Silovana devojka novinari je jos vise silovali.

• Začetnik teme Začetnik teme MXXXX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/135258/Silovali+bolesnu+devojku!.html

Proitajte clanak.Pogledajte slike.Slikali joj kucu(zrtvi silovanja) a njenu facu i facu njene porodice kao zatamnili.Pa celo ce selo saznati o kome je rec.A vazno da su silovatelje pod inicijalima stavili.Sta reci na sve ovo?

Celo selo je i znalo šta se dešava, samo su ćutali :sad2: Ali svakako ne moraju ljudi van sela da znaju ko je i gde živi. Ali šta očekivati od novina tipe Pres ili Kurir...

Ovaj slucaj ce samo pokazati svu tragediju naseg drustva.
Silovatelji najverovatnije nece dobiti vise od godinu do dve zatvora, sto je sramota za ovu drzavu, jer tu postoje dva zlocina, otimica i silovanje, a oba bi morala da vuku barem po 5 godina, po pociniocu (ukupno 10 po osobi).
Mala digresija, da li ste primetili da na vestima kad osude neku grupu, koja dobije smesne kazne, oni saberu sve njihove kazne da bi izgledale vece.
Npr. sestoclana grupa je osudjena na 18 godina zatvora, a onda kazu da su dobili po 3 godine. :roll:

I naravno dalji rodjak koji ih je obavesavao, da li je devojka sama ili nije, bi morao da popije barem 5 godina zbog saucesnistva.
I ove cifre koje navodim su goli minimum, u Americi za kidnapovanje se dobija 50 godina robije.

Poslednja izmena:
Dokle god budu blage kazne ovo će se dešavati. Policija obaveštena, ćuti - neko je zataškavao, kako drugčije objasniti njihovo ne reagovanje. sada su u zatvoru, opet će biti neka mućka, dobar advokat, potkupljiv sudija i eto monstruma napolju za godinu dana , uz uslovnu i gotovo. To je trebalo slikati zlikovce, objaviti prezimena i čime se sve bave i udariti javno na stub srama! Jednom zlikovac- uvek zlikovac!

Ovaj slucaj ce samo pokazati svu tragediju naseg drustva.
Silovatelji najverovatnije nece dobiti vise od godinu do dve zatvora, sto je sramota za ovu drzavu, jer tu postoje dva zlocina, otimica i silovanje, a oba bi morala da vuku barem po 5 godina, po pociniocu (ukupno 10 po osobi).
Mala digresija, da li ste primetili da na vestima kad osude neku grupu, koja dobije smesne kazne, oni saberu sve njihove kazne da bi izgledale vece.
Npr. sestoclana grupa je osudjena na 18 godina zatvora, a onda kazu da su dobili po 3 godine. :roll:

I naravno dalji rodjak koji ih je obavesavao, da li je devojka sama ili nije, bi morao da popije barem 5 godina zbog saucesnistva.
I ove cifre koje navodim su goli minimum, u Americi za kidnapovanje se dobija 50 godina robije.

U pravu si. Tamo se svako krivicno delo posebno "boduje" pa ako si izvrsio otmicu, silovanje i naneo povrede, dobices jedno 200 godina zatvora i onda se ebi
Aglosaksonsko pravo je najbolji lek za nase trenutne drustvene okolnosti
Kontinentalno, a posebno ovo koje imamo, a koje je relikt samoupravnog socijalizma, pravi je raj za svakog kriminalca, posebno u sprezi sa korumpiranim sudstvom i alavim advokatima (koji su toliko mocni da su izmenili zakon, te se njihove usluge ne tretiraju kao komercijalne, nego kao intelektualne :rotf:)
Znaci...ovde treba jedan tutor u liku pedija eshdauna na primer, da sve ovo razbuca i otera na rodne planine, a da se pruzi prostor ljudima koji bi posteno da zive i rade

Dokle god budu blage kazne ovo će se dešavati. Policija obaveštena, ćuti - neko je zataškavao, kako drugčije objasniti njihovo ne reagovanje. sada su u zatvoru, opet će biti neka mućka, dobar advokat, potkupljiv sudija i eto monstruma napolju za godinu dana , uz uslovnu i gotovo. To je trebalo slikati zlikovce, objaviti prezimena i čime se sve bave i udariti javno na stub srama! Jednom zlikovac- uvek zlikovac!

Nisam bas najbolje upoznat koji mehanizam koriste u Americi i za koju grupu seksualnih prestupnika (da li su samo pedofili u pitanju), ali svaki registrovani seksualni prestupnik je duzan da prijavi svaku promenu mesta boravka,a neki moraju i da idu od vrata do vrata da se predstave ko su i sta su.

Poslednja izmena:
U pravu si. Tamo se svako krivicno delo posebno "boduje" pa ako si izvrsio otmicu, silovanje i naneo povrede, dobices jedno 200 godina zatvora i onda se ebi
Aglosaksonsko pravo je najbolji lek za nase trenutne drustvene okolnosti
Kontinentalno, a posebno ovo koje imamo, a koje je relikt samoupravnog socijalizma, pravi je raj za svakog kriminalca, posebno u sprezi sa korumpiranim sudstvom i alavim advokatima (koji su toliko mocni da su izmenili zakon, te se njihove usluge ne tretiraju kao komercijalne, nego kao intelektualne :rotf:)
Znaci...ovde treba jedan tutor u liku pedija eshdauna na primer, da sve ovo razbuca i otera na rodne planine, a da se pruzi prostor ljudima koji bi posteno da zive i rade

Ma ovo je cisto ludilo.
Skoro je bila vest da je neki taksista na silu uvlacio devojku u taksi sa jasnom namerom da je siluje. Spasio je policajac koji se tu slucajno nasao, cekao je autobus valjda. Lik je osobodjen jer to sto je radio nije ispunjavalo definiciju seksualnog delikta, valjda nije stigao da obavi posao. :dash:
Medjutim niko nije ni pomenuo pokusaj otmice i pokusaj obljube, za koje postoji dovoljno dokaza.:dash:

Da, glavni problem (ne samo kod nas) je opsta predrasuda da se silovanje ne desava "tek tako". Zrtvi se nabija osecaj krivice jer je potencijalno izazvala napadaca. Na potpuno isti nacin i novinari ne razmisljajuci imaju stav da se prema silovanju ophode kao prema svakom drugom krivicnom delu...sexualni delikti to nikada nisu i za zrtvu su mnogo vise traumaticni od razbojnistva ili kradje...

[Ne_Vazim_Se];15571530:
Siniša M. (23), Lazar S. (23), Slaviša O. (32) i Slobodan M. (30), svi iz sela Ogar kod Pećinaca.

Pa ovo bash i nisu skroz inicijali i prikrivanje identiteta... puno ime, samo je prezime inicijal.

Mada mogli su i prezimena da stave, koliko vidim punoletni su tako da...
pa samo kod nas punoletni silovatelj ili ubica se vodi pod inicijalima

pa samo kod nas punoletni silovatelj ili ubica se vodi pod inicijalima

Pa znash kako, imam nekog poznanika shto je neka mala htela da mu napakuje silovanje... momak ima 19 godina, uopshte je nije silovao, a u novinama odma bio chlanak sa naslovom "Silovanjeeeeeeeeee!" i punim njegovim imenom i prezimenom...

Inache koliko sam primetio vecinom im stave puno ime i prezime...

E pa ne treba sve u javnost da se da jer postoji nešto što se zove sekundarna traumatizacija žrtve. Ili računaš da je njen život već uništen, tako da.... ?

Ma ajde molim te.
Pa i nama roditeljima je zivot ugrozen ako ne znamo ko je sve oko nas.
Pustis gnjidu u kucu,jede pije i jos ugovara sex sa detetom.I sad ja treba da mislim na sekundarnu traumatizaciju.
A da li si ti cula da ima ljudi koji imaju dvostruke i trostruke licnosti?

Ma ajde molim te.
Pa i nama roditeljima je zivot ugrozen ako ne znamo ko je sve oko nas.
Pustis gnjidu u kucu,jede pije i jos ugovara sex sa detetom.I sad ja treba da mislim na sekundarnu traumatizaciju.
A da li si ti cula da ima ljudi koji imaju dvostruke i trostruke licnosti?

Ajde prvo se informiši šta je sekundarna traumatizacija, pa će ti biti jasno šta sam rekla. Nemam ništa protiv objavljivanja punog imena i prezimena ljudi koji čine zločine, ali IMAM protiv objavljivanja žrtvinog imena.

Kreteni od novinara :evil:

Nikada mi nije jasno zasto ne objave puno ime i prezime tih monstruma :dash:

Iz vise razloga...kada uhapse coveka oni ga hapse na osnovu osnovane sumnje sto znaci da je on jos uvek nevin u ocima zakona, tek se u toku krivicnog postupka utvrdjuje krivica i donosi presuda koja se objavljuje u ime naroda i tada je ime slobodno za koriscenje...ukoliko ime ne bi bilo zasticeno moze se dogoditi situacija da covek bude oslobodjen optuzbe ali sam krivicni postupak moze baciti ljagu na njegovu licnost...to bi bila osnovna ideja...

Deo koji je veoma zabrinjavajuc je broj silovanja koji se proteze na par meseci...neverovatno je da mi nemamo udruzenje koje je transparentno i poznato velikoj vecini naroda i koje se moze pozvati i anonimno pitati za savet. Idu nam reklame na televiziji za svakakve nebitnosti ali niko ne vrti brojeve telefona SOS sluzbi. Niko da ucini zenama zivot laksim...Muka mi je od zakona koji imaju kazne za sexualne delikte ispod minimuma svake razvijene drzave, muka mi je od drzave koja ne stiti svoje gradjane znanjem a najvecu mucninu mi proizvode komsije (narod) koji smatra da je silovanje, ugrozavanje, mobing res alios acta iliti "tudji posao"...svako ce otvoriti usta za trac a retko ko za policiju, doslovno mi se smucilo dok sam citala ovaj clanak, pih...

Back