugog dela tiče, odnosno blage kazne, sve je relativno, i stvar kaznene politike, ima ih koji dobiju i ispod te dve godine ublažavanjem a ima ih i sa šest, sedam, osam, u principu, moj lični stav je da treba pooštriti kaznenu politiku.

Oko posledica, sve je tačno, nažalost, ali i oni, kakvi god bili monstrumi, imaju neka prava.

Poslednja izmena:

Ovde si upravu iako sam žensko i ovakve stvari ne znam ne mogu ni da zamislim šta bih sa takvim muškarcem uradila,ali sagledavam ih i sa druge muške strane jel postoje slučajevi za koje znam pouzdano da im je namerno nametnuto takvo delo jednostavno npr. slučaj koji znam majka je naterala svoju ćerku da kaže u sudu da je očuh silovo jel čovek više nije hteo da bude sa njom,i ona iz osvete mu to uradi,što je devojčica kasnije na sudu sama rekla.
I šta taj čovek sada i kako da se oseća em što su mu u istražnom zatvoru ko zna šta radili em što je kako kažeš žigosan za ceo život,zbog nečeg što nije uradio.

Ovde si upravu iako sam žensko i ovakve stvari ne znam ne mogu ni da zamislim šta bih sa takvim muškarcem uradila,ali sagledavam ih i sa druge muške strane jel postoje slučajevi za koje znam pouzdano da im je namerno nametnuto takvo delo jednostavno npr. slučaj koji znam majka je naterala svoju ćerku da kaže u sudu da je očuh silovo jel čovek više nije hteo da bude sa njom,i ona iz osvete mu to uradi,što je devojčica kasnije na sudu sama rekla.
I šta taj čovek sada i kako da se oseća em što su mu u istražnom zatvoru ko zna šta radili em što je kako kažeš žigosan za ceo život,zbog nečeg što nije uradio.

:hvala:

Navela si jedan od tipičnih primera za "ovu drugu stranu medalje" (odnosno osvetu).

opet, da li je to dovoljno uchestalo da bi opravdalo blage kazne?
a za ovakvu zloupotrebu zakona bih dala josh oshtrije kazne, ravno silovanju jer se i tim chinom isto tako upropashtava nekome zzivot...lazzna optuzzba i silovanje bi imali gotovo istu tezzinu...iako on ne trpi fizicko zlostavljanje u tom sluchaju a zzene kod silovanja imaju i taj element pride

To i nema neke veze sa kaznenom politikom za ove kod kojih je dokazano da su izvršili delo koje im je stavljeno na teret. Ne traži se tu sredina ili šta god, nego se svakom pojedinačno kazna odmerava prema unapred određenim kriterijumima od stane nadležnog suda, i konkretnije postupajućeg veća.

Članom 334. KZ (Krivični Zakonik) je regulisano pitanje lažnog prijavljivanja, podmetanja tragova krivičnog dela i dr...

Ima tu još ... , npr. nedozvoljene polne radnje, idr, srodno temi naravno, a kod tih dela i muško može da bude žrtva, tako da je zaštitni objekat unisex.

Ali da ne širimo.

Edit: da ne bude zabune može i muško biti oštećeni kod silovanja.

Poslednja izmena:
To je blaža varijanta od silovanja, ma koliko ovo zvučalo kako zvuči. :)

Novčana kazna ili do tri godine, osim za stav dva, tu je od dve do dest godina, ako je delo učinjeno od strane više lica, na naročito ponižavajući ili svirep način, ili je oštećeni zaradio tešku telesnu povredu.

A načini izvršenja su razni, tipa, guranja polnog organa u usta oštećenom-oj, i tako, svašta...

Back